Voor zover ik weet zijn er in Nederland maar enkele bedrijven die geitenmelk produceren,Giovannino schreef:Rolf, wat bedoel je nou met deze zin: "De productie van koeiemelk is gebaseerd op ervaring van tientallen
jaren, dat is met geitenmelk anders." ??
en ook nog niet zo lang. De productie van koeiemelk is iets van eeuwen.
Zolangzamerhand is er een enorme kennis en ervaring opgebouwd. Er is
ook een behoorlijke controle op melkveehouderijen, bij de dieren, de
melk in de tank, bij aanlevering op de fabriek. Op reinheid,
houdbaarheid, en samenstelling (heb op het laboratorium gewerkt).
Het is maar een indruk, maar zeker wat betreft de ervaring,
is dat met geitenmelk minder denk ik. Alhoewel die melk opzich misschien
best gezond is (nooit gehad).
M.b.t. die link, daarin wil ik je niet tegenspreken, fabrikanten praten wel eens "op zich aan".Overigens is dat linkje van een zuivelproducent en zou ik die informatie niet al te serieus nemen (gekleurde info) Dertig jaar geleden nam de zuivelproductie enorm toe, tot er op een gegeven moment overschotten ontstonden. Om die melkplas & boterberg toch kwijt te kunnen raken, is een hele zuivelindustrie met bijbehorende reclamestrategie ontstaan.
Op dit moment is er weer een tekort.
Vooral door de grote behoefte in het buitenland.
Als de fusie Campina en Frieslandfood door gaat, is dat de grootste zuivelproducent ter wereld!
40/50 ltr/dag, dat kan,Petra85 schreef:als alle melk van de koe voor het kalfje zou zijn zou dat niet goed gaan
een koe geeft zo'n 40/50 liter melk per dag terwijl 1 kalfje 5 liter daarvan
op drinkt.... kalfjes komen dus niks tekort
bij hele goede melkkoeien. Maar het gemiddelde
per jaar is lang geen 40 * 305 (2 maanden droogstaan)= 12.200 ltr/jaar.
9000 ltr per jaar (305 dagen) is netjes.
@Jamillah en Saskia
Melk zo van de boerderij, inderdaad heerlijk! Alleen wel een beetje vet.