Marnix schreef:Nou ja twee pizza’s laten bezorgen en zelf aan de asperges dan.
En oeh geen pasta... dat eten we hier vaker dan aardappels.
Nee joh, afhaalpizza's vinden ze helemaal niks. Hebben ze weleens bij vrienden gegeten.
Wij hadden best wel asperges kunnen eten, maar ik had er geen behoefte aan, mijn man vroeg er ook niet om.
Ik heb wel een keer aspergesalade bij de slager gekocht, zo zelf vers gemaakt. Op een bammetje was dat heerlijk.
Op verzoek maak ik eens in de paar weken lasagne. En af en toe spaghetti.
Aardappels een paar keer per week, gebakken, gekookt, puree, stamppotje. Eergisteravond toevallig aardappeltaartjes gemaakt.
Gevuld met fijne roerbakgroenten en vegaroerbak erdoor.
Tien minuutjes in een hete oven, heerlijk.
K80 schreef:Maar Chaya, lusten jouw kinderen geen erwtensoep?
Dat is echt een generatie overgeslagen.
De oudste was als peuter en kleuter supermakkelijk, ik maakte in het begin prutjes met de staafmixer en gooide daar alle soorten groenten of fruit door en hij at het allemaal. Lustte beslist geen potjes.
Later begon toch wel het gesputter omdat bij oma de worteltjes lekker zacht en zoet waren. Ja, oma haalde ze uit een potje.
Hem kon ik blij maken met soep (bij de lunch), dan doopte hij er wel 6 boterhammen in.
Groente, kippen, tomaten, maakte niet uit.
Rijst gemiddeld een keer per week.
En dan heb je nog de tortilla's natuurlijk, of wraps. Omdat je allerlei soorten bodems hebt tegenwoordig (biet, courgette, bloemkool, wortel) kun je daar goed mee variëren.
Een plaattaart doet het ook heel goed hier. Vorige week een vegaversie, bodem besmeerd met Ricotta, daarop spinazie en courgette en aftoppen met wat brie.
En maaltijdsoep niet te vergeten, maak ik ook zeer regelmatig, ideaal om restjes groenten op te maken.