In de winter ben ik dol op de stoofschotels, maaltijdsoepen en ovenschotels.
Ook staat er altijd wel een schaal stoofperen of zelfgemaakte appelmoes in de koelkast, als 'bijgroente) bij stamppotten bijvoorbeeld.
Warme kruiden zoals kruidnagel, nootmuskaat, gember...
In de zomer salades, lichte soepjes en bouillonnetjes, gegrild vlees, kip of vis.
jaccootje85 schreef:Hier zijn we echt van de Hollandse stamppotten: Andijviestamppot, spruitenstamppot,enz... Niet echt wat bijzonders maar elke pan gaat leeg
Er is heel simpel variatie in te brengen.
Door bij rodekoolstamppot wat julienne gesneden wortel en rozijntjes mee te stampen.
Bij spruitjes blokjes kaas of uitgebakken dobbelsteentjes mager spek erdoor.
Verschillende soorten kool te nemen, bij AH verkopen ze kant en klare zakken met 3 soorten kool erin. Heerlijk!
Marnix schreef:Ja, snert is heerlijk maar ik maak het nooit omdat mijn vrouw er geen fan van is en een pan snert voor jezelf maken is wel veel werk als je er alleen maar zelf van eet
Mijn kinderen lusten het niet. Snert is inderdaad niet te maken in een literpannetje.
Dus ik vries bakken in en deel uit aan die en gene. Mijn schoonvader is inmiddels alleen en maakt het nu niet meer, dus er gaan steevast een paar porties naar hem.
Vraag even rond Marnix, in de kerk of zo, ik weet zeker dat je een paar ouderen er heel blij mee kunt maken.
Ik gaf een oude buurman ook altijd een pannetje, hij is inmiddels overleden, maar hij was er zo blij mee.
Marnix schreef:Iemand anders nog leuke wintergerechten?
Iemand heeft van FB een receptje voor me gekopieerd van spaghettitaart. Was heel lekker en bijzonder!
Wel "heavy" dus ik vind dat meer een wintergerecht.
Gisteravond zag ik bij Jeroen Meus dat hij een blanke soep maakte, van o.m. witte kool, selderiestengels, prei. Met krokant gebakken kikkererwten. Die hoop ik een dezer dagen zeker te gaan bereiden.