Bruno schreef:Weet iemand wat je met karnemelk kan doen?
Ik had mijn volle melk vervangen met karnemelk. Maar toch maar niet.
Je kan er heerlijke "kerrepapstampers" mee maken. In het AN is dat zoiets als karnemelkpuree...
Moderators: johannes1, Moderafo's
Bruno schreef:Weet iemand wat je met karnemelk kan doen?
Ik had mijn volle melk vervangen met karnemelk. Maar toch maar niet.
hans0166 schreef:karnemelkse bloempap
stroop erover
of met pruimen...
denk dat het wel zo'n 40 jr geleden is, maar herinner me de smaak gelijk weer.
rent naar de winkel....
Chaya schreef:Dat zure valt weg, eventueel kun je het eerst proberen met 2/3 karn en 1/3 melk.
Het lekkerst is het dan als je het beslag wat dikker laat, zodat de pannenkoekjes klein blijven, soort american pancakes. Heerlijk met verse bosbessen en frambozen.
Ja ho eventjes, maar het ligt er aan welke karne je gebruikt. Ik vind die van Arla bijvoorbeeld echt heerlijk. Niet zo zuur en vol van smaak.
Ook de boerderijkarnemelk bij Hoogvliet, uit het Groene Hart is verrukkelijk.
Maar jij woont in België begreep ik?
Daar heb je natuurlijk weer andere merken.
Maar ik lust die merkloze waterige karne ook niet hoor, veel te zuur.
HannekeL schreef:Je kan er heerlijke "kerrepapstampers" mee maken. In het AN is dat zoiets als karnemelkpuree...
Bruno schreef:Het is die van “Balade”. 75 procent karnemelk en er zit ook citroenzuur in. Misschien toch maar eens een andere proberen alvorens ik karnemelk afschrijf. Ik heb nog meer dan een halve liter over dus ik ga nog wat meer gerechtjes raadplegen.
Chaya schreef:Balade ken ik niet, maar dit is dus geen karnemelk Bruno!
Dat is zuurgemaakte melk.
Als je eens een dagje hebt, trek er dan eens op uit naar "den buiten". Er zijn vast bij jullie ook boerderijen die zuivel verkopen toch?
Of hebben sommige supermarkten geen boerderijlijn in hun assortiment?
Bij Hoogvliet hebben ze produkten die in het Groene Hart van Nederland gemaakt worden.
De diverse kaaswinkels verkopen op kleine schaal flesjes melk, karnemelk, yoghurt en roomboter, die ambachtelijk zijn bereid.
Ietsje duurder, maar ik drink liever een goed glas echte volle melk, dan een liter van die oosteuropese waterige zooi.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten