Koken, bakken, etc.

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
Loucom
Kapitein
Kapitein
Berichten: 780
Lid geworden op: 20 apr 2006 21:06
Locatie: Boven de rivieren
Contacteer:

Berichtdoor Loucom » 21 feb 2008 17:37

Wij gaan volgende week taart bakken, is mijn vader jarig.
Monchou taart met advocaat, bodem van bitterkoekjes. Appeltaart mag ik waarschijnlijk maken.

Voor het eten van vanavond eten we witlof, dan op mijn manier klaargemaakt want vinden ze lekker dan mijn moeders. (Niet zoveel anders hoor dan gewoon, zij bereid het net iets anders.)
Leef je droom.

Maaike

Berichtdoor Maaike » 21 feb 2008 20:22

Recept voor heerlijke chili con carne:

Dit is het basis-Tex-Mex-recept van het gerecht waarvan er vele versies bestaan. In Texas worden echte chiliwedstrijden gehouden. Veel koks zeggen dat er geen bonen in mogen, anderen twisten over het soort en de kwaliteit van het gebruikte vlees - de hoeveelheid chilipoeder is natuurlijk afhankelijk van de persoonlijke smaak. Hoe dan ook: serveer de chili met rijst, zure room, gebakken uit, geraspte kaas en blokjes avocado.

Je hebt nodig voor 4 personen:
1 el olie
450 gr. rundergehakt
2 tl chilipoeder
mespunt oregano
zout, peper, mespunt suiker
1/4 tl knoflookpoeder
2 el bloem
450 gr. tomaten uit blik
450 gr. rode kidneybonen

Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin het vlees; maak het los met een vork. Bestooi het met komijn, chilipoeder, oregano, zout, peper, suiker, knoflook en bloem. Bak het op matig vuur circa 3 minuten; roer af en toe. Voeg tomaten met het nat toe en laat alles 25-30 minuten zacht koken. Laat de kidneybonen uitlekken en voeg deze 5 minuten voor het serveren toe.
Kook tussendoor de rijst.
Apart serveren.

Smullen maar!!! Je kan er ook nog een zak tortillachips bijdoen.

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 24 feb 2008 21:22

net geprobeerd een mon chou taart te maken. Ik vraag mij alleen af of het door elkaar scheppen van de mon chou en slagroom wel echt goed is gegaan. Kreeg de mon chou niet romiger geklopt.
Morgen mogen mijn collega's het uitproberen. ALs ze massaal ziek worden weet ik het antwoord iig :mrgreen:
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

pol
Majoor
Majoor
Berichten: 2482
Lid geworden op: 07 jun 2005 21:47

Berichtdoor pol » 25 feb 2008 07:43

Gerdien B. schreef:net geprobeerd een mon chou taart te maken. Ik vraag mij alleen af of het door elkaar scheppen van de mon chou en slagroom wel echt goed is gegaan. Kreeg de mon chou niet romiger geklopt.
Morgen mogen mijn collega's het uitproberen. ALs ze massaal ziek worden weet ik het antwoord iig :mrgreen:


Je hebt het zeker in de zelfde winkel gehaald als de karnemelk :mrgreen:

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 25 feb 2008 11:11

nee, dat niet :mrgreen:
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

liefie
Generaal
Generaal
Berichten: 5272
Lid geworden op: 16 nov 2004 10:32

Berichtdoor liefie » 25 feb 2008 17:00

wij hebben feest en ik ga lekker uitgebreid eten maken voor mijn man en mijzelf

heb net bij een van de vele mosselboeren paar kilo mossels gehaald die ga ik straks lekker koken met witte wijn mosselgroenten en mosselkruiden
vers stokbrood met zelfgemaakte knoflook boter en smullen maar

Gebruikersavatar
Smurffie
Generaal
Generaal
Berichten: 4606
Lid geworden op: 19 feb 2005 14:40
Locatie: Bleskenscity

Berichtdoor Smurffie » 26 feb 2008 19:36

Smullen maar??oeps-smile

?:|

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 26 feb 2008 19:42

Smurffie schreef:Smullen maar??oeps-smile

?:|

Hihi, welk deel vind je niet om te smullen?

