Koken, bakken, etc. (4)

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3646
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor lammetje » 22 nov 2012 10:50

LeChat schreef:Lammetje en Evelien, misschien is een groententas van proef.nu een optie? Die hebben wij sinds een aantal maanden, omdat er meer keus is dan bij onze vorige groententas. Voor 2 personen hebben ze bijv. 3 verschillende tassen en wij kunnen per week aangeven welke we willen hebben (de inhoud staat op de site). Je kunt de tassen ophalen bij de biologische winkel.


had ik al naar gekeken, maar bij die van Evelien zit ook vlees, al leveren ze niet bij ons dus dat wordt niks.

Ga eens overleggen hier, proef.nu moet ik in ridderkerk halen, even uitzoeken of dat op de fiets te doen is :wink:

Gebruikersavatar
jeepeecee
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1286
Lid geworden op: 14 sep 2004 19:38
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor jeepeecee » 24 nov 2012 23:12

Gisteren toch lekker gegeten. Wilden spinazie eten, had alleen niet genoeg aardappels meer in huis.

Nu gehakt rul gebakken, tomatenpuree en ketjap er door. Macaroni in bouillon gekookt en er door en dus de spinazie beetje peper en basilicum. Super simpel, maar wel erg lekker. ( vinden wij dan ;) )
Afbeelding

Gebruikersavatar
LeChat
Generaal
Generaal
Berichten: 4857
Lid geworden op: 27 jun 2005 22:18
Locatie: Zeeland
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor LeChat » 25 nov 2012 10:18

@lammetje: zo'n uitgebreid krat lijkt mij dan weer niks, dan wordt echt helemaal 'voorgekauwd' wat je 'moet' eten, als je begrijpt wat ik bedoel :) Nu zoeken we zelf (recepten met) vlees of juist noten/geitenkaas/etc, en rijst/pasta/etc bij de groenten uit, beetje eigen inbreng..

Van knolselderij kun je ook knolselderijsoep maken, Sophie77, gaat vast ook aardig wat van je knolselderij in dan :wink:

@jpc: klinkt goed!
Gelijk hebben is wat anders dan gelijk krijgen

Gebruikersavatar
vpk
Majoor
Majoor
Berichten: 2070
Lid geworden op: 05 jun 2007 12:54
Locatie: onder de ijssel

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor vpk » 26 nov 2012 11:14

wie kan mij vertellen hoe ik lekkere monchoutaart kan maken (zonder zo'n pak mix van dr oetker te gebruiken)
Zijn handen, jouw handen
jouw zorg, Zijn zorg!

Lichtzwaard
Kapitein
Kapitein
Berichten: 887
Lid geworden op: 16 apr 2005 09:04

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Lichtzwaard » 26 nov 2012 11:20

Vanavond zal op tafel komen gekookte aardappel wellicht wat geel gemaakt de persoon twee runder vinken met gebakken ui en knoflook en rode kool met rauwe uit en door.Drank nu is al geweten geen wijn en geen bier maar gewoon water.Na gerecht geen. ::)) ::)) ::)) ::)) :-({|= :-({|= :-({|= \:D/
VERITAS VOS LIBERABIT.

Memmem
Moderator
Berichten: 2722
Lid geworden op: 11 sep 2002 21:27

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Memmem » 26 nov 2012 13:31

vpk schreef:wie kan mij vertellen hoe ik lekkere monchoutaart kan maken (zonder zo'n pak mix van dr oetker te gebruiken)

Bodem maken van cake, biscuitjes, bastognekoekjes ofzo
2 pakjes monchou met 125 gr basterdsuiker mixen
In een andere kom 250 ml slagroom met een pakje vanillesuiker stijfkloppen.
De monchou door de slagroom scheppen (ik mix het altijd) en op de bodem doen.
2 uur laten opstijven in de koelkast

liefie
Generaal
Generaal
Berichten: 5272
Lid geworden op: 16 nov 2004 10:32

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor liefie » 26 nov 2012 13:41

