Koken, bakken, etc.

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
Funlover
Majoor
Majoor
Berichten: 1881
Lid geworden op: 16 sep 2003 15:48
Locatie: Veenendaal

Berichtdoor Funlover » 29 feb 2008 19:14

Ingredienten:
50 gram havermout (goudbruin roosteren in een koekenpan op matig vuur)
4 digestive koekjes geplet (kan ook andere tarwebiscuit)
50 gram roomboter
2 eetlepels stroop

Voor de vulling:
200 gram magere kwark
250 gram aardbeien of frambozen (gesneden)
1 zakje vanillesuiker

Smelt de boter en de stroop op zacht vuur. Voeg de geroosterde havermout en de geplette koekjes toe, haal van het vuur en roer goed door. Leg het mengsel in een kleine schaal en druk het geheel goed aan. Laat het afkoelen in de koelkast.

Roer als de bodem is afgekoeld, de vruchten en de vanillesuiker door de kwark en sprid het geheel over de bodem. Glad afstrijken en nog 30 minuten laten afkoelen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt :wink:
Alles komt goed, hoe dan ook. Zo niet, dan toch!

Gebruikersavatar
Saskia
Majoor
Majoor
Berichten: 1786
Lid geworden op: 01 nov 2003 13:08

Berichtdoor Saskia » 29 feb 2008 19:31

Eehm, ik heb geen stroop en geen havermout, maar misschien kan ik daar wel wat anders voor vinden... (zou honing en griesmeel werken, dat bestaat wel)
Bedankt voor het recept in ieder geval!

Brr, als ik weer in NL kom neem ik allemaal Hollandse spullen mee! :)

Gebruikersavatar
Funlover
Majoor
Majoor
Berichten: 1881
Lid geworden op: 16 sep 2003 15:48
Locatie: Veenendaal

Berichtdoor Funlover » 29 feb 2008 20:43

Saskia schreef:Eehm, ik heb geen stroop en geen havermout, maar misschien kan ik daar wel wat anders voor vinden... (zou honing en griesmeel werken, dat bestaat wel)
Bedankt voor het recept in ieder geval!

Brr, als ik weer in NL kom neem ik allemaal Hollandse spullen mee! :)


Voor stroop kan je wel iets anders plakkerigs vinden.
En havermout, misschien mueli?
Alles komt goed, hoe dan ook. Zo niet, dan toch!

topkok

Berichtdoor topkok » 01 mar 2008 01:36

nog ff over de puree...

door een puree echt goed te maken... moet je het gewicht van de schillen wegen..

en dat aan boter toevoegen... dat word een puree smeuig.. en dus heerlijk

zowiezo zonder boter, zout, peper kan je NIET koken!!!

Gebruikersavatar
MissF
Generaal
Generaal
Berichten: 8484
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:25

Berichtdoor MissF » 01 mar 2008 10:10

topkok schreef:
zowiezo zonder boter, zout, peper kan je NIET koken!!!


Echt wel, doe ik altijd. Ik gebruik bijna altijd olijfolie en zout en peper sowieso nooit. Dus het KAN lekker wel. Lekker puh :P
En ik eet elke dag met veel smaak (maar ben niet zo heel moeilijk daarin) maar mn huisgenootje ook, dusss.... :P
Uw Woord is een Lamp voor mijn voet, en een Licht op mijn pad...

Gebruikersavatar
paprikameisje2
Generaal
Generaal
Berichten: 4904
Lid geworden op: 12 sep 2002 18:17
Locatie: in een huis

Berichtdoor paprikameisje2 » 01 mar 2008 11:11

hier helemaal geen zout en peper in huis :lol: en ik eet altijd met zeer veel smaak!

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 01 mar 2008 17:43

Haai schreef:Je kunt natuurlijk altijd een bodem maken van fijngemaakte koekjes (bastonge, biscuit ofzo) wat je vermengt met wat gesmolten boter. Hierop kan je je uitleven: vruchten, slagroom, kwark, pudding...
Of gewoon plakjes cake als bodem gebruiken.


met bastogne is vooral erg lekker vind ik
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Haai
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2717
Lid geworden op: 31 mar 2003 20:22
Contacteer:

Berichtdoor Haai » 01 mar 2008 17:45

Gerdien B. schreef:
Haai schreef:Je kunt natuurlijk altijd een bodem maken van fijngemaakte koekjes (bastonge, biscuit ofzo) wat je vermengt met wat gesmolten boter. Hierop kan je je uitleven: vruchten, slagroom, kwark, pudding...
Of gewoon plakjes cake als bodem gebruiken.


met bastogne is vooral erg lekker vind ik


Vind ik ook, maar grote kans dat Saskia die niet kan vinden :wink:

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 01 mar 2008 17:47

misschien kunnen wek het opsturen naar haar :mrgreen:

Er is daar wel een enorm grote supermarkt, waar ik prompt de naam van kwijt ben(Lijkt op de MAKRO hier), die hebben enrom veel soorten van alles. Ook qua koeken hebben ze nog wel is koeken van hier of die er op lijken

(wij hebben daar is Remia spullen vandaan gehaald :mrgreen: )
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

topkok

Berichtdoor topkok » 02 mar 2008 01:20

MissF schreef:
topkok schreef:
zowiezo zonder boter, zout, peper kan je NIET koken!!!


