Berichtdoor Sophie77 » 28 aug 2012 12:21
Wij doen het weleens met mijn (erg grote) familie. We spreken dan van tevoren af wie wat maakt: voor-, hoofd- of nagerechten en voor hoeveel personen. Gangbaar is dat ieder gezin 2 gerechten maakt voor ongeveer 6-8 personen, dus bijv. soep voor 8 personen en een nagerecht voor 6 personen. Bij ons werkt dit heel goed, ieder geeft zich voor het soort gerecht op wat hij/zij leuk vindt om te maken of waarvoor hij/zij makkelijk en goedkoop aan ingrediënten kan komen.
Meestal bestaat het menu uit verschillende soepen, (koude) salades, (koude) kip / gehaktbrood / kibbeling (warm te houden/maken op een 'thee'lichtje), hamburgers (skottelbraai), patat, stokbrood, kruidenboter en verschillende desserts.
Het handige aan deze vorm is dat je het als gastvrouw wat minder druk hebt van tevoren, maar vooral het achteraf uitwisselen van recepten vind ik erg leuk!