Berichtdoor Boekenlezer » 07 apr 2014 19:32
Witbier is inderdaad behoorlijk wat anders dan Weizen. Gisteren heb ik voor het eerst een witbier geproefd, en wel de Witte Trappist van La Trappe. Dat is toch echt wel wat anders dan die Grolsch Puur Weizen van de dag ervoor. Ik vond het een prima bier voor de zondagmiddag. Niet zo zwaar, dus voel je het effect ervan vrij snel niet meer, voor zover ik dat overigens überhaupt gevoeld heb. Dus ben ik bij kerktijd wel weer helemaal nuchter. Verder wel lekker bier. Dat het nou een heel speciale indruk gemaakt heeft, kan ik niet zeggen. Gewoon een aardig biertje.
En vandaag heb ik een Grolsch Frisse Lentebok gedronken. Tsja, wat moet ik daar precies van vinden? Het is me wat onduidelijk wat ik daar precies van moet vinden. In eerste instantie had het best wel smaak. Maar ik vroeg me al snel af: 'in hoeverre zitten hier allerlei toevoegingen voor het effect in?' Op het etiket las ik over toegevoegd suiker. Op zich is het bier best wel te drinken, het smaakt best wel aardig, maar in hoeverre drink je hiermee nou echt natuurlijk bier? Met die gedachten bleef ik achter. Of ben ik daarmee te sceptisch?
Doet aan de gehele wapenrusting Gods, opdat gij kunt staan tegen de listige omleidingen des duivels. (Efeziërs 6:11)