Koken, bakken, etc.

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3647
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Berichtdoor lammetje » 03 mar 2008 18:25

Heb de jus er toch naast gehouden omdat het anders te zout zou worden voor Sarah.
Moet zeggen dat het best wel lekker was, niet echt iets voor iedere week, maar zo af en toe.... vond het alleen jammer dat ik er geen zout doorheen kan doen met koken, was dus een beetje flauw, maarja ga niet voor Sarah apart koken :lol:

Heb nu dus de aardappels (600 gram) en de gesneden boerenkool (500 gram) in 1 pan, zo'n 25 minuten laten koken dit niet afgegoten, maar zo gestampt, daar wat boter doorheen gedaan, de spekkies en het ui (gebakken all2 in 1 pannetje) er doorheen gestampt ook. Toen de worst erin om warm te worden, alvast voor Sarah eruit gehaald en voor ons nog jus erover heen.

Gebruikersavatar
spacy
Kapitein
Kapitein
Berichten: 823
Lid geworden op: 19 jan 2005 18:23
Locatie: Assen
Contacteer:

Berichtdoor spacy » 05 mar 2008 12:29

nog een interessante link van een Nederlands boek over de geschiedenis van eten en koken

http://www.dbnl.org/tekst/born009eten01_01/
When I kneel before You, them I'm defying gravity

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3647
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Berichtdoor lammetje » 06 mar 2008 16:21

ik ben zandkoekjes aant maken! En nogal blond natuurlijk, lees 10 gram boter dus ik netjes 5 gram (doe de helft) afgewogen, vond het al zo weinig en alles kneden. Kreeg er natuurlijk nooit een samenhangende bal van :mrgreen: Ga nog eens goed lezen of ik niet iets vergeten ben... uhm jaa het was 100 gram dus 50 gram boter! :lol:

Gebruikersavatar
Hippieblijhoofd
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1171
Lid geworden op: 28 dec 2005 10:27
Locatie: ijsselmuiden/utrecht

Berichtdoor Hippieblijhoofd » 06 mar 2008 16:22

Ik heb net weer een spinazietaart in elkaar gezet 8)
De vorige vond ik erg lekker dus nu mag m'n fam ervan meegenieten :)

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3647
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Berichtdoor lammetje » 06 mar 2008 16:24

nog nooit op.... hoe maak je dat?

Gebruikersavatar
Hippieblijhoofd
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1171
Lid geworden op: 28 dec 2005 10:27
Locatie: ijsselmuiden/utrecht

Berichtdoor Hippieblijhoofd » 06 mar 2008 16:43

Je bekleed een bakvorm met bladerdeeg. Vervolgens roerbak je de spinazie, doet het in een zeef zodat er niet zoveel vocht meer in zit. Je gooit blokjes feta en wat hutenkase/cottagecheese en een losgeklopt ei in de spinazie, doet dat mengsel in de bakvorm. Doe nu wat bladerdeeg (bijv in reepjes) er over, besmeer dat met ei, en zet 't in de oven :)

Je kunt er ook nog wat meer dingen in doen zoals uien, nootjes, blokjes tomaat, ipv de cottagecheese creme fraiche, knoflook, gewone kaas, walnoten, pijnboompitten, enz.

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3647
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Berichtdoor lammetje » 06 mar 2008 16:53

moet het met verse spinazie of diepvries? Klinkt iig wel lekker :wink:

pol
Majoor
Majoor
Berichten: 2482
Lid geworden op: 07 jun 2005 21:47

Berichtdoor pol » 06 mar 2008 18:17

k Heb weer een appeltaart geprobeerd. Eerst een uur met aluminiumfolie erop daarna een uur zonder. Gaar zal hij nu hopelijk wel zijn.

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3647
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Berichtdoor lammetje » 06 mar 2008 18:46

maak je hem helemaal zelf of met een pakje? met zo'n pakje gaat hier iig prima!!! :P

koekjes zijn overigens erg lekker, sarah vind dat ook :D

Gebruikersavatar
*Annette*
Majoor
Majoor
Berichten: 2263
Lid geworden op: 06 feb 2007 19:22

Berichtdoor *Annette* » 06 mar 2008 19:02

pol schreef:k Heb weer een appeltaart geprobeerd. Eerst een uur met aluminiumfolie erop daarna een uur zonder. Gaar zal hij nu hopelijk wel zijn.

Een appeltaart 2 uur in de oven :shock:?? Hier zit dr ong. altijd een uur in. Is die bovenop mooi bruin, de bovenverwarming uit. En dan de tijd afbakken zolang erop het pak staat. En daarna is die mooi en lekker.
Wat de toekomst brengen moge........

Gebruikersavatar
Hippieblijhoofd
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1171
Lid geworden op: 28 dec 2005 10:27
Locatie: ijsselmuiden/utrecht

Berichtdoor Hippieblijhoofd » 06 mar 2008 19:12

lammetje schreef:moet het met verse spinazie of diepvries? Klinkt iig wel lekker :wink:


ik gebruik diepvries spinazie, maar volgens mij kun je 't ook wel met verse doen :jaknikken:

pol
Majoor
Majoor
Berichten: 2482
Lid geworden op: 07 jun 2005 21:47

Berichtdoor pol » 06 mar 2008 19:36

*Annette* schreef:
pol schreef:k Heb weer een appeltaart geprobeerd. Eerst een uur met aluminiumfolie erop daarna een uur zonder. Gaar zal hij nu hopelijk wel zijn.

Een appeltaart 2 uur in de oven :shock:?? Hier zit dr ong. altijd een uur in. Is die bovenop mooi bruin, de bovenverwarming uit. En dan de tijd afbakken zolang erop het pak staat. En daarna is die mooi en lekker.


Joh als ik dat doe, is de bovenkant gaar en de onderkant een kleffe zooi. Hij ging nu vanzelf uit de springvorm en staat nu af te koelen. We hebben een hele goedkope combimagnetron, dus het is niet helemaal super om te bakken.

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3647
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Berichtdoor lammetje » 06 mar 2008 20:49

wij helaas ook, als we een nieuwe keuken krijgen (over 10 jaar ofzo :mrgreen: ) wil ik ook echt een grote oven!! Én nog een magnetron/grill 8)

pol
Majoor
Majoor
Berichten: 2482
Lid geworden op: 07 jun 2005 21:47

Berichtdoor pol » 06 mar 2008 22:09

lammetje schreef:wij helaas ook, als we een nieuwe keuken krijgen (over 10 jaar ofzo :mrgreen: ) wil ik ook echt een grote oven!! Én nog een magnetron/grill 8)


is ong. mijn wens ook. Alleen onze keuken is nu al oud, dus 10 jaar zal het niet meer duren.

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Berichtdoor Evelien » 07 mar 2008 08:58

Een oven die wil ik ook!!! Heerlijk.

Wij hebben nu een magnetron/grill... waardeloos.


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 12 gasten