Het is veel goedkoper om een bakje roomkaas van eigen merk te kopen! Monchou is 2.00 voor 200 gram... Roomkaas bij bijvoorbeeld de aldi is 55 cent voor 200 gram (en zeker net zo goed)

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6363
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 26 nov 2012 13:45

Memmem schreef:Bodem maken van cake, biscuitjes, bastognekoekjes ofzo
2 pakjes monchou met 125 gr basterdsuiker mixen
In een andere kom 250 ml slagroom met een pakje vanillesuiker stijfkloppen.
De monchou door de slagroom scheppen (ik mix het altijd) en op de bodem doen.
2 uur laten opstijven in de koelkast


Wordt het dan wel stijf? Ik schep er nl ook altijd nog een drie geweekte en opgeloste geletineblaadjes doorheen
Laatst gewijzigd door ajl op 27 nov 2012 09:14, 1 keer totaal gewijzigd.

Memmem
Moderator
Berichten: 2722
Lid geworden op: 11 sep 2002 21:27

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Memmem » 26 nov 2012 19:14

ajl: Het wordt goed stijf zonder gelatine.
liefie, dat kan ook maar ik vind de echte fijner, steviger en lekkerder. Bij die van de aldi zou ik dus wel gelatine gebruiken.

liefie
Generaal
Generaal
Berichten: 5272
Lid geworden op: 16 nov 2004 10:32

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor liefie » 26 nov 2012 20:06

Ik maakte hem ook altijd met monchou maar afgelopen week een stukje bij mijn tante gehad met goedkope roomkaas en absoluut geen verschil geproefd (roomkaas was van de lidl)
(ik kwam er achter omdat ik zei een monchou taart is nog best wel duur en toen vertelde ze dat over de gewone roomkaas)

Rienuku

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Rienuku » 26 nov 2012 21:06

En als je eens wilt variëren met monchoutaart:

-de boter mengen met halve pot bosbessenjam, en dan de biscuitkruimels er door heen. Hier de bodem van maken.

-Op de laag monchou, 3 bananen in plakjes gesneden leggen met daaroverheen de kersenvulling.

Heerlijk!!!

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3646
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor lammetje » 26 nov 2012 21:35

Als je het nog gezonder wil doen bak je zelf chocoladechip koekjes met gehalveerde hoeveelheid rietsuiker of palmsuiker, verkruimelen en met wat roomboter een bodem van maken, daarop wat banaan en de toplaag van aardbeien of kersen zoals rienuku, heerlijk!! Ohja wel de slagroom suikervrij houden :lol:

Die chocoladechipkoekjes zijn overigens zo ook wel erg lekker, heb ze net uit de oven....


Ga binnenkort de lidl roomkaas uitproberen!

Vind het overigens ook lekker om dit recept in laagjes te serveren in een klein glas, dan wel zonder fruit bovenop. Dus eerst wat verkruimelde koekjes, daarop banaan en daarover monchou en slagroom. Lekker als toetje tijdens een diner =P~ (wel machtig dus niet te grote glazen)

Gebruikersavatar
LauraC
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3814
Lid geworden op: 16 mar 2007 14:14
Locatie: Metheringham

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor LauraC » 26 nov 2012 21:47

lammetje schreef: (wel machtig dus niet te grote glazen)

Ben je mal! Iedereen weet toch dat je een aparte maag hebt voor toetjes :mrgreen: ?

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6363
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 27 nov 2012 09:21

@laura :mrgreen:

@lammetje heb jij een recept voor die chocoladechipkoekjes?

Die aanpassingen van de monchou zal ik zeker eens proberen, klinkt erg lekker.

Weet iemand nog een lekkere taart om met kerst te maken?

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Evelien » 27 nov 2012 09:53

Ik heb de monchou-taart van de Smakelijck E-nummervrij site gemaakt:

http://smakelijck.blogspot.nl/2012/02/m ... taart.html

Erg lekker.


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 21 gasten