Echt wel, doe ik altijd. Ik gebruik bijna altijd olijfolie en zout en peper sowieso nooit. Dus het KAN lekker wel. Lekker puh :P
En ik eet elke dag met veel smaak (maar ben niet zo heel moeilijk daarin) maar mn huisgenootje ook, dusss.... :P


kom ik een keer bij jouw eten:P ik ben wel heel benieuwd of jij mij kan overtuigen door zonder zout producten te koken!!!

Gebruikersavatar
Saskia
Majoor
Majoor
Berichten: 1786
Lid geworden op: 01 nov 2003 13:08

Berichtdoor Saskia » 02 mar 2008 07:11

Gerdien B. schreef:misschien kunnen wek het opsturen naar haar :mrgreen:


Ach, dat hoeft nou ook weer niet hoor, zo af en toe stuurt m'n moeder al een pakketje en daar ben ik dan natuurlijk wel heel blij mee! :)

Er is daar wel een enorm grote supermarkt, waar ik prompt de naam van kwijt ben(Lijkt op de MAKRO hier), die hebben enrom veel soorten van alles. Ook qua koeken hebben ze nog wel is koeken van hier of die er op lijken

(wij hebben daar is Remia spullen vandaan gehaald :mrgreen: )


Da's de METRO, inderdaad ideaal! Maar ja, die zit hier anderhalf uur bij vandaan en aangezien ik op het moment autoloos ben wordt dat wel een beetje lastig :|
Maar met de spulletjes uit ons kleine winkeltje hier zal het best lukken, gewoon een beetje creatief zijn! :wink:

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 02 mar 2008 09:11

Ja, die bedoelde ik!!

Had nog even gekeken in mijn albums of het daar tussen stond, maar daar stond het ook niet in.

creatief zijn moet je wel daar. Maar ze hebben daar toch nog wel genoeg aan soorten koekjes wat er op lijkt en waar je een lekkere bodem voor een taart van kan maken.
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4052
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Berichtdoor *Annet* » 02 mar 2008 10:44

Memmem schreef:Heb even voor je gekeken, het heet tegenwoordig klop-fix.
Klop klop is een slagroomvervanger met weinig calorieën. Is ook wel lekker door taart. Staat bij ons in de winkel bij de houdbare slagroom.


ik heb het gevonden! maar ik denk dat het de vorige keren dus gewoon op was. maar goed, ik heb het weer in huis. Alleen nu de slagroom vergeten....

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3647
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Berichtdoor lammetje » 03 mar 2008 12:55

Vandaag ga ik voor het eerst van mn leven boerenkool stamppot maken. eigenlijk vond ik dat helemaal niet lekker als we dat thuis aten, maar ik kon niks beters vinden in de winkel :? :lol:

Heb nu 500 gram gewassen en gesneden boerenkool gekocht, hoeveel aardappels moet daar dan bij? Bij unox is de aardappelhoeveelheid veel minder dan de boerenkool en elders weer veel meer :?:

Heb er spekjes, ui en een rookworst bij!

Ik eet trouwens bijna overal peper en zout doorheen, maar sinds Sarah met de pot mee eet mag er geen zout meer doorheen en vergeet ik het vaak op tafel te zetten. Smaak is wat minder, maar op zich niet slecht.

liefie
Generaal
Generaal
Berichten: 5272
Lid geworden op: 16 nov 2004 10:32

Berichtdoor liefie » 03 mar 2008 13:03

ik gok altijd maar een beetje met aardappels

Ik heb net zuurkoolstampot gemaakt (doe ik meestal van te voren aantal uur is de smaak veel lekkerder)
Maar nu ook een grote pan de bodem bedekt met aardappels en 500gram zuurkool een rookworst en pakje spekjes en 1 grote ui en ik doe er altijd 2 zakjes jus met uitjes door gewoon erdoor heen roeren zonder water enz en dan smaakt je stampot echt super lekker!!! doe ik ook met andijvie en boerenkool stamp

eet smakelijk alvast lammetje


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten