Koken, bakken, etc. (4)

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
MissF
Generaal
Generaal
Berichten: 8484
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:25

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor MissF » 07 apr 2014 13:14

Wat doe je met die taarten Evelien?
Ik vind een taart bakken heel leuk, maar ik bak ze alleen als er genoeg bezoek komt, maar dat is niet elk weekend. Anders moet ik ze zelf op eten, en dat komt mijn kledingmaat niet ten goede ;)

Wel jammer, want het is wel erg leuk.
Uw Woord is een Lamp voor mijn voet, en een Licht op mijn pad...

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Evelien » 07 apr 2014 13:17

Ik gooi ze in de vriezer voor m'n verjaardag volgende week (hoef ik de dag er voor niet te gaan bakken scheelt weer gestress). Of ik bak voor een vergadering etc.
En ik bak voor verjaardagen/feestjes via de Lets.

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6364
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 07 apr 2014 13:30

Welke taarten heb je gebakken evelien?

Ik wacht echt met smart op de eerste rabarber in de winkel en dan maak ik meestal een rabarberkruimeltaart met havermout....echt zo lekker.

Gebruikersavatar
MissF
Generaal
Generaal
Berichten: 8484
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:25

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor MissF » 07 apr 2014 13:45

Slim, om vast van tevoren te bakken. Dat ga ik onthouden :) Dan moet ik wel eerst een vriezer op de kop tikken, maar ik heb nog even.

Rabarber, dat klinkt nooit zo lekker...wij hebben het in de tuin staan volgens mijn schoonmoeder, vorige bewoonster had ooit een moestuin, en dit blijkt zo weer op te komen. Misschien toch maar eens rooien en iets mee gaan doen :D
Uw Woord is een Lamp voor mijn voet, en een Licht op mijn pad...

Sophie77
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1377
Lid geworden op: 16 jun 2010 08:48

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Sophie77 » 07 apr 2014 14:02

Mmm, rabarber, heerlijk! Dat recept klinkt goed, ajl. Ik heb er wel belangstelling voor -heb juist rabarber gekocht bij de groentenboer-, dus als je tijd hebt om het hier te plaatsen, graag :wink: !

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6364
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 07 apr 2014 14:05

O, rabarber is zo lekker....
Even schillen in stukken snijden en met wat water, (veel) suiker en kaneel opzetten en het tot moes koken. Daarna over de vla, yoghurt etc.
Of heerlijk in een taart. Het is lekker zuur. Ik ben er echt dol op en ben het eigenlijk pas na mijn trouwen gaan eten, omdat mijn ouders er ook niet van hielden.

@ sophie ik zal het recept er even bijzoeken en dan plaatsen

schelpje3
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11410
Lid geworden op: 23 apr 2010 13:57

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor schelpje3 » 07 apr 2014 14:35

Benodigdheden:
1 kg rabarber
200 g suiker
80 g petit-beurrekoekjes
1 eetlepel bloem
enkele klontjes boter
400 g kruimeldeeg (of kant-en-klaar kruimeldeeg)

HIER de wijze van bereiding, met filmpje.

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Evelien » 07 apr 2014 16:10

Ik heb een appelcake gebakken: http://smakelijck.blogspot.nl/2014/03/appelcake.html
En een chocoladetaart (uit een kookboek van Smakelijck).

Focaccia is niet meer gelukt vandaag om te bakken, vanavond geen tijd. Morgen maar eens kijken of het me gaat lukken.
En deze week wil ik nog een appeltaart en een kruimeltaart met vruchten maken.
Wilde eigenlijk eerst gaan kopen, maar dat vind ik eigenlijk niks. :oops: :oops:
De taarten zijn niet zo heel groot, nemen ook niet veel ruimte in beslag.

Ruth2
Sergeant
Sergeant
Berichten: 305
Lid geworden op: 21 jun 2013 18:43

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Ruth2 » 07 apr 2014 16:17

Wat voor taartBODEM maak je voor de vulling Schelpje, toch zeker geen kant en klaar bodem?

schelpje3
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11410
Lid geworden op: 23 apr 2010 13:57

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor schelpje3 » 07 apr 2014 16:20

Ruth2 schreef:Wat voor taartBODEM maak je voor de vulling Schelpje, toch zeker geen kant en klaar bodem?

Ik zou zelf deze bodem niet maken, ik houd meer van dat zanderige deeg.
Maar ben wel een fan van Jeroen :wink:
Niet iedereen is even handig in de keuken en dan is zo'n supermakkelijke taart ook wel een keer prettig.

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6364
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 07 apr 2014 19:30

@ sophie77
Rabarberkruimeltaart
250 gr bloem
250 gr witte basterdsuiker
200 gr (room)boter
150 gr havermout
1 ei

700-800 gram rabarber

Maak van de bovenste ingrediënten een kruimeldeeg. Doe de helft in een springvorm. De rabarber schillen, in stukken snijden en blancheren. Dit op het kruimeldeeg doen. Kaneel en suiker naar smaak eroverheen doen. Vervolgens de andere helft van het kruimeldeeg over de rabarber. En dan 55 minuten in de oven op 180C

Sophie77
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1377
Lid geworden op: 16 jun 2010 08:48

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Sophie77 » 08 apr 2014 08:19

Dank je wel, ajl! 'k Ga het vandaag gelijk proberen. Eten jullie het als toetje of bij de koffie?

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6364
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 08 apr 2014 08:37

Meestal bij de koffie. Door de roomboter en havermout valt het echt wel onder het gebak. Manlief vraagt deze taat altijd voor zijn verjaardag.
Ik vind het altijd erg lekker, helemaal als er nog een dot slagroom opzit.

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6364
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 08 apr 2014 08:55

Vanavond eten wij hutspot ( met bruine bonen) en sucadelappen....echt zin in met dit weer.

schelpje3
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11410
Lid geworden op: 23 apr 2010 13:57

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor schelpje3 » 08 apr 2014 10:15

ajl schreef:Vanavond eten wij hutspot ( met bruine bonen) en sucadelappen....echt zin in met dit weer.

Wat een vreemde combi, is dat niet erg zwaar verteerbaar?


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 29 gasten