hans0166 schreef:dit is niet helemaal waar. Het industrieel, dus 99% van de tarwe, wordt tijdens het malen al gescheiden van de rest van de korrel.
Oók het meel/bloem van de warme bakker. ( overigens zijn de meeste warme bakkers helemaal zo warm niet meer )
Pas later, worden kiem, zemel en meel/bloem weer samengevoegd. Dit kan in de maalderij plaatsvinden, maar ook in de broodfabrieken.
Er kan dus gewoon bloem gebruikt zijn, waaraan de andere zaken weer opnieuw toegevoegd worden ergens tijdens het proces.
De aanduiding op de verpakking is een wassen neus.
ps kneden veel werk, kijk eens op marktplaats voor een bbm, voor een tientje staan ze soms al te koop. Er gaat niets boven eigen brood
Het verschil is al meteen zo duidelijk te zien, als je een brood van de supermarkt - ook al is dat net afgebakken in de oven ter plekke - en eentje van de ambachtelijke bakker, naast elkaar legt.
Ik heb jaren een bbm gehad, maar toen hij kapot ging heb ik geen nieuwe gekocht. Brood kneden is wel lekker ontspannend. Je kunt er je agressie op kwijt. Altijd handig als je hier op het forum geweest bent.
mohamed schreef:Maar waarom koop je je bakkersbrood niet gesneden?
Omdat ik die boterhammetjes vaak te dun vind.
Er is wel een bakker in de buurt die een machine heeft die op 2 standen snijdt. Maar ik snijd het liever zelf en dan heb ik aan 2 boterhammen meer dan genoeg. (van de supermarkt heb ik er 4 nodig om diezelfde verzadiging te krijgen).
Ik heb op aanraden van een vriendin een broodmes bij de H.ema gekocht - met kartels - en dat ding blijft loeischerp. Ik ben er superzuinig op, bewaar hem in de originele cover en niemand mag dat mes gebruiken voor iets anders dan brood.
Dat geldt trouwens voor alle messen en scharen. Ik heb een speciale naaischaar en daar mag alleen stof, garen of wol mee geknipt worden.
Een papierschaar en een schaar voor van alles en nog wat.
Mijn vader was een ambachtsman en hij leerde ons: goed gereedschap is meer dan het halve werk. Want werken met een botte zaag of een botte schaar, geeft ergernis en je levert slecht werk af.
Dus investeer eerst daarin voordat je aan de slag gaat.