Koken, bakken, etc.

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

topkok

Berichtdoor topkok » 24 okt 2007 17:34

Jo'tje schreef:Soep! Ja, plant dat recept ff hier neer :D


het is een makkelijke soep ;)

1 peen
1 prei
celery
ui
garlic
zoete aardappel,
appels (wat jij wil)
Goede kwaliteit appelsap

Snij de peen, prei, celery, ui en garlic klein.

schil de zoete aardappel.. en snij in blokjes.. snij de appel (doe dit zo laat mogelijk i.v.m bruin kleuren

olie in de pan.. doe de peen, prei, celery, ui en garlic in de pan.. en zweet het aan (NIET KLEUREN) voeg de aardappel en appel toe.. laat nog even staan (op half vuur) en voeg boter toe.

daarna milk en room, koken tot dat alles gaar is.. het hele zooitje met de blender pureren tot een soep. Passeren, peper en zout toevoegen naar smaak.

Als garnituur

Snij klein blokjes van de zoete aardappel.. en kook ze heel even in kokend water.. daarna in een pan met een beetje boter.. (season met zout en peper) Klop room.. voeg kaneel toe maak een stevige room

leg de blokjes in het middenvan de soep bowl.. en een kanel van de kaneel room er op..

Serveer de soep in een jug er naast

geniet ervan:P

ik heb nog wel een aantal soepen vraagt U maar;)

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4052
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Berichtdoor *Annet* » 24 okt 2007 18:21

typisch voorbeeld waarom ik kook volgens mijn eigen idee, want ik weet niet wat ik met recepten aan moet.

want, wat is een celery, wat is een garlic, waar haal ik zoete aardappels?

passeren???? zweet het aan??????

en een kanel van de kaneel room er op..

??

Serveer de soep in een jug
wat is een jug?

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8287
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Berichtdoor Lalage » 24 okt 2007 19:57

celery - sellerie?
garlic is knoflook

topkok

Berichtdoor topkok » 24 okt 2007 21:40

*Annet* schreef:typisch voorbeeld waarom ik kook volgens mijn eigen idee, want ik weet niet wat ik met recepten aan moet.

want, wat is een celery, wat is een garlic, waar haal ik zoete aardappels?

passeren???? zweet het aan??????

en een kanel van de kaneel room er op..

??

Serveer de soep in een jug
wat is een jug?


sorry... om te beginnen zit ik in Engeland dus heb ik ontzettend veel engelse recepten in mijn hoofd..

Passeren = vocht, soep, saus, reduction.. door een zeef halen.. waardoor je saus of soep is gladder word.. dus beter

aanzweten = producten in een vetstof 'bakken' hierdoor krijg je meer smaak aan je producten

een kanel = een vorm die je maakt met 2 gelijke lepels

jug = kannetje

zoete aardappels haal je van een beetje goede groetenboer

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4052
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Berichtdoor *Annet* » 24 okt 2007 21:45

Owkeeeeeeeeeej, bedankt maar te veel werk voor mij en te veel afwas.

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 25 okt 2007 08:39

Daarom heb ik dus een afwasmachine. Lekker uitgebreid koken en alle afwas, pannen, schalen en keukenhulpen in de afwasmachine proppen en dus alleen maar genieten van het koken en opeten :D

Gebruikersavatar
paprikameisje2
Generaal
Generaal
Berichten: 4904
Lid geworden op: 12 sep 2002 18:17
Locatie: in een huis

Berichtdoor paprikameisje2 » 25 okt 2007 11:58

ik was gewoon ondertussen af!!!!

en verder gooi ik altijd alles in één pan!!!

zelf pak ik ook niet vaak een recept!! die mislukken altijd!! alleen dan bakken zoals appeltaart enzo doek wel van recept

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 25 okt 2007 12:19

Alles in één pan? Dat gaat toch echt niet altijd. Gisteren heb ik hele simpele boerenkool gemaakt, maar dan heb ik toch echt vier pannen (aardappelpuree maken, boerenkool koken, ui bakken, rookworst warmen).

Jo'tje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2924
Lid geworden op: 26 jan 2006 00:25

Berichtdoor Jo'tje » 25 okt 2007 12:21

Rookworst warmen doe ik altijd bovenop de boerenkool :)
pobody's nerfect

Gebruikersavatar
jamillah
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2505
Lid geworden op: 17 jan 2007 14:10

Berichtdoor jamillah » 25 okt 2007 12:24

En dan de jus nog, ik kom altijd een pit tekort.

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 25 okt 2007 12:27

ik heb gisteren ook boerenkool op.
Boerenkool had 1 pan nodig. De aardappelpuree in een kom en dat samen in een ovenschaal met 1 a 2 lagen met plakjes worst er door. Dat viel dus reuze mee met de vaat. Daarbij moest het vrij lang in de oven staan waardoor ik mooi tijd had om af te wassen. Mijn aanrecht is wel wat krapjes en kan dus eigenlijk amper vaat laten staan.
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Gebruikersavatar
paprikameisje2
Generaal
Generaal
Berichten: 4904
Lid geworden op: 12 sep 2002 18:17
Locatie: in een huis

Berichtdoor paprikameisje2 » 25 okt 2007 13:59

huh... vier pannen voor boerenkool?? gister had ik er twee omdat ik vlees had ipv rookworst...

anders gaat gewoon de worst erboven op!! en k heb nog een klein pannetje waarin ik dan de jus maak!! zo zakje met water.. heerlijk die pittige van maggie!!


Vanavond wordt et spaggettie.. en dan ben ik twee pannen nodig.. een voor de prut en een voor de spaggettie!!

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 25 okt 2007 14:37

Waar bak je dan je ui in? En om de aardappelpuree te maken heb je toch ook een pan nodig?

Gebruikersavatar
paprikameisje2
Generaal
Generaal
Berichten: 4904
Lid geworden op: 12 sep 2002 18:17
Locatie: in een huis

Berichtdoor paprikameisje2 » 25 okt 2007 15:13

ui in boerenkool?? k heb altijd zilveruitjes uit een potje...

aardappelpuree is toch gewoon met melk en paneermeel?? k heb et nog noooit gemaakt.. ik kook de aardappelen wat langer en dan goed afgieten!! k hou van kruimelige boernkool met lekker veel jus en sap van de zilveruitjes... mjummie...

k heb et anders nog nooooit gegeten of gezien!! :oops:

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 25 okt 2007 15:15

Yep, ik bak altijd ui en dat doe ik door de puree en boerenkool :)
Geinig dat iedereen dat weer anders doet!


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 367 gasten