Koken, bakken, etc.

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4052
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Berichtdoor *Annet* » 21 sep 2007 13:08

Volgens mij is het idd om het vacuum. Mijn ma zette ze ook altijd op de kop maar waarom??

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 21 sep 2007 13:09

De binnenkant van de deksel wordt er ook nog es vies van :mrgreen:

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4052
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Berichtdoor *Annet* » 21 sep 2007 13:38

Weet je wat ik vies vind??

Mijn zoon heeft zelf een tuintje, nu kreeg ik een zelfgekweekte krop sla van hem. Ben er 3 wurmen en 2 slakken in tegengekomen.

Ik dacht dat zelfverbouwde groentes zo geweldig waren, maar heb er nu mijn twijfels bij gekregen.

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 21 sep 2007 14:00

Whaha :mrgreen:

Ik snap wat je bedoelt. We krijgen nog wel eens groente uit tuinen van ooms en tantes en zo en ja, dan moet je het echt 6 keer wassen voordat alles eruit is. Weet je wat helpt? Als je het een paar keer gewassen hebt het in water met zout leggen. Dan gaan de beestjes eruit, zakken naar de bodem. En dan nog een keer wassen en klaar ;)

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4052
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Berichtdoor *Annet* » 21 sep 2007 14:11

Toch ben ik bang dat ik niet smakelijk zal eten. Ik ga het proberen.

En mijn zoon (die dus die krop sla met veel zorg opgekweekt heeft) gaat vanavond patat eten bij oma....

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 21 sep 2007 14:17

Heb je nooit een beestje uit groente uit de winkel dan? Ik namelijk ook wel. Ik vraag me wel eens af als ik er een beestje uit vis: "zou dit de laatste zijn die erin zit?" Maar tsja, daar moet je gewoon niet te veel bij stilstaan :P

Grijns, dan geef je die krop sla aan hem mee, hartstikke lekker bij patat! :mrgreen:

Gebruikersavatar
LeChat
Generaal
Generaal
Berichten: 4857
Lid geworden op: 27 jun 2005 22:18
Locatie: Zeeland
Contacteer:

Berichtdoor LeChat » 21 sep 2007 15:27

Ach, die beestjes kook je echt wel dood, maar zand... 't schuurt dan misschien de maag (volgens het gezegde), maar daar word ík nou nooit vrolijk van, dat geknars :wink:.
Gelijk hebben is wat anders dan gelijk krijgen

meissie88

Berichtdoor meissie88 » 21 sep 2007 18:48

en al kook je ze mee...heb je gelijk vlees voor d'r bij 8)

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4052
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Berichtdoor *Annet* » 21 sep 2007 21:01

maarre, wij koken sla nooit :mrgreen:

Gebruikersavatar
LeChat
Generaal
Generaal
Berichten: 4857
Lid geworden op: 27 jun 2005 22:18
Locatie: Zeeland
Contacteer:

Berichtdoor LeChat » 21 sep 2007 21:51

Haha, nee, bij sla gaat dat inderdaad niet op :), maar als je gestampte sla eet dan stamp je ze gewoon kapot 8).
Gelijk hebben is wat anders dan gelijk krijgen

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 23 sep 2007 08:28

Jekkkkkk :mrgreen:

Zand... dat is bij prei uit eigen tuin zo vreselijk, dan zit het echt tussen elk laagje!

Gebruikersavatar
Odyseus
Verkenner
Verkenner
Berichten: 10
Lid geworden op: 06 sep 2007 21:34
Locatie: epe
Contacteer:

Berichtdoor Odyseus » 24 sep 2007 01:56

snij de prei (al is dat ongweassen wel slecht voor je mes), doe het in ruim water (liefst de gootsteen), maak kommetjes van je handen, en ga er als een soort centrifuge doorheen, laat de prei daarna een poosje rusten en schep het met een schuimspaan of zeef eruit.
Mocht je het in een bak of emmer oid wassen, schep het dan nog steeds eruit, niet in een zeef hieten, ligt al het zand weer tussen je prei :)

nog 2 weken en dan begint bij ons het wildseizoen weer, ik kijk er nu alweer naar uit.
ik voel Uw kracht en stijg op als een arend,
dan zweef ik op de wind, gedragen door Uw geest
en de kracht van Uw liefde.

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 24 sep 2007 07:17

Ik snij groenten altijd ongewassen. Zand is slecht voor de messen ja, maar ja, daar zijn messen voor hoor. Gemak dient de mens ;) Ik heb zelf een messenslijper, dus dat is handig :)

Maarre, zoals jij dat zegt, over het wassen van de prei, zo doe ik dat ook wel, maar ook dan blijft het nog vastzitten tussen de laagjes en moet je soms stukje voor stukje het schoonmaken. Maargoed, dat is dus vooral bij prei uit eigen tuin.

Wild... dat eet ik eigenlijk nooit!

topkok

Berichtdoor topkok » 25 sep 2007 19:04

wat voor messen gebruiken jullie dan??

ik ben vandaag voor nieuwe messen wezen kijken maar dat is duur.. het merk wat ik heel graag wil is 70 euro per mes.. wel levenslang garantie natuurlijk

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4052
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Berichtdoor *Annet* » 25 sep 2007 21:45

Wij kochten een duur messenblok van Zwiling ofzo. Dat moest goed wezen. Die dingen zijn aldoor zo bot!!

Snij nu weer blij met mijn Ikea mesje en dat gaat als een tierelier!


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 39 gasten