Moderators: johannes1, Moderafo's
Marnix schreef:Eigenlijk is witte wijn bij pasta ook wel lekker maar als je er rood bij drinkt wat op zich prima kan, Italianen doen dat ook gewoon, neem dan inderdaad een lichte Italiaanse wijn. Naast wat je al noemde is een Bardolino bijvoorbeeld prima bij de pasta. Die mag je dan ook wel wat koeler serveren dan een andere rode wijn.
Maar goed is zie je telkens naar de AH verwijzen, misschien af en toe naar de slijter, daar kan je ook wel advies vragen als je bijvoorbeeld een lichte rode wijn wil die goed bij pasta past.
Dogar schreef:De wijnen van Calinico van Zakynthos zijn goed weg te zetten. De eigenaren zijn wel Grieks Orthodox mag dat dan wel ?
K80 schreef:Een vriendin van mijn zus werkt in een wijnwinkel , die vertelde me dat er echt speciaal avondmaal wijn werd verkocht.
Nooit geweten dat dat echt een aparte wijn was. Schijnbaar heel neutraal qua smaak zodat iedereen het ķan drinken. Ben alleen vergeten te vragen hoe het met het alcohol percentage zit.
Zelf drink ik af en toe een droge witte wijn.
Marnix schreef:
Maar goed is zie je telkens naar de AH verwijzen, misschien af en toe naar de slijter, daar kan je ook wel advies vragen als je bijvoorbeeld een lichte rode wijn wil die goed bij pasta past.
Chaya schreef:In grotere supermarkten zijn adviezen boven het schap geplakt. Droog en fris, vol en zoet, fruitig, soepel.
Als je een tijdje langer wijn drinkt, weet je op den duur wel wat je niet moet kiezen.
Let dan ook op de druivensoorten.
Ik houd bijvoorbeeld absoluut niet van Spaanse wijnen, die zijn zo zwaar.
Australië en Chili zijn interessante landen, w.b. de witte wijnen.
Maar ik blijf toch een liefhebber van de Provencaalse wijnen.
Dogar schreef:Gewoon drinken wat je lekker vind alle flauwekul rond wijn kan overboord.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten