Moderators: johannes1, Moderafo's
Marnix schreef:Lekker, asperges. Ik maak ze meestal met plakjes ham en botersaus, of met zalm!
En de dag erna eten we dan aspergesoep want de schillen van de asperges weggooien is zonde.
K80 schreef:Ik vind op de klassieke wijze, asperges ook het lekkerst.
Van het kookvocht maken we inderdaad ook de soep van.
Vaak vriezen we dit in om op een later moment soep te maken.
Koop ze altijd geschild, heb er een hekel aan om te schillen.
K80 schreef:Waar kopen jullie asperges?
Bij ons in Brabant kan je dat mooi vers bij de boer/teler kopen.
Marnix schreef:Op de markt.
Jammer, dan wordt het een slap soepje. Van de achterkant en de schillen moet je juist de soep trekken, dan krijg je smaakvolle aspergesoep. Schillen is niet zo lastig hoor. Je moet alleen niet te zuinig schillen. Gewoon niet te dunne asperges kopen en dan twee keer rond, of met een kaasschaaf. Dan heb je geen harde randjes en wel lekkere soep de volgende dag dat is DE reden dat ik ze nooit geschild koop.
pindas83 schreef:Op de markt. Daar hebben ze bij ons 3 soorten: best duur, nog wat duurder en astronomisch.
En dan kan je er een botersaus van Knorr er bij kopen waar je in de super een hele doos voor hebt. Maar ik zeur niet en trek de portemonnaie.
K80 schreef:Ik gebruik alleen het vocht, waar ik dan een pakje van Knorr bij doe.
Ik hou van makkelijk
K80 schreef:We zijn ook maar met zn tweeën, dat maakt al een hoop verschil.
In het seizoen proberen we elke week asperges eten.
Mijn vrouw had ze vanmorgen al bij de boer gekocht, lekker hoor vanavond.
Marnix schreef:Snel doen dan! Wij hebben ze 3x op dit naar. 2x klassiek en 1x met zalm. En 3 keer aspergesoep gehad (en 3x een portie uitgedeeld, zijn mensen altijd erg blij mee)
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 36 gasten