Koken, bakken, etc.

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
Loucom
Kapitein
Kapitein
Berichten: 780
Lid geworden op: 20 apr 2006 21:06
Locatie: Boven de rivieren
Contacteer:

Berichtdoor Loucom » 27 mar 2008 20:02

Funlover schreef:
Loucom schreef:Vanmiddag heb ik Vertada di Keshi gemaakt, uit oud boekje van mijn oma. Is een gerecht met brood, melk, kaas en eieren. Zeer lekker.


Klinkt goed.
Strooi het recept eens :wink:


Ja is ongeveer voor 4 personen, maar als je heel lekker vind kun je het met z'n 2en ook wel op :mrgreen:

Benodigdheden:
2 sneetjes brood (1 dag oud) Wit brood of tarwe brood
1 dl melk
250 g, lichtbelegen kaas
4 eieren
0.5 dl melk
snufje nootmuskaat en cayennepeper
Ingevette ovenschaal

Brood in stukjes maken en laten weken in de 1 dl melk, dan gladkloppen.
De kaas gaan raspen (je kunt ook gerapste kaas gebruiken als je even snel klaar wilt hebben, je kunt zo wel oude stukken kaas mooi kwijt)
De eieren loskloppen met 0.5 dl melk.
Vermeng dit allemaal met elkaar, goed doorroeren, op smaak brengen met nootmuskaat en cayennepeper.
Voeg dit in ingevette ovenschaal.

Dan matig laten opstijven in de oven.

Wij doen in elektrische oven:
Eerst ong 40 min op 140 graden.
Dan nog 20 min op 160 graden.

En dan is hij klaar (mooi goudbruin) om te eten. Koud kan ook maar is minder lekker.


En staat nog variatietip bi: met doppertjes, gefruite ui en tomaat bij doorheen. Dat hebben wij nog niet geprobeerd aangezien dit al lekker genoeg is.
Leef je droom.

Gebruikersavatar
Marnix
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 24383
Lid geworden op: 03 dec 2002 23:50

Berichtdoor Marnix » 28 mar 2008 08:31

doppertjes? :D Spreken jullie dat zo uit? :D
“We need leaders not in love with money but in love with justice. Not in love with publicity but in love with humanity.
― Dr. Martin Luther King, Jr.”

christien
Majoor
Majoor
Berichten: 1950
Lid geworden op: 02 okt 2007 13:21

Berichtdoor christien » 28 mar 2008 09:52

Hippieblijhoofd schreef:
christien schreef:
Hippieblijhoofd schreef:
christien schreef:Vraagje ik wil rode kool wokken
Wie heeft er een lekker recept?


Rode kool wokken, er op het laatst stukjes appel bij doen en hier een mengsel van azijn en suiker over doen (even uitproberen wat lekker is :P). Dan krijg je een hele lekkere zoet-zure smaak eraan :)


Oke, ik dacht er zelf ook pijnboompitten, appel, rozijnen en gebakken kip door te doen. Moet ik de rode kool eerst appart nog even koken?


Nee, dat hoeft niet, het blijft wel vrij knapperig zo :)

@Lammetje: ik heb 'm ook gehad maar nu ik 'm wil bakken mislukt het nogal.. maar wat er uiteindelijk van over is gebleven valt nog mee :P


Bedankt, dan ga ik dat morgen is uit proberen.

Gebruikersavatar
Loucom
Kapitein
Kapitein
Berichten: 780
Lid geworden op: 20 apr 2006 21:06
Locatie: Boven de rivieren
Contacteer:

Berichtdoor Loucom » 29 mar 2008 00:02

Marnix schreef:doppertjes? :D Spreken jullie dat zo uit? :D


Zo staat in een boekje dat al zo'n 30 a 40 jaar oud is schat ik.
Leef je droom.

Gebruikersavatar
Marnix
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 24383
Lid geworden op: 03 dec 2002 23:50

Berichtdoor Marnix » 30 mar 2008 11:36

en daar staat ook Ertensoep in?

Het is dan gewoon een gruwelijke taalfout. Erwten hebben altijd erwten geheten en zo schreef je het dan ook :) En "doppertjes" heetten toen gewoon doperwtjes. :D
“We need leaders not in love with money but in love with justice. Not in love with publicity but in love with humanity.
― Dr. Martin Luther King, Jr.”

Gebruikersavatar
kwebbel
Generaal
Generaal
Berichten: 5152
Lid geworden op: 17 feb 2007 12:47
Contacteer:

Berichtdoor kwebbel » 01 apr 2008 17:01

Nou ik heb dus eens EINDELIJK wat uitgeprobeerd.... nasi met bamipangangsaus met een verse paprika er doorheen gesneden. hmmm echt voor herhaling vatbaar! (Sommige kenden dit al, maar ik nog niet :wink: )
¯`v´¯)
`•.¸.•´
¸.•´¸.•´*)
(¸.•´ (¸.•´*..¸¸.•´¯`• Groetjes...

pol
Majoor
Majoor
Berichten: 2482
Lid geworden op: 07 jun 2005 21:47

Berichtdoor pol » 01 apr 2008 17:14

Jo'tje schreef:Babi pangang voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram hamlappen
1 eetlepel appelstroop
2 uien of 1 rode ui
teentje knoflook
3 eetl.bruine suiker
5 eetl.zoete ketjap
1 mespunt sambal
1 bouillonblokje
1 klein blikje tomatenpuree
atjar tjampoer
maizena
zout en peper
boter

Bereiding:

Het vlees in repen snijden, kruiden met zout en peper en in de boter mooi bruin bakken.

Ui en knoflook meebakken

Suiker, ketjap en sambal door elkaar roeren en toevoegen

Los de tomatenpuree en het bouillonblokje met de stroop op in 2,5 deciliter water en doe dat bij het vlees

Voeg atjar toe en bind alles met wat maizena.
(niet iedereen houdt daarvan, wij zetten atjar altijd los op tafel)

Het is bij ons thuis echt favoriet en bij bezoekers altijd een succes :D


en eet je daar rijst of nasi of bami bij?

Gebruikersavatar
Loucom
Kapitein
Kapitein
Berichten: 780
Lid geworden op: 20 apr 2006 21:06
Locatie: Boven de rivieren
Contacteer:

Berichtdoor Loucom » 01 apr 2008 19:46

Marnix schreef:en daar staat ook Ertensoep in?

Het is dan gewoon een gruwelijke taalfout. Erwten hebben altijd erwten geheten en zo schreef je het dan ook :) En "doppertjes" heetten toen gewoon doperwtjes. :D


Nee want is een boekje met ei-recepten en het staat gewoon zo erin. Maar zijn wel lui die ze zo noemen. Wij anders niet hoor :mrgreen:
Leef je droom.

Gebruikersavatar
Marie Popelin
Mineur
Mineur
Berichten: 247
Lid geworden op: 08 mar 2008 21:56

Berichtdoor Marie Popelin » 01 apr 2008 20:02

Ha ik heb een cakeblik en een kwastje gekocht, MP gaat binnenkort voor het eerst in haar leven een cake bakken. Ben benieuwd! :)
De natuur kent het geheim en glimlacht.

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3647
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Berichtdoor lammetje » 01 apr 2008 20:37

cake mislukt hier altijd, we doen het tegenwoordig in het broodbakmachien. Werkt een stuk beter dan die stomme oven, maar dat ligt aan onze oven hoor :wink:

Jo'tje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2924
Lid geworden op: 26 jan 2006 00:25

Berichtdoor Jo'tje » 01 apr 2008 22:21

pol schreef:
Jo'tje schreef:Babi pangang voor 4 personen

...


en eet je daar rijst of nasi of bami bij?


Nouja, dat mag je natuurlijk helemaal zelf weten.
De vraag is dan eigenlijk rijst of mie, want nasi en bami zijn rijst en mie mét kruiden ;) Al kan dat natuurlijk ook, is alleen een beetje veel werk!
Heb het tot nu toe altijd met rijst op, maar als die per ongeluk op is kun je er natuurlijk zo mie bij eten. Kan volgens mij allebei. Je mag bij de chinees tenslotte ook altijd kiezen ;)
pobody's nerfect

Gebruikersavatar
Funlover
Majoor
Majoor
Berichten: 1881
Lid geworden op: 16 sep 2003 15:48
Locatie: Veenendaal

Berichtdoor Funlover » 02 apr 2008 12:58

Ik ben de laatste tijd weg van muesli bollen.
Iemand een lekker recept er voor? :D

Vanavond lekker witloftaart...!
Alles komt goed, hoe dan ook. Zo niet, dan toch!

Gebruikersavatar
Loucom
Kapitein
Kapitein
Berichten: 780
Lid geworden op: 20 apr 2006 21:06
Locatie: Boven de rivieren
Contacteer:

Berichtdoor Loucom » 02 apr 2008 16:50

lammetje schreef:cake mislukt hier altijd, we doen het tegenwoordig in het broodbakmachien. Werkt een stuk beter dan die stomme oven, maar dat ligt aan onze oven hoor :wink:


Hier mislukt zoiets eigenlijk nooit, kan me niet herinneren. Heb je dan niet langgenoeg in oven gehad ofzo?

Ik had laatst kruidcake gebakken, heeft mijn moeder het laten vallen. Hadden glazen cakevorm, vorm kapot, koek weg. Dus wordt nieuwe halen. Je ziet nu ook veel van die rubberen vormen, hebben jullie daar ook ervaringen mee?
Leef je droom.

liefie
Generaal
Generaal
Berichten: 5272
Lid geworden op: 16 nov 2004 10:32

Berichtdoor liefie » 02 apr 2008 17:22

Loucom schreef:
lammetje schreef:cake mislukt hier altijd, we doen het tegenwoordig in het broodbakmachien. Werkt een stuk beter dan die stomme oven, maar dat ligt aan onze oven hoor :wink:


Hier mislukt zoiets eigenlijk nooit, kan me niet herinneren. Heb je dan niet langgenoeg in oven gehad ofzo?

Ik had laatst kruidcake gebakken, heeft mijn moeder het laten vallen. Hadden glazen cakevorm, vorm kapot, koek weg. Dus wordt nieuwe halen. Je ziet nu ook veel van die rubberen vormen, hebben jullie daar ook ervaringen mee?


ik heb ervaring met rubberen vormen. Ik heb er een van tupperweare doet het erg goed maar ik heb er ook een van de xenos doet het ook goed. alleen je moet altijd iets onder je taartvorm houden anders breekt je taart dus taart in vorm maken alvast op je onderstel van de oven en ook met onderstel uit de oven halen en af laten koelen.
kwark taart gaat ook goed.
Ik ben er zelf erg tevreden over en je bakproducten gaan erg glanzen ziet er mooi uit

Gebruikersavatar
MissF
Generaal
Generaal
Berichten: 8484
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:25

Berichtdoor MissF » 02 apr 2008 17:57

Voor cake gebruik ik gewoon bakblikken van de Hema ofzo, van die ijzeren (is het ijzer, zal vast niet, ik noem alles van dat soort materiaal ijzer :) ).
En ik heb een vierkante springvorm voor kwarktaart enzo.
Ik heb alleen glazen ovenschalen, voor ovenschotels enzo
Uw Woord is een Lamp voor mijn voet, en een Licht op mijn pad...


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 21 gasten