Koken, bakken, etc.

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Berichtdoor Evelien » 30 dec 2007 08:53

topkok schreef:niet lullig bedoeld maar ik zou er niet aan moeten denken om met de kerst met 30 man aan tafel te zitten.... ik zou helemaal gek worden of ligt dat aan mij???


we zaten niet aan tafel!

De voor en achterkamer bestond uit stoelen en wat kleine losse tafeltjes. Het was een lopend buffet. Buffet tafel stond in de open keuken. Je zit dus niet heel de tijd op 1 plek! :wink:

Gebruikersavatar
MissF
Generaal
Generaal
Berichten: 8484
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:25

Berichtdoor MissF » 30 dec 2007 10:48

topkok schreef:niet lullig bedoeld maar ik zou er niet aan moeten denken om met de kerst met 30 man aan tafel te zitten.... ik zou helemaal gek worden of ligt dat aan mij???



Supergezellig! Maar idd, met zn allen aan tafel is minder leuk. Naja, wij hadden vrijdag het kerstgaladiner van de kerk, met 35 man aan tafel, is supertof. Alleen nadeel is dat je nooit iedereen kan spreken dan.
Daarom vond ik de high tea met mijn familie superleuk, dan loop je gewoon rond, en wissel je steeds van plek, zodat je naast bijna iedereen een keer hebt gezeten
Uw Woord is een Lamp voor mijn voet, en een Licht op mijn pad...

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4052
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Berichtdoor *Annet* » 30 dec 2007 20:18

1e kerstdag: stoofpeertjes, piepers en een hamburger. De rest had koelap maar daar hou ik niet van.

2e kerstdag: broodje shoarma met friet
ja, dat is mijn mening dan he.....

Gebruikersavatar
*Annette*
Majoor
Majoor
Berichten: 2263
Lid geworden op: 06 feb 2007 19:22

Berichtdoor *Annette* » 01 jan 2008 14:31

Wij aten 1e kerstdag; rollade met champignonnensaus, salade, gebakken aardappelschijfjes, aardappelkrokketjes, aardappelbolletjes, doperwtjes en worteltjes, verschillende sausjes erbij en ijs na.

2e kerstdag; soep, rollade met champignonnensaus, salade, gebakken aardappelschijfjes, aardappelkrokketjes, doperwtjes en worteltjes, verschillende sausjes erbij en vla na.

Tis wel 2 dagen zo'n beetje hetzelfde magoed twas lekker en gezellig :lol:.
Wat de toekomst brengen moge........

Gebruikersavatar
Loucom
Kapitein
Kapitein
Berichten: 780
Lid geworden op: 20 apr 2006 21:06
Locatie: Boven de rivieren
Contacteer:

Berichtdoor Loucom » 01 jan 2008 22:50

We hebben vanavond met vriendinnen wat dingen gemaakt

Eentje tomatensoep met groenten en vermicelli (of nouja spaghetti)
Tosti's gemaakt met pizza saus
En picollini's in oven gegooid;).

Wilden keer wat anders dan altijd bij chinees ofzo wat halen.
Op naar onze volgende kooksel keer.
Leef je droom.

topkok

Berichtdoor topkok » 02 jan 2008 17:21

ik ben nu bezig met wat lekkers...

geconfijte eendenbout in een rouleau van groene kool

eendenborst, met gevogelte saus

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 03 jan 2008 14:08

topkok schreef:niet lullig bedoeld maar ik zou er niet aan moeten denken om met de kerst met 30 man aan tafel te zitten.... ik zou helemaal gek worden of ligt dat aan mij???

Waarom zou je gek worden?

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 10 jan 2008 16:27

Ik heb een hele boel nasi gemaakt (dahct heb ik gelijk wat staan als ik late diensten heb), maar nu is het enorm pittig geworden :?
verder is het prima. Beetje erg jammer is het wel, want dat is nu niet echt lekker eten en heb er nog zeker voor 2 tot 3 dagen er van staan.
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8290
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Berichtdoor Lalage » 10 jan 2008 16:37

Kan je er niet wat extra rijst bij koken?

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 10 jan 2008 16:39

Dat heb ik er al extra door gedaan maar helpt nog niet echt
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 10 jan 2008 16:55

ik zo zo bij mijn ouders wat nasi afleveren (heb wel gezegd dat ze nog wat rijst moet toevoegen voor de pittigheid). Dat doe ik bij wat ik dan nog over heb ook. Dan is het niet meer zo enorm veel en hopelijk toch weer wat beter te eten :lol:
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Gebruikersavatar
Harm-J
Majoor
Majoor
Berichten: 1689
Lid geworden op: 27 dec 2006 14:43
Locatie: Lugdunum

Berichtdoor Harm-J » 10 jan 2008 16:59

Even een schepje suiker er door mengen of de suiker (zoetje kan ook) oplossen in water, meng dat door de nasi.
Het is ons maar geleend, de vele mooie dingen.
Ons onbetwistbaar eigendom, zijn de herinneringen.

Jo'tje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2924
Lid geworden op: 26 jan 2006 00:25

Berichtdoor Jo'tje » 10 jan 2008 22:22

Harm-J schreef:Even een schepje suiker er door mengen of de suiker (zoetje kan ook) oplossen in water, meng dat door de nasi.


dat werkt inderdaad super!
pobody's nerfect

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 11 jan 2008 00:02

Mijn moeder vond het gelukkig lekker ondanks het extra glas water wat ze nodig had :mrgreen:

De suiker ga ik onthouden voor als ik van de week de rest op ga eten. Bedankt voor de tip.
Werkt dat bij alle soorten eten die je te pittig hebt gemaakt?
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Gebruikersavatar
Harm-J
Majoor
Majoor
Berichten: 1689
Lid geworden op: 27 dec 2006 14:43
Locatie: Lugdunum

Berichtdoor Harm-J » 11 jan 2008 00:45

Gerdien B. schreef:Werkt dat bij alle soorten eten die je te pittig hebt gemaakt?


Voor het merendeels wel, geldt ook voor soep(en)

Tip voor een te zoute bouillon/soep!

Bij een te zoute bouillon/soep kan je er een aardappel er inhangen, Let wel op bij heldere bouillon/soepen dat je de aardappel er niet te lang in laat hangen dit ivm het zetmeel van de aardappel.
Het is ons maar geleend, de vele mooie dingen.

Ons onbetwistbaar eigendom, zijn de herinneringen.


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Adsense [Bot] en 20 gasten