Koken, bakken, etc.

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4052
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Berichtdoor *Annet* » 29 feb 2008 09:08

nee geen klop klop

maar slagroomversteviger. kleine blauwe zakjes, zaten naast vanille suiker in het schap. Meerdere zakjes in een plastic verpakking.

edit: klop vast, zou kunnen dat het zo heette

Memmem
Moderator
Berichten: 2724
Lid geworden op: 11 sep 2002 21:27

Berichtdoor Memmem » 29 feb 2008 11:20

Heb even voor je gekeken, het heet tegenwoordig klop-fix.
Klop klop is een slagroomvervanger met weinig calorieën. Is ook wel lekker door taart. Staat bij ons in de winkel bij de houdbare slagroom.

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4052
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Berichtdoor *Annet* » 29 feb 2008 13:34

ik keek altijd bij de bakprodukten, daar stond het voorheen altijd bij. Zal vanavond de Agrimarkt eens aan een grondig onderzoek onderwerpen. Bedankt alvast.

Gebruikersavatar
Saskia
Majoor
Majoor
Berichten: 1786
Lid geworden op: 01 nov 2003 13:08

Berichtdoor Saskia » 29 feb 2008 13:59

Heeft een van jullie misschien een leuk idee voor taarten e.d. waar geen oven voor nodig is? Die heb ik hier namelijk niet, maar zo af en toe wil ik toch wel eens wat anders maken. Ik heb alleen een tulband-bakvorm voor op het gas, daar maak ik gewone cake en kruidkoek in, maar dat ben ik nu ook wel een beetje zat...

Dus ja, wie helpt me aan een lekker recept?
(O ja, en geen bakmeel van Dr. Oetker, tompoezenvulling en hagelslagdecoratie enzo, want dat hebben we hier allemaal niet, dus graag zo basic mogelijk :) )

Aragorn

Berichtdoor Aragorn » 29 feb 2008 14:09

Monchou misschien?

Galateia
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3825
Lid geworden op: 20 apr 2007 11:54

Berichtdoor Galateia » 29 feb 2008 14:10

Vlaaien van de HEMA. Lekker makkelijk :mrgreen:
Zolang de aarde kinderen geeft
die morgen moeten sterven
teveel zijn in hun eigen land
zullen zij hun namen kerven
in het hart van een vreemde

Haai
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2717
Lid geworden op: 31 mar 2003 20:22
Contacteer:

Berichtdoor Haai » 29 feb 2008 14:12

Je kunt natuurlijk altijd een bodem maken van fijngemaakte koekjes (bastonge, biscuit ofzo) wat je vermengt met wat gesmolten boter. Hierop kan je je uitleven: vruchten, slagroom, kwark, pudding...
Of gewoon plakjes cake als bodem gebruiken.

Gebruikersavatar
Funlover
Majoor
Majoor
Berichten: 1881
Lid geworden op: 16 sep 2003 15:48
Locatie: Veenendaal

Berichtdoor Funlover » 29 feb 2008 14:35

L'être extraterrestre schreef:Om even op het laatste terug te komen, ik weiger met zout te koken. We eten tegenwoordig al genoeg zout, meer dan genoeg zelfs en ik heb er gewoon een hekel aan. je leert vanzelf ook dingen zonder zout lekker te vinden.

Die kruiden is wel een goede tip, dankjewel! Overigens vind ik poederpuree zo gigantisch, tjah, naar poeder smaken!


Haha dan kook je ze zonder zout. Ook oke :D

Ik vind die zakjes ook enorm vies. Dat smaakt echt nergens naar....!! Vooral als je de echte zelfgemaakte aardappelpuree kent...
Alles komt goed, hoe dan ook. Zo niet, dan toch!

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4052
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Berichtdoor *Annet* » 29 feb 2008 15:09

Aragorn schreef:Monchou misschien?


Aragorn??? jij hier??????

hoe heb ie dat nu weer voor mekaar?

Gebruikersavatar
Saskia
Majoor
Majoor
Berichten: 1786
Lid geworden op: 01 nov 2003 13:08

Berichtdoor Saskia » 29 feb 2008 15:23

Galateia schreef:Vlaaien van de HEMA. Lekker makkelijk :mrgreen:


We hebben natuurlijk ook geen HEMA :? :)

Gebruikersavatar
paprikameisje2
Generaal
Generaal
Berichten: 4904
Lid geworden op: 12 sep 2002 18:17
Locatie: in een huis

Berichtdoor paprikameisje2 » 29 feb 2008 18:38

taart met saroma:

benodigdheden:

3 pakjes slagroom, 3 pakjes saroma
voor op de bodem cake, bestonje, kruimelbodem, na keuze...

slagroom mengen met saroma, en dan maar 100 ml melk erdoor.. dat in het bakblik gooien en dan in de koelkast!

het vult ernorm, dus niet zo heeeel hoge taart maken!

Gebruikersavatar
Saskia
Majoor
Majoor
Berichten: 1786
Lid geworden op: 01 nov 2003 13:08

Berichtdoor Saskia » 29 feb 2008 18:57

Eehm, zal ik anders eens even opnoemen wat hier te krijgen is? (voor een taart o.i.d. dan natuurlijk)
(Room)boter, suiker, melk, meel, puddingpoeder, cacao, biscuits, lange vingers, spuitbussen slagroom, fruit, zure room

Maar die van Haai is wel een goeie, meer ideeen altijd van harte welkom!

Gebruikersavatar
Funlover
Majoor
Majoor
Berichten: 1881
Lid geworden op: 16 sep 2003 15:48
Locatie: Veenendaal

Berichtdoor Funlover » 29 feb 2008 19:02

Saskia schreef:Eehm, zal ik anders eens even opnoemen wat hier te krijgen is? (voor een taart o.i.d. dan natuurlijk)
(Room)boter, suiker, melk, meel, puddingpoeder, cacao, biscuits, lange vingers, spuitbussen slagroom, fruit, zure room

Maar die van Haai is wel een goeie, meer ideeen altijd van harte welkom!


Kan je ook kwark en vers fruit krijgen?
Alles komt goed, hoe dan ook. Zo niet, dan toch!

Gebruikersavatar
Saskia
Majoor
Majoor
Berichten: 1786
Lid geworden op: 01 nov 2003 13:08

Berichtdoor Saskia » 29 feb 2008 19:04

O ja, kwark ook en vers fruit natuurlijk ook!

Gebruikersavatar
Funlover
Majoor
Majoor
Berichten: 1881
Lid geworden op: 16 sep 2003 15:48
Locatie: Veenendaal

Berichtdoor Funlover » 29 feb 2008 19:06

Saskia schreef:O ja, kwark ook en vers fruit natuurlijk ook!


Ohke.
Zal zo ff recept voor je opzoeken voor een soort cheesecake
Alles komt goed, hoe dan ook. Zo niet, dan toch!


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten