Koken, bakken, etc. (4)

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

cornelia77
Luitenant
Luitenant
Berichten: 580
Lid geworden op: 20 sep 2010 20:29

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor cornelia77 » 01 sep 2012 09:35

Lalage schreef:Lasagne uit een pakje? Zelf maken is veel lekkerder hoor!


Lasagne is hier nou net het enige waar een pakje voor gebruikt wordt...Op de een of andere manier blijft dat lekkerder dan zelfgemaakt.

Lichtzwaard
Kapitein
Kapitein
Berichten: 890
Lid geworden op: 16 apr 2005 09:04

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Lichtzwaard » 01 sep 2012 09:42

Heerlijk koken en dan aan tafel met een goed glas wijn :-({|= :-({|= :-({|=
VERITAS VOS LIBERABIT.

Gebruikersavatar
vpk
Majoor
Majoor
Berichten: 2070
Lid geworden op: 05 jun 2007 12:54
Locatie: onder de ijssel

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor vpk » 01 sep 2012 19:59

erg mooi, memmem!
Zijn handen, jouw handen
jouw zorg, Zijn zorg!

rosekapje
Majoor
Majoor
Berichten: 1940
Lid geworden op: 24 dec 2003 15:12
Locatie: Oud-Alblas
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor rosekapje » 01 sep 2012 20:21

Ik doe juist geen groenten door de lasagne, maar sla, tomaat en komkommer erbij.
Wees sterk en moedig. Sidder niet en wordt niet verschrikt. want de Here, uw God, is met u, overal waar u gaat (Jozua 1:9)

Gebruikersavatar
-Judith-
Luitenant
Luitenant
Berichten: 609
Lid geworden op: 15 apr 2010 22:31

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor -Judith- » 03 sep 2012 12:08

Dat van die ovenschalen is een goeie...Ik heb wel grote ovenschalen, alleen ze zijn laag...Dus daar kan nog niet veel in. Zal 's kijken of m'n zus hogere, grote ovenschalen heeft...!
En ik had vorige week al blikken Unox-kippensoep ingeslagen bij de C1000, en dan doe ik dr wel boullion bij, want ik vind blik-kippensoep vaak erg flauw!
En het toetje heb ik op de markt gehaald: 'staven' vanilleijs, met een chocolade laagje erom! En de lasagne laat ik door manlief maken, zaterdagmorgen, hij is daar erg goed in :)

Gebruikersavatar
Jannoek
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3712
Lid geworden op: 05 jun 2003 15:42

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Jannoek » 03 sep 2012 21:47

zelfgemaakte lasagne is inderdaad zoveel lekkerder... maha, eigenlijk is alles lekkerder zonder pakje dan met. als je t mij vraagt... ik vind pakjes of kant en klaar dingen zo zout.. lasagne is heerlijk met gehakt,spek, tomaten, kruiden, wortel, bleekselderij e.d.... mjam!
op t moment eet ik weinig koolhydraten, dan zit lasagne er niet echt in ;-)

op de website van albert heijn staat een geweldig lasagne recept van jamie olivier!

Gebruikersavatar
jaccootje85
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1240
Lid geworden op: 16 apr 2007 18:39

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor jaccootje85 » 04 sep 2012 08:34

Memmem schreef:Vandaag een taart gemaakt voor mijn vader, we krijgen vaak groenten van hen en dat vind hij dus heel leuk.
Afbeelding

Afbeelding


Wat supergaaf memmem!! Echt leuk gedaan!
Ik had zelf van de week nog een paar taarten gemaakt: 1 voor mn moeder en 1 voor een vriend van me. kHeb alleen nog geen foto's, die volgen nog wel :mrgreen:
Szent az Úr

Memmem
Moderator
Berichten: 2720
Lid geworden op: 11 sep 2002 21:27

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Memmem » 04 sep 2012 09:20

Dank je wel voor de leuke reacties. Pa vond het ook heel leuk, mocht gelijk de echte moestuin weer plunderen :)

Nu een opdracht voor woensdag maar dan gewoon een puzzelplaatje.

Gebruikersavatar
jaccootje85
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1240
Lid geworden op: 16 apr 2007 18:39

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor jaccootje85 » 05 sep 2012 12:23

Nou, kheb gisteren geprobeerd de foto's te uploaden, maar dat zat niet helemaal mee, dus nog ff geduld :wink: Ben nu bezig met een taart waarop het logo van Roda JC Kerkrade moet komen. Daarna nog 3 taarten voor het afscheid van Steven op zn werk (hij heeft een nieuwe functie gekregen op een andere locatie). En daarna heb k ook nog een bestelling voor de verjaardag van mn neefje. Weer een Bob de Bouwer taart... dus k moet nog ff een nieuwe verzinnen :-oo
Szent az Úr

Gebruikersavatar
essieee
Generaal
Generaal
Berichten: 5121
Lid geworden op: 14 apr 2003 23:47
Locatie: Barneveld
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor essieee » 07 sep 2012 10:56

Lalage schreef:Lasagne uit een pakje? Zelf maken is veel lekkerder hoor!


Ik zoek daar nog steeds een lekker recept van....heb jij dat Lalage?

Gebruikersavatar
*Annette*
Majoor
Majoor
Berichten: 2272
Lid geworden op: 06 feb 2007 19:22

Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor *Annette* » 14 sep 2012 21:21

Wat leuk Memmem!
Wat de toekomst brengen moge........

Gebruikersavatar
Africa
Sergeant
Sergeant
Berichten: 296
Lid geworden op: 03 dec 2010 17:32
Locatie: Somewhere

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Africa » 16 sep 2012 12:49

Vanmiddag heerlijke apple-crumble gemaakt.
Gebruikte altijd de verdeling 2:1:1 voor bloem, boter en suiker, maar deze vond ik erg machtig en zoet.

Nu heb ik 200 gram bloem, 80 gram boter en 80 gram suiker gedaan + een zakje vanillesuiker. Het was heerlijk, niet te zoet en niet te machtig.
Volgende keer ga ik het met nog minder suiker proberen. Het is zoet genoeg door de appels met kaneel en de vanillesuiker. :)
Slechts één leven,
dat snel voorbij zal gaan;
slechts wat voor Christus is gedaan
zal blijven bestaan.

Gebruikersavatar
LauraC
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3818
Lid geworden op: 16 mar 2007 14:14
Locatie: Metheringham

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor LauraC » 17 sep 2012 20:37

Ik doe altijd 150 gr boter, 125 gr bloem, 125 gr suiker (demarara) en 125 gr havermoutvlokken.

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6354
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 18 sep 2012 07:05

Ik gebruik ook altijd havermoutvlokken.

mezelf
Mineur
Mineur
Berichten: 227
Lid geworden op: 13 okt 2009 13:52

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor mezelf » 18 sep 2012 08:07

LauraC schreef:Ik doe altijd 150 gr boter, 125 gr bloem, 125 gr suiker (demarara) en 125 gr havermoutvlokken.


wat en goed idee met havermout, dat heb ik nog nooit gedaan, volgens mij krijg je daar een extra knapperige bite door, klopt dat?
De dwaas doet wat hij niet laten kan;
de wijze laat wat hij niet doen kan.


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 19 gasten