Koken, bakken, etc.

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
LeChat
Generaal
Generaal
Berichten: 4857
Lid geworden op: 27 jun 2005 22:18
Locatie: Zeeland
Contacteer:

Berichtdoor LeChat » 27 feb 2008 21:24

Vis vind ik lekker, en 't is ook gezond. Zolang er maar geen graten in zitten ...
Vandaag heb ik nog een zelfgemaakte salade op met tonijn in olie er doorheen, dressing, tomaatjes, croutons, kaas ... heerlijk!
Gelijk hebben is wat anders dan gelijk krijgen

Gebruikersavatar
kwebbel
Generaal
Generaal
Berichten: 5152
Lid geworden op: 17 feb 2007 12:47
Contacteer:

Berichtdoor kwebbel » 27 feb 2008 23:17

CaptainCaveman schreef:
DonWoozy schreef:de frisse boeren lucht is juist lekker man!! Dan ruik je tenminste het platteland precies hetzelfde als de HEERLIJKE zeelucht!


Vind je? Nu de boeren weer gegierd hebben verschil ik daarin dan toch erg van mening met je. 8)
dat is het enige wat ik ook niet lekker vind om te ruiken.... kzou best op een boerderij willen wonen maar dan gier ik niet 8)
¯`v´¯)
`•.¸.•´
¸.•´¸.•´*)
(¸.•´ (¸.•´*..¸¸.•´¯`• Groetjes...

topkok

Berichtdoor topkok » 28 feb 2008 00:49

liefie schreef:mossels zijn absoluut niet glibberig hoor dat zijn oesters! en die zijn ook erg lekker!
je weet niet wat je mist!


inderdaad er gaat niks boven vis,.. als ik uit eten ga eet ik alleen maar vis.

mijn favorieten vissoorten zijn
mossels!! beetje knoflook, shalots, chili;)
coquille!!! (vooral rauw:D)
kreeft
crab
griet, tarbot (ook heerlijk;)

ik heb vooral de voorkeur van rauwe vis(mooie tartaar ofzo)

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 28 feb 2008 08:45

Met haring vind ik dat prima, maar de schol en tong graag lekker goed gebakken, gerookt mag eventueel ook.
Makreel graag als makreelmouse volgens moeders recept.
Kabeljauw is het lekkers uit de oven.
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8288
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Berichtdoor Lalage » 28 feb 2008 08:46

Het meervoud van mossel is toch mosselen, geen mossels?

Gebruikersavatar
Funlover
Majoor
Majoor
Berichten: 1881
Lid geworden op: 16 sep 2003 15:48
Locatie: Veenendaal

Berichtdoor Funlover » 28 feb 2008 09:50

Ik ga voor het neusje van de zalm. Zalm is zo lekker :D
Alles komt goed, hoe dan ook. Zo niet, dan toch!

liefie
Generaal
Generaal
Berichten: 5272
Lid geworden op: 16 nov 2004 10:32

Berichtdoor liefie » 28 feb 2008 11:13

zalm is verrukkelijk vooral gerookte zalmmoot

DonWoozy
Sergeant
Sergeant
Berichten: 328
Lid geworden op: 19 jul 2007 08:59

Berichtdoor DonWoozy » 28 feb 2008 11:14

Lalage schreef:Het meervoud van mossel is toch mosselen, geen mossels?


wij zijn zeeuwse mensen snap dat dan

Jo'tje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2924
Lid geworden op: 26 jan 2006 00:25

Berichtdoor Jo'tje » 28 feb 2008 13:08

Funlover: 3 of 4 keer per week vis eten.. dat is toch verschrikkelijk duur?!
pobody's nerfect

Gebruikersavatar
Funlover
Majoor
Majoor
Berichten: 1881
Lid geworden op: 16 sep 2003 15:48
Locatie: Veenendaal

Berichtdoor Funlover » 28 feb 2008 18:28

Jo'tje schreef:Funlover: 3 of 4 keer per week vis eten.. dat is toch verschrikkelijk duur?!


Valt nog wel mee hoor.
Blikje tonijn heb je al voor 70cent
Gerookte zalm is 3 euro voor 200gram
Kabeljauwfilet is 400 gram 2,40
Alaska filet is zelfs 400gram 1,40

Verder kopen wij vaak zakken van 600gram (panga) of 750(tilapia) voor 2,50 als het in de aanbieding is. Dus dat is niet duur.

Je moet het vooral in de aanbieding kopen. We eten dan ook altijd diepvries vis hoor, op de tonijn en gerooktezalm na dan.
Als je dat in de aanbieding koopt, zalm is daar ook erg lekker van, is het niet duurder dan vlees.
Verse is een stuk duurder idd.

Vanavond op: Zalm met groene pesto uit de oven :P
Alles komt goed, hoe dan ook. Zo niet, dan toch!

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 28 feb 2008 18:32

ik heb hier nog 2 blikjes sardientjes. Iemand nog een goed idee wat ik daar het beste mee kan doen qua recepten?
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Gebruikersavatar
L'être extraterrestre
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1270
Lid geworden op: 27 mar 2006 18:34
Contacteer:

Berichtdoor L'être extraterrestre » 28 feb 2008 23:23

Funlover schreef:
L'être extraterrestre schreef:Ik kreeg pas uitgebreide complimenten vanwege mijn aardappelpuree. oeps-smile Ik weet niet of iemand anders nog een lekker recept heeft (ik lust aardappels zo echt niet, alleen met veel jus en dat is ongezond)?


Ligt er aan hoe je jus maakt...??!!

L'être extraterrestre schreef:Ik doe in ieder geval gewoon melk, klontje boter en nootmuskaat er doorheen. Dan merk je vanzelf als je gaat stampen of het goed is...


Het is ook heerlijk om gedroogde italiaanse kruiden erdoor te doen.
Of nog een beetje paprikapoeder.

Wij doen thuis iig: Paprikapoeder, nootmuskaat, klontje boter, melk en strooibouilon. Dan is hij ook vreselijk lekker. (Oh ja je kookt de aardappels in zout. En daarna doen we er ook nog wat peper bij als we stampen.
Zelf experimenteer ik nog al eens met wat gedroogde kruiden. Ook lekker....
Om even op het laatste terug te komen, ik weiger met zout te koken. We eten tegenwoordig al genoeg zout, meer dan genoeg zelfs en ik heb er gewoon een hekel aan. je leert vanzelf ook dingen zonder zout lekker te vinden.

Die kruiden is wel een goede tip, dankjewel! Overigens vind ik poederpuree zo gigantisch, tjah, naar poeder smaken!

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4052
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Berichtdoor *Annet* » 29 feb 2008 08:38

Bij diverse supermarkten heb ik al gekeken naar slagroomversteviger. Verkopen ze dat niet meer tegenwoordig?

Galateia
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3825
Lid geworden op: 20 apr 2007 11:54

Berichtdoor Galateia » 29 feb 2008 08:44

*Annet* schreef:Bij diverse supermarkten heb ik al gekeken naar slagroomversteviger. Verkopen ze dat niet meer tegenwoordig?


Slagroomversteviger :shock:
Zolang de aarde kinderen geeft
die morgen moeten sterven
teveel zijn in hun eigen land
zullen zij hun namen kerven
in het hart van een vreemde

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Berichtdoor Evelien » 29 feb 2008 08:45

van die klein zakjes zijn dat.

(klop-vast, bedoel je die? van die blauwe zakjes?)


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten

cron