Een leuke variatie is naanbrood met avocado, kerstomaatjes en rucola. Dat is ook lekker snel klaar
Het volgende recept heb ik al eerder gepost, maar hier dan nog een keer... Ik ben deze saus nu aan het maken voor bij de pasta, ook lekker
Pizza
Bodem
nodig:
1 pak broodmix
boter
ei
Kneed het deeg zoals op het bak broodmix staat beschreven. Gooi het
pak nog niet weg! Zorg dat je lauw water gebruikt, anders gaat het echt
niet goed! Maak een theedoek nat met warm water en leg die over de kom
met het deeg. Laat de boel rijzen op een warme plek (bij de verwarming
bv).
Tomatensaus (Pizzaiola)
nodig:
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten of een paar verse tomaten
3 eetlepels (olijf)olie
1 klein blikje tomatenpuree
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepels gedroogde basilicum
1 laurierblad
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
versgemalen peper
Hak de ui heel klein en doe hetzelfde met de knoflookteentjes. Voor dat
laatste kun je ook een knoflookpers gebruiken. Verhit de olie, doe er
de uien bij en laat die op een zacht pitje in 5-8 minuten, steeds
roerend, glazig worden. Voeg de knoflook toe en verwarm de uien hiermee
nog eens 2 minuten. Gooi daarna alle andere ingredienten erbij. Breng
dit alles samen aan de kook, zet het vuur wat lager en laat de saus nu
30 minuten in een open pan zachtjes pruttelen. Haal het laurierblad
eruit en voeg nog een beetje peper en zout toe als dat nodig is.
Tenslotte nog nodig:
kaas
wat je nog meer lekker vindt op je pizza, bijvoorbeeld champignons, groente, tonijn, ananas, ...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een bakplaat in met boter of
leg er bakpapier op. Bedek de bakplaat met het brooddeeg. Verspreid
de tomatensaus over de bodem en daarna de rest van de ingredienten. Smeer de randen in met ei.
Bak de pizza in ongeveer 20 minuten.