Ik vind het een uitdaging om een leuke maaltijd te bereiden met zo weinig mogelijk vlees.
Ik ben (nog) niet zo enthousiast over de vleesvervangers. Dat gaat snel vervelen. En het mondgevoel is niet prettig.

Moderator: Moderafo's
schelpje3 schreef:Wij zijn ook steeds minder vlees gaan eten. Minder vaak ook. Minstens 2 vleesloze dagen per week. In het westen sterft niemand van te weinig (dierlijke) eiwitten. En als je bij de lunch al een boterham met kaas en een boterham met vleeswaar hebt gegeten, zit je al bijna aan je dagelijkse hoeveelheid.
Ik vind het een uitdaging om een leuke maaltijd te bereiden met zo weinig mogelijk vlees.
Ik ben (nog) niet zo enthousiast over de vleesvervangers. Dat gaat snel vervelen. En het mondgevoel is niet prettig.
meribel schreef:
hier is dat hetzelfde, maar ik merk dat ik toch wel vaak weer naar dezelfde vleesloze gerechten ga,
wat doe jij als vleesloze maaltijd?
meribel schreef:ja lastig is hier ivm allergie geen noten en vis.
ik zoek nog steeds een goed recept om van bruine bonen een lekkere burger te maken, maar nog niet gevonden
ik heb sommige vega hamburgers die ik erg lekker vind, meerdere vega vleesvervangers vind ik lekker maar die zijn echt zo ongelooflijk duur ( dan is vlees goedkoper, en dat is wel eens frustrerend )
wat ik ook graag doe ik groentesticks van iglo, vind ik zelf lekker. Een kaassoufle of
maar een klein beetje vlees. bijv. aardappels en witlof met ham kaas uit de oven, daar doe ik niet nog een derde ding bij, of stamppot rauwe andijvie met spekjes. zitten al spekjes door dus dan eten we gewoon dat, daar doe ik niet nóg eens vlees bij.
oja, en als we spinazie eten dat altijd met een gekookt eitje, en niet ook nog eens vlees
van die pannekoeken met groentesoep vooraf doe ik exact hetzelfde
Wel lekker, maar ik heb gemerkt dat je met bijzonder weinig vlees prima toe kan. Zeker in perioden dat ik wat meer op mijn gewicht let, eet ik vaak maar een onsje vlees per dag, en ook dagen vegetarisch. Je hebt al snel de neiging om de porties steeds groter te laten worden, en voor je het weet lig er inderdaad 3 ons of meer vlees op je bord.
Dat is dan wel weer lastig als je alleen bent, want vlees in kleine porties kopen kan haast niet meer - tenzij je apart naar de slager gaat. Invriezen is natuurlijk makkelijk genoeg, maar als je een kilo van iets koopt omdat het een aanbieding is, is het makkelijker daar wat meer in 1 keer van te bakken dan anders.
meribel schreef:ja lastig is hier ivm allergie geen noten en vis.
ik zoek nog steeds een goed recept om van bruine bonen een lekkere burger te maken, maar nog niet gevonden
ik heb sommige vega hamburgers die ik erg lekker vind, meerdere vega vleesvervangers vind ik lekker maar die zijn echt zo ongelooflijk duur ( dan is vlees goedkoper, en dat is wel eens frustrerend )
wat ik ook graag doe ik groentesticks van iglo, vind ik zelf lekker. Een kaassoufle of
maar een klein beetje vlees. bijv. aardappels en witlof met ham kaas uit de oven, daar doe ik niet nog een derde ding bij, of stamppot rauwe andijvie met spekjes. zitten al spekjes door dus dan eten we gewoon dat, daar doe ik niet nóg eens vlees bij.
van die pannekoeken met groentesoep vooraf doe ik exact hetzelfde
juffiejuf schreef:Hier ook gewoon een man die bijna elke dag kookt. Zelf heb ik het ook nooit leuk gevonden om te koken en als ze man het wel leuk vindt.... ideaal! Toch geloof ik wel dat er nog steeds mannen zijn die niet kunnen koken
Lalage schreef:Ik wil geen roet in het eten gooien hoor, maar kaas is niet zo'n handige vleesvervanger. Het komt nog steeds van dieren en is ook belastend voor het milieu. Ik vind het ook lastig, maar probeer om ook minder zuivel te gebruiken. Melk en yoghurt kan je vervangen door sojaproducten, al zijn die wel een stuk duurder.
Albert Heijn heeft een heleboel lekkere vleesvervangers. Ik koop ze vaak in de aanbieding en doe ze dan in de vriezer. De hamburgers en de gekruide tofureepjes zijn hier favoriet. Als je van een lekkere bite houdt is quorn erg lekker, maar dat hebben ze tegenwoordig juist niet meer bij AH. Andere supermarkten hebben 't wel. En laat ik falafel niet vergeten! Dat moet je ook niet bij AH halen maar bij Jumbo bijvoorbeeld. Erg lekker in een pitabroodje met een flinke salade en/of couscous erbij.
ajl schreef:Ik heb juist heel veel moeite met het gebruiken van sojaprodukten. Ik heb een tijdje terug juist een rapportage gezien dat voor de produktie en de toenemende vraag van soja enorm veel regenwouden gekapt worden.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 35 gasten