Marnix schreef:Wat percentages betreft, je drinkt bier ook anders als het sterker wordt. Pils drink je met flinkje slokken. Een blond biertje iets voorzichtiger. En een St. Bernardus Abt 12 drink je meer zoals je wijn drinkt, kleinere slokjes, rustig. Eventueel wat te eten erbij, kaas, worst... Dan is een wat zwaarder biertje prima te drinken. Het wordt pas een probleem als je een 10-procent-biertje als pils gaat drinken.
Bier vind ik wel een drank om behoorlijke slokken van te nemen. Dat deed ik met de Leffe Tripel (8,5%) niet echt anders dan met de Leffe Blond (6,6%).
Wijn drinken doe ik niet in superkleine slokken. Gewoon normale slokken, maar ik schenk er per keer niet zoveel van. In mijn glas gaat maximaal zo'n 200 ml. Met een fles van 0,75 l doe ik dan vier dagen.
Als je zo bier drinkt, dan zul je nogal eens twee keer - of anderhalf keer - met een flesje moeten doen. Want die flesjes zijn wel bijna altijd 0,3 l.
Laatst las ik nog iets over supersterk bier.
Nieuw sterk bier gebrouwen: Snake's VenomIs nog niet helemaal het sterkste, want dat wordt in Nederland gemaakt. (Zie
hier)
Dat lijkt me dus echt helemaal niks. Zoiets noem je toch geen bier meer?
Marnix schreef:Wat bock betreft, Amstel is altijd goed en constant. Sommige bocks wisselen erg per jaar, soms zijn ze goed, soms niet. Amstel smaakt altijd goed, en lekker. Ik vind dat ze geen pils kunnen maken daar maar speciale biertjes kunnen ze wel. En Grolsch vice versa, die maken prima pils maar hun bock is veel te zoet.
Wat Amstel betreft zou ik de Amstel Gold wel eens willen proberen.
En wat de bocks betreft, die van La Trappe en Texels. Die moeten ook wel goed zijn.
Marnix schreef:Wat glazen betreft, twee tips. Slijters en supermarkten met een iets beter bieraanbod verkopen nog wel eens van die pakketten van 4 of 6 biertjes met een glas erbij. Dat is prima. Maar als je echt goedkoop wat leuke glazen wil hebben, ga dan eens naar een kringloopwinkel. Daar krijgen ze constant glazen aangeleverd die je voor heel weinig kan kopen. Ongetwijfeld vind je er Leffe-glazen maar ook vaak glazen van wat minder grote bieren.
Het eerste glas heb ik inmiddels binnen. Ik ben gisteren voor het eerst in mijn leven bij de Mitra geweest - zo gaat dat als je een nieuwe hobby hebt ontdekt - en daar zag ik nogal wat glazen staan. Ik heb de Leffe-bokaal van 33 cl. meegenomen. Kan ik tenminste in één keer mijn flesje in leegschenken. Een keer moeten schenken, en daarna nog een klein beetje is toch een beetje behelpen. Wat dat betreft is je glas toch wel van invloed op je drinkproces.
En wie weet welke merken ook een glas bij mij krijgen. Als ze goed bevallen, dan kan dat. (Een Chocomelbeker lijkt mij ook wel wat om te hebben. Gaat bij mij wel tot zijn recht komen.)
Ik ben benieuwd hoe de Grimbergen Blond zal bevallen, die voor morgen in de koelkast staat.
Die Leffe-bokaal steekt overigens wel boven al mijn andere glazen uit, ook mijn wijnglazen, zo groot is 'ie.
Marnix schreef:Ik vind Duvel niet zo briljant....
Heb ik ook ooit eens gedronken, maar dan praat je over 1993. Twintig jaar geleden alweer...
Ik vond het op zich wel prima, maar mijn toenmalige ervaring lag vooral bij Heineken en Amstel.
Effect van sterker bier lijkt wel te zijn dat je minder sterk bier als wat soft gaat ervaren.