Koken, bakken, etc. (4)

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
TKF
Moderator
Berichten: 1665
Lid geworden op: 14 okt 2003 19:34
Locatie: Malden

Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor TKF » 09 feb 2012 22:36

Inmiddels al weer deel vier van het kook- en baktopic!

De laatste reacties:

vpk

petra: als het niet al te veel is kun je het misschien wel zo door het cakebeslag roeren? of zou de cake dan veel te 'nat' worden.
ik gebruik het indd ook in de bokkepootjestaart. of wat dacht je van bij het toetje op chocoladevla of bij ijs? :yum:

ik kreeg van een vriendin een mailtje met een 'receptenboom'. als het allemaal doorloopt zou je 36 recepten via de mail moeten krijgen, ben heel benieuwd!


Schipje

Haai schreef:
En als het hier toch over zuurkool gaat: wij hebben vandaag zuurkooltaart op volgens dit recept. Ik heb alleen ipv schouderham gebakken spekjes gebruikt.

Recept ziet er leuk uit Haai! Ik ga mijn best doen zo.... ben benieuwd! Ben geen zuurkoolfan dus hoop dat het op deze manier lekkerder is.


schelpje3

Wat een goed idee d:)b lijkt mij lekker.
De wijn die eronder aanbevolen wordt, is behoorlijk duur trouwens.


petra85

vpk: dat is idd ook mijn vraag of de cake niet te nat wordt
k ga het denk ik maar gewoon doen!
Nee, vindt hem veel te scherp, uut later voel/proef je m nog :?


mezelf

bij ons op het werk deden we de advokaat altijd mengen met gele vla voor de bewoners, dan krijg je ook een veel mildere smaak, en nog lekker ook.


nita

behoorlijk veel calorien maar heel erg lekker,
vla, slagroom en dan advocaat mmmmh!!
'Real discoveries come from chaos.'
- Chuck Palahniuk

Gebruikersavatar
Optimatus
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11214
Lid geworden op: 28 feb 2004 02:07
Locatie: Berkenwoude
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Optimatus » 09 feb 2012 22:50

TKF, dat uitgerekend JIJ het topic "koken, bakken, etc." heropent, slaat alles. Jij, die altijd als eerste naar zijn handdoek grijpt, jij die de badkamer in Wagrain tot een stoombad maakt :) :) :)
In Te, Domine, speravi, non confundar in aeternum.

Gebruikersavatar
TKF
Moderator
Berichten: 1665
Lid geworden op: 14 okt 2003 19:34
Locatie: Malden

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor TKF » 09 feb 2012 23:30

Als moderator stel ik me neutraal op. :)

Met bepaalde mensen om mij heen weet ik mijn plaats in de keuken.

Maar als student kook en bak ik met enige regelmaat. Een pizza opwarmen doe ik bijna nooit. Ik hou niet eens van pizza's, behalve van zelfgemaakte.
'Real discoveries come from chaos.'
- Chuck Palahniuk

Gebruikersavatar
Optimatus
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11214
Lid geworden op: 28 feb 2004 02:07
Locatie: Berkenwoude
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Optimatus » 10 feb 2012 00:00

Pizza's met teveel vlees smaken inderdaad niet lekker.
In Te, Domine, speravi, non confundar in aeternum.

cornelia77
Luitenant
Luitenant
Berichten: 581
Lid geworden op: 20 sep 2010 20:29

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor cornelia77 » 10 feb 2012 21:36

Vraagje voor de bruine-bonensoep-specialisten:
Ik wil morgen bruine bonensoep maken. Ik heb nu de bonen dus in water gezet om te weken. 3 liter, zoals op het pakje stond. Volgens mij kan ik dat dan gewoon gebruiken om de bonen in te koken, toch? En wordt dat dan veel minder, omdat er een hoeveelheid in de bonen gaat?

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 5923
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 11 feb 2012 19:56

Sorry, een beetje laat, warschijnlijk heb je de soep al gemaakt, maar wat ik begreep moet je juist de bonen in het vocht koken waarin je ze ook geweekt hebt. Dan worden ze minder taai en eerder gaar. Ik vraag mij alleen af of 3 uur weken wel voldoende is. Ik begreep dat je ze minimaal 6 uur moest weken. Het koken totdat ze gaar zijn duurt ook nog wel 2 uur.

Schipje
Majoor
Majoor
Berichten: 1512
Lid geworden op: 13 feb 2010 17:19
Locatie: Zuid-Holland-Zuid

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Schipje » 12 feb 2012 00:28

update: zuurkooltaart was een succes! wel een dikmaker geloof ik ;-)

cornelia77
Luitenant
Luitenant
Berichten: 581
Lid geworden op: 20 sep 2010 20:29

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor cornelia77 » 13 feb 2012 09:18

De bruine bonensoep was goed gelukt! Hij was heerlijk. Ik had de bonen de hele nacht laten weken, toen ik ging koken, ui, wortel, knolselderij, karbonaadjes en een zakje bouillonkruiden erbij gedaan. Een paar uur laten koken, rookworst erin. Heerlijk!

Gebruikersavatar
vpk
Majoor
Majoor
Berichten: 2066
Lid geworden op: 05 jun 2007 12:54
Locatie: onder de ijssel

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor vpk » 15 feb 2012 12:56

ik heb voor het eerst in m'n leven :oops: spruiten gekocht.. hoe maak ik die klaar? moet je die schoonmaken? velletjes eraf halen? stukje eraf snijden?

en iemand nog een lekker recept ermee?
ik las al eens iets over roerbakken, snijd je ze dan eerst in vieren ofzo of roerbak je hele spruiten? en als je ze kookt, hoelang dan?
Zijn handen, jouw handen
jouw zorg, Zijn zorg!

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8119
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Lalage » 15 feb 2012 14:03

@vpk Je moet het harde bruine stukje (waarmee de spruit aan de plant heeft gezeten) eraf snijden en eventueel bruine blaadjes aan de buitenkant eraf halen. Kleine spruitjes zijn lekkerder, want minder bitter dan grote. Mijn favoriete recept is risotto met spruitjes, gebakken uitje, champignons, zongedroogde tomaatjes en olijven.

leen10
Verkenner
Verkenner
Berichten: 95
Lid geworden op: 22 feb 2010 19:09

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor leen10 » 15 feb 2012 17:44

vpk, roerbakken met champignons, kip, ui, paprika en krieltjes vind ik altijd erg lekker. Ook vind ik spruitjes erg lekker met een zakje `bonen met saté saus´ van maggi oid (weet niet precies van welk merk dat is uit m´n hoofd).
Eet smakelijk!

Merisja
Luitenant
Luitenant
Berichten: 653
Lid geworden op: 15 feb 2008 19:10

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Merisja » 15 feb 2012 18:43

Of als ovenschotel! Aardappelpuree erover, lekker wat ham, uitjes, kaas en dan een half uur in de oven; heerlijk! De jongste hier wilde zelfs met haar verjaardag spruiten eten :oops: dat hoor je niet vaak van kinderen! Wij vinden het iig erg lekker :D

Gebruikersavatar
vpk
Majoor
Majoor
Berichten: 2066
Lid geworden op: 05 jun 2007 12:54
Locatie: onder de ijssel

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor vpk » 15 feb 2012 22:58

bedankt voor jullie reacties!
als je ze roerbakt of in een ovenschotel doet, kook je ze dan ook eerst? en roerbak je ze heel of snijd je ze eerst door ofzo?
Zijn handen, jouw handen

jouw zorg, Zijn zorg!

Sophie77
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1383
Lid geworden op: 16 jun 2010 08:48

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Sophie77 » 16 feb 2012 08:41

Ik kook ze altijd wel even voor, ja. En grote spruiten halveer ik, maar 'k heb meestal middelmaatjes of kleine, dan hoeft dat niet. 'k Ben benieuwd wat je gaat maken en of jullie het lekker vinden!

esli
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1029
Lid geworden op: 27 nov 2007 21:38
Locatie: Leiden

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor esli » 16 feb 2012 09:42

@ lalage, dat recept klinkt lekker. Maak je er een 1-pansgerecht van of doe je de risotto los van de rest?


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 35 gasten