Koken, bakken, etc.

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
MissF
Generaal
Generaal
Berichten: 8484
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:25

Berichtdoor MissF » 16 okt 2007 15:52

klinkt idd heerlijk! Ik hou van al die onderdelen, dus ga het ook maar een keer uitproberen ;)
Vanavond wordt het macaroni uit de vriezer. Lekker makkelijk, staat er toch nog.
Morgen en vrijdag eet ik op mn werk. Dan ga ik donderdag denk ik dit recept maar proberen :D
Uw Woord is een Lamp voor mijn voet, en een Licht op mijn pad...

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Berichtdoor Evelien » 22 okt 2007 14:27

Ik ga binnenkort de romige paprikasoep uitproberen (komt uit het kookboek: van piepers tot pasta, van Blue Band)

(voorgerecht voor 4 personen, voorbereiden: ca. 1 1/2 uur, berieden ca. 5 minuten)

750 g gele of rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels blue band vloeibaar
2 theelepels kerriepoeder
2 kruidenbouillontabletten
2 dl droge witte wijn
2 laurieblaadjes
1,25 dl slagroom
versgemalen peper
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
1 zakje croutons.

1. verwarm de oven voor op 200.C Leg de paprika's op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven ca. 30 minuten.
2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika's in stukken. Verwijder de zaadlijsten.
3. Verwarm de margarine. Bak de ui en knoflook met de kerriepoeder in ca. 3 minuten glazig.
4. Voeg de paprika, bouillontabletten, wijn en laurierblaadjes toe. Breng het aan de kook en laat het ca. 30 minuten op laag vuur trekken.
5. Verwijder de laurierblaadjes.
6. Pureer het paprikamengsel met een staafmixer of in de keukenmachine
7. Hang een zeef boven een pan en schep de puree er in. Roer de pur door de zeef. Schenk 3 a 4 dl water erbij; voeg zoveel water toe totdat een gebonden soep ontstaat.
8. Breng de soep aan de kook. Voeg al roerend de slagroom toe. Breng op smaak met versgemalen peper. Strooi de bieslook of blokjes paprika erover. Geef de croutons er apart bij.

Variaties op paprika:
1 kilo pompoen
500 g aardappelen
750 g knolselderij
1 kilo asperges
750 g bloemkool
750 g broccoli.

Ik kreeg deze tip van een kennis (die vegatarisch eten klaar maakt) en het schijnt er lekker te zijn. Ik ga het deze week uitproberen!!!

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 22 okt 2007 15:13

Van Piepers tot Pasta, dat is mijn eerste kookboek :)

topkok

Berichtdoor topkok » 22 okt 2007 20:32

rosalie83 schreef:Van Piepers tot Pasta, dat is mijn eerste kookboek :)


gaan we het over kookboeken hebben cool cool:D :D ik heb er een aantal.

Mijn laatste aanwinst is

Gordan Ramsey - Passion about seafood
Marco pierre White - Hells kitchen
Gordon Ramsey - Sunday lunch
Gordan Ramsey - smaak (ofzoiets)
Jonnie boer - Puur natuurlijk
Jamie Oliver - (de titel ff kwijt) (van miss F overigens)

Ik wil heel graag la rousse!!

het is een dure hobby... maar het lezen er van is zooow leuk:D:D

Gebruikersavatar
MissF
Generaal
Generaal
Berichten: 8484
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:25

Berichtdoor MissF » 22 okt 2007 20:40

Haha, ja, das waar, die van Jamie Oliver heb je ooit eens van mij gekregen :D Kwam er pas weer één tegen, wanneer ben je weer jarig? ;)

Ik heb de twee klappers van de AH. 1 van vlees, 1 van groenten. Aan de voorkant staat dan van alles hoe je het klaarmaakt. Op de achterkant staat dan een uitgebreid recept met die groente of dat vlees. Errug handig!
Uw Woord is een Lamp voor mijn voet, en een Licht op mijn pad...

topkok

Berichtdoor topkok » 22 okt 2007 20:53

15 juni:P heb ze graag in het engels:P:P de boeken van Gordan Ramsey zijn helemaal geweldig!!!

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 23 okt 2007 08:38

Kookboeken zijn gaaf :D
Heb er echt stapels!

moppie
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1086
Lid geworden op: 19 sep 2002 14:03

Berichtdoor moppie » 23 okt 2007 10:36

kookboeken zijn bagger
eigen creaties leuker en lekkerder

net een stapel bretonse saucijzenbroodjes gemaakt

ze waren weer mjummie

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Berichtdoor Evelien » 23 okt 2007 10:58

moppie schreef:kookboeken zijn bagger
eigen creaties leuker en lekkerder

net een stapel bretonse saucijzenbroodjes gemaakt

ze waren weer mjummie


ach zeurzak! DAt is helemaal niet waar.

Kookboeken zijn juist leuk!!! en leerzaam!!!

k heb hier nog een kookboek van tijdens mijn opleiding. Die gebruik ik voor sausjes etc. Echt super. :mrgreen:

ik kom er aan hoor om die broodjes op te komen eten.

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 23 okt 2007 11:04

Eigen creaties zijn natuurlijk leuk!
Je moet ook niet bang zijn om recepten uit kookboeken zelf iets aan te passen bijvoorbeeld.
Toch sta ik nog wel eens versteld van hoe super iets wordt als je het precies doet zoals het er staat, terwijl je van te voren een andere verwachting hebt.

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8287
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Berichtdoor Lalage » 24 okt 2007 14:36

Ik kreeg voor onze bruiloft het boek 'Hoe word ik een goddelijke huisvrouw' (How to become a domestic goddess) van Nigella Lawson. Dat gaat helemaal over taarten en koekjes enzo bakken. Het is zo leuk geschreven dat het echt aanstekelijk werkt. Straks hebben we eindelijk een oven en kan ik ermee aan de slag :-D
Verder is 'Kook ook' een erg leuk basisboek, met plaatjes van allerlei soorten voedsel.

Jo'tje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2924
Lid geworden op: 26 jan 2006 00:25

Berichtdoor Jo'tje » 24 okt 2007 14:54

Plaatjes van ingrediënten.. das handig!
Af en toe weet ik in de winkel echt niet wat voor iets ik moet zoeken :P
pobody's nerfect

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8287
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Berichtdoor Lalage » 24 okt 2007 15:05

yep, groentes en fruit, erg leuk!

topkok

Berichtdoor topkok » 24 okt 2007 16:40

voor sommige dingen moet je echt recepten hebben (brood) omdat dat bepaade reacties op elkaar heeft..

zeker sommige dingen moet je gewoon op het gevoel doen!!! ik heb een mooi recept voor een soep van zoete aardappel en appel.. echt een wintersoep.

Jo'tje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2924
Lid geworden op: 26 jan 2006 00:25

Berichtdoor Jo'tje » 24 okt 2007 17:21

Soep! Ja, plant dat recept ff hier neer :D
pobody's nerfect


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 367 gasten