Koken, bakken, etc. (4)

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

esli
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1023
Lid geworden op: 27 nov 2007 21:38
Locatie: Leiden

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor esli » 27 nov 2012 10:23

Ik heb vorige week een chocolade-frambozen cheesecake gemaakt. Superlekker. Recept komt van AH.nl.

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3646
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor lammetje » 03 dec 2012 10:37

laura :lol: al lust ik ook wel een grote variant, =P~

recept chocolade chipkoekjes

100 gram chocola in kleine stukjes. Extra pure van jumbo
1 ei
80 gram suiker (recept is officieel meer , 70 gram normaal en 70 gram donkere basterd, ik gebruik hier gewoon rietsuiker)
125 gram roomboter
beetje zout
175 gram bloem
halve tl bakpoeder
evnt 60 gram gehakte walnoten maar dat doe ik zelf niet.

Suiker en boter romig klopen,
bloem met bakpoeder mengen en afgewisseld met ei er doorheen roeren,
dan chocola en evnt walnoten erdoor

maak hoopjes met 2theelepels op bakpapier en bakken op 180 graden hetelucht.
Voorverwarmen hoeft niet, dan zo' n 20-30 minuten.
Wel voorverwarmt mag het 5-10 min korter.

Ik gooi tegenwoordig alles gewoon door elkaar en kneed dat met mn hand tot deeg en daarna de chocola, gaat prima :-)
Ze zijn hier binnen 2 dagen op, als ze dat al redden....

Gebruikersavatar
jaccootje85
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1235
Lid geworden op: 16 apr 2007 18:39

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor jaccootje85 » 03 dec 2012 16:52

klinkt lekker lammetje! Dat ga k ook es proberen :D
Steven zal wel weer zeggen: zeker weer uit de Allerhande haha!
Szent az Úr

Gebruikersavatar
jaccootje85
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1235
Lid geworden op: 16 apr 2007 18:39

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor jaccootje85 » 03 dec 2012 16:57

Memmem schreef:Bodem maken van cake, biscuitjes, bastognekoekjes ofzo
2 pakjes monchou met 125 gr basterdsuiker mixen
In een andere kom 250 ml slagroom met een pakje vanillesuiker stijfkloppen.
De monchou door de slagroom scheppen (ik mix het altijd) en op de bodem doen.
2 uur laten opstijven in de koelkast


Die bodem maak je puur uit koekkruimels? Doe je daar niets door heen? Ik wil dit recept wel eens proberen, maar heb nog nooit zelf een bodem gemaakt...
Szent az Úr

Sophie77
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1377
Lid geworden op: 16 jun 2010 08:48

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Sophie77 » 03 dec 2012 17:19

Ik doe er altijd wat gesmolten boter door, zo krijg je 'vastigheid' i.p.v. losse kruimels.

Gebruikersavatar
jaccootje85
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1235
Lid geworden op: 16 apr 2007 18:39

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor jaccootje85 » 03 dec 2012 19:06

Sophie77 schreef:Ik doe er altijd wat gesmolten boter door, zo krijg je 'vastigheid' i.p.v. losse kruimels.


En hoeveel doe je er dan door?
Szent az Úr

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6363
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 03 dec 2012 19:23

Dat steekt niet zo heel nauw, gewoon wat uitproberen. Wat ook lekker is, is verkruimelde conrnflakes met gesmolten chocolade als bodem. Al moet dat volgens mij ook wel met koekkruimels lukken.

Gebruikersavatar
Kvinna
Sergeant
Sergeant
Berichten: 378
Lid geworden op: 22 nov 2012 13:08

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Kvinna » 03 dec 2012 22:21

jaccootje85 schreef:
En hoeveel doe je er dan door?


Als ik een bodem maak in een kleine springvorm is het honderd gram koekjes en 60 gram boter.

Gebruikersavatar
vpk
Majoor
Majoor
Berichten: 2070
Lid geworden op: 05 jun 2007 12:54
Locatie: onder de ijssel

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor vpk » 08 dec 2012 15:16

bedankt voor de tips voor de monchoutaart.

er staat er inmiddels 1 in de koelkast voor vanavond, bodem van bastognekoekjes met roomboter en dan de monchouvulling van memmem (bedankt! :wink: ). vanavond dan nog de vlaaivulling erop. ben benieuwd!

die versie met bosbessenjam door de bodem (doe je dat ook wel met bastognekoekjes? of liever bisquitjes?) en dan bananen onder de kersenvlaaivulling lijkt me ook erg lekker! misschien dat ik mij daar volgende week eens aan ga wagen voor op het werk.

verder nog een appeltaart en wat muffins gebakken dus het ruikt hier heerlijk :)
Zijn handen, jouw handen
jouw zorg, Zijn zorg!

Rienuku

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Rienuku » 08 dec 2012 15:22

@vpk: ik gebruik altijd goekope theebiscuitjes, maar misschien kan het ook met bastongekoekjes? Verder doe ik er altijd een halve pot bosbessenjam door, en ongeveer 60 gr boter.

Hmmm klinkt goed die appeltaart :)

Lichtzwaard
Kapitein
Kapitein
Berichten: 887
Lid geworden op: 16 apr 2005 09:04

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Lichtzwaard » 12 dec 2012 09:05

Een eigen gebakken appeltaart met veel rozijnen en kaneel met een likeur er in is nooit weg :jaknikken: :jaknikken: :jaknikken: :jaknikken: :jaknikken: :jaknikken: :yahoooo:
VERITAS VOS LIBERABIT.

Gebruikersavatar
Wilsophie
Generaal
Generaal
Berichten: 7626
Lid geworden op: 21 feb 2012 12:50
Locatie: De Bult

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Wilsophie » 12 dec 2012 11:33

Als je kruidnootjes over hebt kun je die ook heel goed in een plastic zak doen, kapot rollen met dat ding waarmee je altijd achter je man aan zit. :wink: en dan met gesmolten warme boter rollen of kneden of prakken tot een bodem en dan op laten stijven.
Maar bastogne koeken en speculaasjes zijn ook heel lekker.


@ rinuku, doe je de jam door de bodem?

Gebruikersavatar
LauraC
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3814
Lid geworden op: 16 mar 2007 14:14
Locatie: Metheringham

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor LauraC » 12 dec 2012 15:27

Wilsophie schreef:kapot rollen met dat ding waarmee je altijd achter je man aan zit. :wink:

:mrgreen:

Gebruikersavatar
*Annette*
Majoor
Majoor
Berichten: 2263
Lid geworden op: 06 feb 2007 19:22

Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor *Annette* » 17 dec 2012 20:38

Hoe maken jullie een afbeelding na van marsepein?
Wat de toekomst brengen moge........

Memmem
Moderator
Berichten: 2722
Lid geworden op: 11 sep 2002 21:27

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Memmem » 17 dec 2012 21:19

Wat wil je dan namaken en hoe, plat gepuzzeld of boetseren?


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 15 gasten