Het is weer pastatijd, dus drink ik daar wijn bij. Deze week heb ik een fles
Santa Cristina Toscana gedronken. Hoe die is?
Fragrante, fresco e fruttato. Geurig, fris en fruitig. Dat is de omschrijving op het etiket. Ik zie er ook het woord Sangiovese op staan. Het italiaanse woord
sangue betekent bloed. Dus ik kreeg dat een beetje in gedachten. En zo kun je de smaak wel een beetje opvatten, als je dat wil. Toch staat Sangiovese voor iets anders: een druivensoort!
Dit is dus inderdaad een Italiaanse wijn. Duidelijk wat anders dan een Cabernet Sauvignon of een Merlot. Ik vind de wijn prima te drinken, maar dat hij opvalt als heel bijzonder lekker, nee, dat valt ook wel mee. Waarmee ik dus niet wil zeggen dat hij vies zou zijn, want dat is 'ie zeer zeker niet. Gewoon goed te drinken. En een andere smaak dan ik tot nu toe gewend ben.
Het alcoholpercentage is 12,5%.
Ik heb hem vorige week
bij de AH gehaald, omdat hij in de bonus was. Dat scheelde €2,- op een fles. (van €8,- voor €6,-.)
__________________________________________________________________________________________
En dan vorige week een
AH Biologische Cabernet Sauvignon. Lang geleden dat ik die gehad heb. Ik herinner mij deze uit de zomer van 2013. Toen zag het etiket er veel mooier uit. Ik vind dat etiket van tegenwoordig wel erg goedkoop ogen. Maar goed, je hebt er een vrij goedkope wijn voor, die best heel aardig smaakt. Hij blinkt niet uit - dat herinner ik mij meer van de Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon - maar is gewoon prima te drinken.