Koken, bakken, etc. (4)

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

654321
Luitenant
Luitenant
Berichten: 574
Lid geworden op: 23 jul 2011 12:47

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor 654321 » 22 aug 2012 18:04

Hoe krijg je lekkere gehaktballetjes voor in de soep??
(bij mij zijn ze of niet lekker, of taai, of hard, of te sappig ;-))

Gebruikersavatar
LeChat
Generaal
Generaal
Berichten: 4857
Lid geworden op: 27 jun 2005 22:18
Locatie: Zeeland
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor LeChat » 22 aug 2012 18:36

@schelpje3: die BK-pan van ons heeft ook geen Tefal-rode-stip (logisch) en is lichtgrijs...

@ajl: http://www.ah.nl/recepten/zoek?rq=courg ... rty=rating
Hier ook diverse recepten met gevulde courgette. Ik sorteer ze altijd op rating en we nemen dan alleen de recepten met 4 of 5 sterren en tot nu toe zijn ze eigenlijk allemaal wel in de smaak gevallen.

@654321: mijn moeder koopt gewoon verse worst en knijpt/draait daar soepballetjes uit, die zijn altijd lekker smeuiig (of vind je dat te sappig?)
Gelijk hebben is wat anders dan gelijk krijgen

Gebruikersavatar
Duschka
Luitenant
Luitenant
Berichten: 704
Lid geworden op: 01 jun 2012 00:10

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Duschka » 22 aug 2012 19:34

654321 schreef:Hoe krijg je lekkere gehaktballetjes voor in de soep??
(bij mij zijn ze of niet lekker, of taai, of hard, of te sappig ;-))


Ik krijg altijd positieve reacties op de soepballetjes.

Half pond gehakt kruiden (hangt een beetje van de soort soep af) en mengen met twee verkruimelde volkoren beschuiten en de helft van een geklutst eitje.

Zelf eet ik geen vlees, maar volgens de mensen die het wel doen, zijn het balletjes met een lekkere "bite" en smaak. Maar jah, die smaak is dus een beetje afhankelijk van de kruiden en de soort soep.
Doe wat je wilt, gekletst wordt er toch...

Gebruikersavatar
mw
Moderator
Berichten: 3673
Lid geworden op: 08 jul 2004 22:05
Locatie: de Bult

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor mw » 22 aug 2012 22:24

Als soepballetjes in de soep gebruik ik vaak wat ze hier 'natte worst' noemen. Volgens mij is de nederlandse naam saucijzen.
God nu is getrouw, Die niet zal toelaten dat u verzocht wordt boven wat u aankunt, maar Hij zal de uitkomst geven.... 1 Kor. 10:13 ged.

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6363
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 23 aug 2012 06:52

Ik maak de soepballetjes ongeveer net zo als dat ik gewone gehaktballen maakt, maar dan in het klein.
Net zoals duschka half pond gehakt met ei en beschuit en kruiden. Ik gebruik meestal peper, zout, nootmuskaat, foelie en gember.

Sophie77
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1377
Lid geworden op: 16 jun 2010 08:48

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Sophie77 » 23 aug 2012 07:24

Bedankt voor jullie ideeën om courgettes te gebruiken! Uiteindelijk heb ik gisteren een hartige taart gemaakt waarvoor ik 4 courgettes nodig had. De taart was wel lekker, maar niet zo heerlijk dat het recept bij onze favorieten gaat horen. Er liggen er nog 2, daar wil ik morgen gevulde courgettes van maken.

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Evelien » 23 aug 2012 08:26

Ik had pas een shoarmaschotel waar ook courgettes in moesten. Was erg lekker, al ben ik niet zo'n fan van courgettes (vind ze al snel melig/snotterig, je moet ze echt op een bepaalde manier bereiden).

Gebruikersavatar
Duschka
Luitenant
Luitenant
Berichten: 704
Lid geworden op: 01 jun 2012 00:10

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Duschka » 23 aug 2012 17:44

Evelien schreef:Ik had pas een shoarmaschotel waar ook courgettes in moesten. Was erg lekker, al ben ik niet zo'n fan van courgettes (vind ze al snel melig/snotterig, je moet ze echt op een bepaalde manier bereiden).


Als je courgettes snel melig / snotterig vind, kun je ook royaal de zaadlijsten eruit snijden. Daarmee voorkom je dat probleem een beetje :D
Doe wat je wilt, gekletst wordt er toch...

654321
Luitenant
Luitenant
Berichten: 574
Lid geworden op: 23 jul 2011 12:47

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor 654321 » 23 aug 2012 18:28

Duschka en Ajl;
hoelang kook je de balletjes dan mee...??

Memmem
Moderator
Berichten: 2722
Lid geworden op: 11 sep 2002 21:27

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Memmem » 23 aug 2012 20:51

Vandaag samen met zoonlief cupcakes versiert om te verkopen op huttendorp. Cupcakes met lollies, dierenkoppen en meer pipachtig. Jammer genoeg pas foto's gemaakt toen ze al ingepakt waren.

schelpje3
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11410
Lid geworden op: 23 apr 2010 13:57

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor schelpje3 » 23 aug 2012 21:26

654321 schreef:Duschka en Ajl;
hoelang kook je de balletjes dan mee...??

Ik maak balletjes zonder ei, maar 10 minuten is voldoende om ze gaar te krijgen.
Je kunt ze ook eerst bakken. In heel weinig boter/olie, dat is lekker in de tomatensoep of kerriesoep.

Gebruikersavatar
jaccootje85
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1235
Lid geworden op: 16 apr 2007 18:39

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor jaccootje85 » 23 aug 2012 21:36

Voor soepballetjes gebruik k puur rundgehakt. Doe ik in de pan als bouillion kookt. Dit laten koken totdat de balletjes bovendrijven, dan zijn ze gaar. Dan de groenten erbij en dat is na een minuut of 6 wel gaar. Niet te droge balletjes, smaken altijd prima (bij mij in elk geval wel)
Szent az Úr

Gebruikersavatar
jaccootje85
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1235
Lid geworden op: 16 apr 2007 18:39

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor jaccootje85 » 23 aug 2012 21:38

Memmem schreef:Vandaag samen met zoonlief cupcakes versiert om te verkopen op huttendorp. Cupcakes met lollies, dierenkoppen en meer pipachtig. Jammer genoeg pas foto's gemaakt toen ze al ingepakt waren.


Leuk idee! Ben wel benieuwd naar de foto's :wink: Of zie je dan van de cupcakes niks meer?
Szent az Úr

Gebruikersavatar
Duschka
Luitenant
Luitenant
Berichten: 704
Lid geworden op: 01 jun 2012 00:10

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Duschka » 23 aug 2012 23:16

654321 schreef:Duschka en Ajl;
hoelang kook je de balletjes dan mee...??


Hangt beetje van formaat bal af, maar ik heb balletjes van zeg maar zo'n 2 cm doorsnee. Knikker ik meestal zo een 15-20 minuutjes van te voren in de soep.
Maar juist door een beetje ei/beschuit blijven ze, ook wanneer je ze wat langer erin hebt, gewoon "prettig vast" zonder dat mensen een droge hap meelbal naar binnen schuiven.
Doe wat je wilt, gekletst wordt er toch...

Gebruikersavatar
nita
Luitenant
Luitenant
Berichten: 692
Lid geworden op: 11 mei 2008 23:34

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor nita » 24 aug 2012 16:42

ik organiseerde vandaag een workshop cupcakes decoreren, dus heb het nu zelf ook voor t eerst gedaan, en wat ik dacht is gebeurd..... :lol: waar ligt die bon van de pipoos ????:-oo


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 14 gasten