StillAwake schreef:helaas moet ik juist vaak buiten Nederland werken...
Maar inderdaad, die warmte is anders.
Hoewel ik ooit met 63 graden aan het werk ben geweest, en, hoewel dat een droge hitte was, dat was ook slechts met heel veel koel en drinkwater te doen
Haha ja uiteraard, boven de 40 graden is het sowieso gewoon heet, ook als het droge hitte is.
Ik haal de 49 weken per jaar in Nederland echt niet, maar ik heb denk ik gewoon niet zoveel met het land. Druk, volgebouwd, het is bijna onmogelijk om een plaats te vinden waar je niet aan de horizon al weer een stad of elektriciteitsmast ziet, en het is overal druk.
Daarnaast vind ik Nederland ook wel erg vlak, maar dat kan een ander wellicht juist weer mooi vinden. Wellicht ben ik te veel bergliefhebber...
Ik heb precies het zelfde wat bergen betreft, die mis ik hier ook enorm en daarom wil ik daar als ik vakantie heb vaak naartoe. Nederland is heel plat. Maar buiten de randstad is het ook weer niet zo druk als jij beschrijft. Waar jij woont is het extreem plat en is er niet zoveel bos maar veel weiland dus je kan al snel ver kijken en dus overal electriciteitsmasten en steden zien (ook al heb je daar ook prachtige stukken) maar als je wat meer naar het oosten gaat valt dat wel weer wat mee. Daar heb je iets meer hoogteverschil, bossen en minder wegen, steden enz.
Maar goed, iemand die het hele jaar in de bergen zit vindt zo'n vlak land misschien wel heel mooi voor een paar weken. Wat dat betreft is het gras bij de buren ook wel snel groener. Als je iets veel ziet raak je eraan gewend. Daarom is het ook wel goed om een paar weken per jaar het land uit te gaan
Qua vergelijking met restaurants in andere landen: Frankrijk en Oostenrijk zijn inderdaad minder (hoewel het in beide gevallen wél goedkoper is), maar in Duitsland (vooral de steden en Beieren), Engeland (groot verschil tussen de steden en de dorpen), Italië, de Scandinavische landen, Spanje of Portugal en de Balkan (waarbij ik alleen Albanië, Montenegro, Slovenië en Kroatie uitgebreid verkend heb, en dus een zeer beperkt beeld heb gekregen) heb ik toch in alle gevallen de indruk gekregen dat de restaurants er een treetje hoger staan dan bij ons.
Dat ligt er denk ik heel erg aan waar je komt. Als jij op zakenreizen naar heel goede restaurants wordt meegenomen snap ik dat je dit beeld krijgt. Maar ik heb in het buitenland heel regelmatig dat ik veel restaurants tegenkom die een beetje veredelde hamburgertenten zijn. En je hebt meestal wel betere restaurants maar dan moet je soms wel goed zoeken. Is misschien ook een kwestie van smaak, ik vind dat de Kroatische restaurants bijvoorbeeld vaak best veel Duitse invloeden hadden. Lap vlees, aardappeltjes en een salade, dat was het dan ongeveer. Vaak totaal niet creatief als het gaat om gebruik van groente en zo. Dat. Overigens noem je de Duitse steden, je hebt wel gelijk dat het daar een stuk beter is. Buiten de steden waar het (zeker in Duitsland) een stukje traditioneler is is het vaak wel zoals hierboven beschreven. Flinke lap vlees en de rest is niet zo belangrijk.