Funlover schreef:Loucom schreef:Vanmiddag heb ik Vertada di Keshi gemaakt, uit oud boekje van mijn oma. Is een gerecht met brood, melk, kaas en eieren. Zeer lekker.
Klinkt goed.
Strooi het recept eens
Ja is ongeveer voor 4 personen, maar als je heel lekker vind kun je het met z'n 2en ook wel op

Benodigdheden:
2 sneetjes brood (1 dag oud) Wit brood of tarwe brood
1 dl melk
250 g, lichtbelegen kaas
4 eieren
0.5 dl melk
snufje nootmuskaat en cayennepeper
Ingevette ovenschaal
Brood in stukjes maken en laten weken in de 1 dl melk, dan gladkloppen.
De kaas gaan raspen (je kunt ook gerapste kaas gebruiken als je even snel klaar wilt hebben, je kunt zo wel oude stukken kaas mooi kwijt)
De eieren loskloppen met 0.5 dl melk.
Vermeng dit allemaal met elkaar, goed doorroeren, op smaak brengen met nootmuskaat en cayennepeper.
Voeg dit in ingevette ovenschaal.
Dan matig laten opstijven in de oven.
Wij doen in elektrische oven:
Eerst ong 40 min op 140 graden.
Dan nog 20 min op 160 graden.
En dan is hij klaar (mooi goudbruin) om te eten. Koud kan ook maar is minder lekker.
En staat nog variatietip bi: met doppertjes, gefruite ui en tomaat bij doorheen. Dat hebben wij nog niet geprobeerd aangezien dit al lekker genoeg is.