meribel schreef:ja , maar wat de hoogleraar zegt is dat het natuurlijke DIY voedsel wel echt pure welvaart is. En niet mogelijk voor de massa. Sterker nog, zou heel grote problemen geven als de massa dat zou willen. De milieu belasting ( toch ook Gods schepping )is namelijk veel groter en intensiever.
De hoogleraar heeft zeker een punt. Als iedereen (iedere Nederlander) biologisch onbewerkt voedsel zou gaan eten, zouden er tekorten optreden.
We kunnen misschien nog de moeder herinneren die haar zoon nogal fanatisch opvoedde met raw food.
Allemaal puur en onbewerkt, zelfs verhitten was uit den boze.
Sommige voedingsmiddelen worden juist beter opgenomen als ze bewerkt zijn. Zo komen de goede stofjes vrij als je spinazie hakt, ipv zo als gekookte blaadjes op tafel te zetten. Datzelfde gebeurt met tomaat. De lycopeen wordt beter opgenomen als de tomaten verhit zijn geweest.
Ik denk dat je al een heel eind komt als je soepen, sauzen, pizza's e.d. zelf bereid en niet uit doos of blik haalt. Want die spullen staan bol van suiker en zout.
Iedereen die een allergie of overgevoeligheid heeft en de etiketten MOET lezen, komt tot de ontstellende ontdekking wat er allemaal aan een produkt wordt toegevoegd door de fabrikant.
En gewoon elke dag verse groenten, tweemaal fruit.