StillAwake schreef:Ik besef ten volle dat ik een heel oude reactie quote, maar toch:
Dat finlaggan minder complex is dan Lagavulin is op zich vreemd, omdat het uit dezelfde distilleerderij komt
Althans, dat is wat er vermoed wordt, aangezien het er niet op mag staan (al zou ik er ook niet van opkijken als het een Coal Ila zou zijn).
Hij is vooral een stuk jonger (waardoor de truf uiteindelijk beter in de smaak terugkomt, maar daar moet je van houden.
Persoonlijk drink ik de Islays het liefst zo jong mogelijk. Nog beter voor de portemonee ook...
Afgelopen weekend een fles Benriach peated opengetrokken.
Heerlijk, en (ondanks de peat) bijzonder zacht van smaak.
Aanrader!
Ja die heb ik wel eens gedronken en is inderdaad fijn. Complexiteit komt trouwens vaak met de jaren. Jonge whisky is soms nog erg branderig waardoor andere smaken wat verloren gaan. Sowieso drink ik dus weinig Islays de laatste tijd. Vroeger juist heel veel, de heftige Islays zoals Laphroiag, Ardberg, Coal Ila etc maar ik ben een beetje uitgekeken op altijd maar veel rook en turf. Als ik Islay's drink, dan liever een Tallisker (bij voorkeur Port Ruighe) of een Bruichladdich of Bunnahabhain, een wat subtielere Islay dus.