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 26 feb 2008 20:17

de mosselen zijn nou niet echt mijn favorieten :?
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Gebruikersavatar
paprikameisje2
Generaal
Generaal
Berichten: 4904
Lid geworden op: 12 sep 2002 18:17
Locatie: in een huis

Berichtdoor paprikameisje2 » 26 feb 2008 20:41

Gerdien B. schreef:de mosselen zijn nou niet echt mijn favorieten :?


k ehb ze nog nooit gehad... k denk trouwens dat ik ze ook nooit ga eten.. bluh.. zo glibberig

Gebruikersavatar
L'être extraterrestre
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1270
Lid geworden op: 27 mar 2006 18:34
Contacteer:

Berichtdoor L'être extraterrestre » 26 feb 2008 20:47

Ik kreeg pas uitgebreide complimenten vanwege mijn aardappelpuree. oeps-smile Ik weet niet of iemand anders nog een lekker recept heeft (ik lust aardappels zo echt niet, alleen met veel jus en dat is ongezond)?

Ik doe in ieder geval gewoon melk, klontje boter en nootmuskaat er doorheen. Dan merk je vanzelf als je gaat stampen of het goed is...

Gebruikersavatar
Funlover
Majoor
Majoor
Berichten: 1881
Lid geworden op: 16 sep 2003 15:48
Locatie: Veenendaal

Berichtdoor Funlover » 26 feb 2008 21:30

L'être extraterrestre schreef:Ik kreeg pas uitgebreide complimenten vanwege mijn aardappelpuree. oeps-smile Ik weet niet of iemand anders nog een lekker recept heeft (ik lust aardappels zo echt niet, alleen met veel jus en dat is ongezond)?


Ligt er aan hoe je jus maakt...??!!

L'être extraterrestre schreef:Ik doe in ieder geval gewoon melk, klontje boter en nootmuskaat er doorheen. Dan merk je vanzelf als je gaat stampen of het goed is...


Het is ook heerlijk om gedroogde italiaanse kruiden erdoor te doen.
Of nog een beetje paprikapoeder.

Wij doen thuis iig: Paprikapoeder, nootmuskaat, klontje boter, melk en strooibouilon. Dan is hij ook vreselijk lekker. (Oh ja je kookt de aardappels in zout. En daarna doen we er ook nog wat peper bij als we stampen.
Zelf experimenteer ik nog al eens met wat gedroogde kruiden. Ook lekker....
Alles komt goed, hoe dan ook. Zo niet, dan toch!

tinos
Luitenant
Luitenant
Berichten: 682
Lid geworden op: 29 mar 2004 12:00

Berichtdoor tinos » 27 feb 2008 12:49

Zoals mijn grootmoeder en mijn vader dan zeggen: 'zo kan je straatstenen wel lekker maken.' 8)

liefie
Generaal
Generaal
Berichten: 5272
Lid geworden op: 16 nov 2004 10:32

Berichtdoor liefie » 27 feb 2008 13:05

mossels zijn absoluut niet glibberig hoor dat zijn oesters! en die zijn ook erg lekker!
je weet niet wat je mist!

Gebruikersavatar
MissF
Generaal
Generaal
Berichten: 8484
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:25

Berichtdoor MissF » 27 feb 2008 13:16

Ik eet sowieso nooit vis of zoiets. Brrr, krijg er de rillingen van, van de geur alleen al.
Ik heb het meerdere malen geprobeerd, maar op de één of andere manier vind ik de vissmaak gewoon echt niet lekker.
Dus houden we het maar bij vlees :)
Uw Woord is een Lamp voor mijn voet, en een Licht op mijn pad...


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten