Kinderwens deel 2

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Leny
Verkenner
Verkenner
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 apr 2015 22:28

Re: Kinderwens deel 2

Berichtdoor Leny » 09 apr 2015 20:23

@Judith ik kan me die spanning-afwachting goed voorstellen ik weet precies wat je bedoeld. ik merk zelf ook als het tijd is om te testen (lang leve de testen van een hele goedkope winkel (weet niet of ik de naam mag noemen ;) ), dan zit je in zo`n spanning, en dan is er die ontlading als het weer negatief is. Alhoewel ik moet zeggen dat het me de ene keer zwaarder valt als de andere keer. Ik begrijp wel wat je zegt over het met anderen delen. Maar op de een of andere manier ben ik er misschien te gesloten voor. Ik vind het heel lastig. En vind het fijn het met anderen te kunnen delen die er ook midden inzitten.
ik loop gewoon met veel vragen rond, en ik weet dat zij die ook niet kunnen beantwoorden.
sinds mijn 7e loop ik bij de gyn ivm een eierstok die toen ging draaien. Die andere vertoonde steeds cystes en moest daarom regelmatig in de gaten gehouden worden. Later is er endometriose vastgesteld, en ontdekten ze een hele grote cyste. T is dus niet al die tijd dat ik bij hem loop omdat ik zwanger wilde worden. Dat is pas later gekomen toen ik ook ging trouwen, en waar later bleek dat het niet zo makkelijk ging.
Later werd mijn man heel erg ziek en slikte hij medicijnen waar niet duidelijk was wat dat deed met het zaad. Dus hebben we een paar jaar moeten wachten tot we een half jaar geleden zover waren dat hij zijn medicatie niet meer hoefde te slikken.

ik kan me eigenlijk niet voorstellen hoe zwaar het momenteel voor jou moet zijn, 2 keer per week gyn, dagelijks injecties. Ik hoop en bid met je mee dat alles goed mag gaan. heb je veel pijn van de injecties? fijn dat je nu wel met de ggz verpleegkundige kan praten, ik hoop echt dat ze je wat kan ondersteunen.

heel veel sterkte!

p.s mag ik vragen of jij ook bepaalde voedingsmiddelen mijd, of juist meer eet?

Gebruikersavatar
-Judith-
Luitenant
Luitenant
Berichten: 618
Lid geworden op: 15 apr 2010 22:31

Re: Kinderwens deel 2

Berichtdoor -Judith- » 09 apr 2015 20:40

Even over die testen van (ik neem aan) de action; ik heb ze wel gebruikt, maar nooit weer... Ik had opeens een heel licht streepje, bleek loos alarm: Schijnen die testen vaker last van te hebben!
Over het algemeen hoef ik nooit te testen, want meestal krijg ik een kuur om de menstruatie op te wekken. Wat betreft de injecties; het went, echt pijn doet het niet. Ik weet inmiddels waar het gevoelig is een die plekken mijd ik dan ook.
En wat betreft de ziekenhuis bezoekjes wennen ook; Misschien ben ik wel heel nuchter, maar ik heb altijd één van de drie verpleegkundigen die speciaal opgeleid is, dat scheelt natuurlijk ook..
En er over praten met lotgenoten is denk ik ook wel fijn, mijn mailbox staat voor je open! Praat Misschien wat makkelijker dan zo openbaar.
Ik kreeg vanmorgen van de ggz-verpleegkundige ook te horen dat ik meer moet praten en emotie mag tonen.
Maar jouw gyn-verleden is ook niet misselijk! Poeh je hebt nogal wat voor je kiezen gekregen! Kan je er wel goed met je man over praten?

En wat betreft de voedingsmiddelen mijd ik niks, het enige waar ik vanaf gestapt ben is drinken uit van de pet-flesjes, daar zit een bepaald hormoon-verstorend stofje in, nog meer schommelingen in de hormonen lijkt Me niet bevorderlijk ;-)

Leny
Verkenner
Verkenner
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 apr 2015 22:28

Re: Kinderwens deel 2

Berichtdoor Leny » 10 apr 2015 09:16

Ik ga je pb en :wink:

Gebruikersavatar
Acire
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2786
Lid geworden op: 11 sep 2002 15:36
Contacteer:

Re: Kinderwens deel 2

Berichtdoor Acire » 23 mei 2015 19:30

Dames, een beetje spuit-11-opmerking, maar ik wil ff zeggen dat ik het heel goed vind dat jullie je ervaringen en gevoelens hierover delen op het forum. Zowel voor jezelf misschien om je hart te luchten en herkenning te vinden, maar ook voor mensen die niet in het schuitje zitten om te lezen hoe heftig het is en welke weg jullie gaan. En misschien zijn er ook wel stille meelezers die zich heel erg in jullie verhalen herkennen. Via PB contact is leuk en goed natuurlijk, maar als jullie het openbaar aandurven zou ik ook heel mooi en leerzaam vinden.
Hoe dan ook: sterkte en zegen in de weg die jullie gaan!

Gebruikersavatar
-Judith-
Luitenant
Luitenant
Berichten: 618
Lid geworden op: 15 apr 2010 22:31

Re: Kinderwens deel 2

Berichtdoor -Judith- » 23 mei 2015 21:16

Jij ook bedankt voor je reactie acire! Ik ben er zelf nog wel terug houdend over, ik sta niet graag op de voorgrond/in de belangstelling. Maar tegelijkertijd; zo blijft de taboe natuurlijk wel altijd aanwezig..
Ik zal leny pb' en want bedenk me nu dat ik nog niks heb gehoord.
We zijn inmiddels verhuisd, dus moet ik ook naar een ander ziekenhuis, helaas! Ik hoop dat de ervaringen straks in Heerenveen net zo goed zijn als in Deventer!
Voor de rest gebeurt hier nu niks, qua hormonen dan, door de verhuizing laten we alles nu even op z'n beloop. 1 juni heb ik de eerste afspraak in Heerenveen staan! Ik ben benieuwd.

Leny
Verkenner
Verkenner
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 apr 2015 22:28

Re: Kinderwens deel 2

Berichtdoor Leny » 14 jun 2015 18:25

@ acire bedankt ik hoop gewoon dat er meer meeschrijvers komen. Niet alleen voor als het moeilijker gaat. Maar niet iedereen die graag kinderen wil daarbij is ook niet iedereen gelijk zwanger toch? Ook al heb je misschien de medische problemen niet, zijn jullie dan ook niet maandelijks benieuwd of je wel of niet zwanger bent?

@Judith, ik hoop dat t pbtje deze keer wel gelukt is ;). Hoe was t in het ziekenhuis? Ben heel benieuwd omdat je nu naar een ander ziekenhuis bent gegaan?

dat ik even niet reageerde kwam doordat ik helaas weer ben geopereerd. inmiddels gaat het weer beter, en zijn de kansen om zwanger te worden nu weer wat vergroot. Ik vind het echt elke maand wel weer spannend hoor. T kan zomaar ineens echt werkelijkheid worden.

Gebruikersavatar
-Judith-
Luitenant
Luitenant
Berichten: 618
Lid geworden op: 15 apr 2010 22:31

Re: Kinderwens deel 2

Berichtdoor -Judith- » 15 jun 2015 08:17

Welkom terug! Ik pb je zsm terug hoor ;-)

Ik ben inmiddels naar het ZH geweest. Dit was een vrij jonge gyn, zij heeft me eerlijk gezegd dat zij weinig hoop zag ik verdere behandeling in hun ziekenhuis. Ik ben een "moeilijk geval", zij wil mij nog bespreken in het gyn-team in hun ZH, maar haar verwachting was dat ik doorgestuurd word naar een IVF-kliniek. Niet zozeer voor IVF, maar meer omdat de artsen daar nóg meer gespecialiseerd zijn.
Aan de ene kant is het fijn dat er nu nog meer actie word ondernomen, aan de andere kant word je wel even met je neus op de feiten gedrukt..
Mijn man heeft ook een sperma-onderzoek gehad en dat bleek ' perfect', Dus dan kunnen we ook uitsluiten dat het probleem in ieder geval niet bij hem ligt.
De 23e moet ik weer heen... Ben erg benieuwd, en vind het eerlijk gezegd ik wel spannend.
We zijn nu ruim 2,5 jaar in de MM maar ik merk aan mezelf dat ' de moed erin houden ' steeds moeilijker word, ik kan nu een paar dagen van slag zijn als ik negatief bericht krijg. Eerder voelde ik me even niet happy maar pakte ik zo de positieve draad weer op! Hopelijk is het van korte duur, dit dipje.

Leny
Verkenner
Verkenner
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 apr 2015 22:28

Re: Kinderwens deel 2

Berichtdoor Leny » 15 jun 2015 12:33

is goed hoor heeft geen haast ;)

kan me voorstellen dat dat even lastig is en dat je dat ook even moet laten bezinken. Fijn dat het sperma onderzoek goed was, maar was dat ook niet even lastig voor jou? Ik vind het nl nog wel eens lastig dat het `probleem`bij mij zit. Het is ook lastig om de moed erin te houden en vertrouwen te hebben. In het begin heb en hou je de hoop erin, maar keer op keer als het niet lukt. Toch heb ik gemerkt dat je na een dipje soms toch weer nieuwe energie kan krijgen. Maar geef de tegenslag ook de ruimte om er te zijn he, net als dat er ook vreugde mag zijn als er weer goed nieuws is. Er is nog hoop he, misschien dat het nieuwe team wat voor je kan betekenen? Ben benieuwd volgende week!!

sterkte he!

Gebruikersavatar
Duschka
Luitenant
Luitenant
Berichten: 702
Lid geworden op: 01 jun 2012 00:10

Re: Kinderwens deel 2

Berichtdoor Duschka » 12 dec 2015 08:06

Hoe gaat het hier met de dames?
Doe wat je wilt, gekletst wordt er toch...


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 22 gasten