Koken, bakken, etc. (4)

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Evelien » 27 nov 2013 18:54

Hier staat er een appelcake in de oven, zonder geraffineerde suiker en glutenarm. =P~ =P~

Bambi

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Bambi » 27 nov 2013 19:15

=
Laatst gewijzigd door Bambi op 12 dec 2017 01:58, 1 keer totaal gewijzigd.

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Evelien » 27 nov 2013 19:36

Hij is klaar:

Afbeelding

toppie
Sergeant
Sergeant
Berichten: 254
Lid geworden op: 21 apr 2010 14:32

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor toppie » 27 nov 2013 19:37

Zoooo! Dat ziet er lekker uit! =D>
Ik kom graag even langs!

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6364
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 28 nov 2013 11:49

Heb je ook een recept evelien?

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6364
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 28 nov 2013 11:52

schelpje3 schreef:Kook ze kort, 5 minuutjes, bak in een wok krieltjes, doe daar de spruitjes, blokjes appel en uitgebakken blokjes mager spek of rulgebakken gehakt bij. Hier eten ze ze dan wel. :D


Gisteravond dit recept geprobeerd en ze vonden het noge niet lekker, maar aten ze wel. Het was minder vies. aldus de kinderen.

Boerin
Generaal
Generaal
Berichten: 4535
Lid geworden op: 17 okt 2013 15:20

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Boerin » 28 nov 2013 11:57

ajl schreef:Het was minder vies. aldus de kinderen.

:lol: Daar sta je je dan voor uit te sloven.
Zach91
I'm a 23 year undergrad. I know everything, so it's futile to argue with me.

schelpje3
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11410
Lid geworden op: 23 apr 2010 13:57

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor schelpje3 » 28 nov 2013 12:00

ajl schreef:
Gisteravond dit recept geprobeerd en ze vonden het noge niet lekker, maar aten ze wel. Het was minder vies. aldus de kinderen.

Lusten ze graag satésaus? Ik heb er hier eentje waar ik dan zo'n 1-persoonsbakje voor verwarm (V erstegen)
want de rest vindt dat dan weer niet lekker. :D

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6364
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 28 nov 2013 12:12

Ik ben dan weer zo'n moeder die niet wil dat ze alles dichtsmeren met saus :oops: . Ik had zelf wel appelmoes gemaakt en daar werden de spruiten doorheen gerold :wink:

schelpje3
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11410
Lid geworden op: 23 apr 2010 13:57

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor schelpje3 » 28 nov 2013 12:25

ajl schreef:Ik ben dan weer zo'n moeder die niet wil dat ze alles dichtsmeren met saus :oops: . Ik had zelf wel appelmoes gemaakt en daar werden de spruiten doorheen gerold :wink:

Dichtsmeren ben ik ook tegenstander van hoor.
Maar voor "vieze" groenten maak ik een uitzondering, dan mogen ze of een schep appelmoes, of een portie stoofperen/stoofappeltjes of satésaus bij.
Maar ik zie kinderen wel met klodders mayo hun eten opleuken :-& en dat heb ik gelukkig tegen kunnen houden. De moes en gestoofd fruit zijn nog gezond ook.

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Evelien » 28 nov 2013 12:40

Hangt af van welke mayo je gebruikt :wink: .

Recept komt van de site van jacolien. http://gezondlevenvanjacoline.blogspot. ... appel.html

schelpje3
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11410
Lid geworden op: 23 apr 2010 13:57

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor schelpje3 » 28 nov 2013 13:44

Evelien schreef:Hangt af van welke mayo je gebruikt :wink: .

Recept komt van de site van jacolien. http://gezondlevenvanjacoline.blogspot. ... appel.html

Ziet er lekker uit Evelien!
Laatst had bakker geen fijn volkorenbrood meer, heb ik een speltbrood meegenomen. Wel duurder, maar voedzaam zeg!

Gebruikersavatar
Wilsophie
Generaal
Generaal
Berichten: 7626
Lid geworden op: 21 feb 2012 12:50
Locatie: De Bult

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Wilsophie » 28 nov 2013 15:38

Alles uitgetypt en toen verdween het. Ik begin opnieuw.
Wil je lekkere pindasaus maken op Molukse wijze met maar een paar lepels goedkope pindakaas.
Hier het recept.
Gooi in je pan een deel uit een zak van die gedroogde uitjes ( nee niet uit de super van conimex, maar van de Action de Bazar of de Toko) veel goedkoper.
Doe er vloeistof bij zoals water en ketjap en wat maggi want de uitjes zoeken vocht weet je.
Dan wat sambal naar believe erbij en een zoetje dus, zoetstof , rietsuiker, palmsuiker, stroop of appelstroop.
Dan knoflook naar believe en dan de masse homogeen maken en op goede dikte, al dan niet verdunnen met water, witte wijn of ketjap.
O ja, ik vergeet het belangrijkste, een paar lepels goedkope ( dus met dat laagje olie) pindakaas.
Je kunt het ook invriezen na bereiding.
Succes en als ik iets vergeet hoor ik het graag. :)

Gebruikersavatar
Wilsophie
Generaal
Generaal
Berichten: 7626
Lid geworden op: 21 feb 2012 12:50
Locatie: De Bult

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Wilsophie » 28 nov 2013 15:41

O ja en met yoghurt en wat mayo maak je de lekkerste knoflook saus, mits je wat toevoegt.
Yoghurt en slagroom geklopt ( niet te stijf) lobbig dus zoals de kok zeggen.
Dan ga je fantaseren met wat mosterd, een snufje sambal en een paar druppels zoetstof en dan veel fijngesneden knoflook en tot slot veel verse fijngesneden bladselderij of peterselie.
Kruiden en zout naar smaak toevoegen.
kun je lang bewaren maar niet invriezen.

cornelia77
Luitenant
Luitenant
Berichten: 580
Lid geworden op: 20 sep 2010 20:29

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor cornelia77 » 17 dec 2013 13:46

Iemand een idee wat je met kurkuma kunt doen? Per ongeluk gekocht toen we kerriepoeder moesten hebben... Als tip staat erop dat je gerechten een gele kleur kunt geven, maar verder geen suggesties.
Op ah.nl staan wel een hoop recepten, maar misschien gebruikt een van jullie het met enige regelmaat? Wat voor soort smaak is het?


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Adsense [Bot] en 36 gasten