De verwachting van de wederkomst in de Bijbel

* Teksten * Vertalingen * Uitleg
Om te kunnen posten in dit forum is lidmaatschap van een gebruikersgroep (leden Religie-fora) nodig.
Als je instemt met de voorwaarden krijg je direct toegang.
Klik hier voor meer info en het aanvragen van postrecht
(Off topic en niet-serieuze postings worden verwijderd)

Moderators: henkie, elbert, Moderafo's

Radical
Mineur
Mineur
Berichten: 122
Lid geworden op: 30 jul 2017 18:48

Re: De verwachting van de wederkomst in de Bijbel

Berichtdoor Radical » 13 aug 2017 08:13

ereunao schreef:Radical, ik aanvaard graag en v/h je verontschuldigingen. Maar niet mijn leeftijd maar mijn bewijzen uit de Schrift hadden je moeten overtuigen. Want die Schrift leert ons dat er arme, wijze jongelingen en oude, dwaze koningen kunnen zijn.( Pred.4:12) Maar nu spreek je opeens van alle waarheden die ik al ontdekt zou hebben die jij nog niet weet. Ik zie hierin dan ook geen reden om de discussie met jou voort te zetten.


Ik heb respect voor u leeftijd of mag ik je schrijven, ik vind u theologie achterhaald, en of dit "" De waarheid is"" we zullen het zien !!
heeft u nog tijd gehad om dit stuk te aanschouwen?? https://cip.nl/61948-koornstra-vs-ouweneel-is-jezus-nou-wel-of-niet-teruggekeerd-in-het-jaar-70/GxlXCAMPBHogbUtMQEhOdBUU

en hier een klein stukje uit het hele verhaal zeer interessant !

""Dat gezegd hebbende wijs ik Ouweneel nog graag op zijn aanname dat ‘de komst in Zijn koninkrijk’ van Mat. 16:28 vervuld zou zijn in Mat. 17:1-8, de verheerlijking op de berg. Wat doet hij met vers 27, waar gesproken wordt over het oordeel dat in geen geval plaatsvond bij de verheerlijking? Mogelijk knipt Ouweneel de verzen op, zoals we gewend zijn van futuristen, maar die praktijken leiden tot een verknipte theologie. Jezus zei dat sommigen van zijn omstanders nog niet gestorven zouden zijn bij Zijn komst. Dat duidt op een vervulling verder in de tijd, waarbij slechts een klein deel van deze mensen nog in leven zou zijn. De verheerlijking op de berg was slechts een week (!) na deze uitspraak. We kunnen dus gevoeglijk aannemen dat zowat iedereen nog in leven was. De claim van Ouweneel is dus enigszins absurd. Bovendien heeft Jezus ook nog gezegd dat de discipelen hun rondgang door Israël niet zouden hebben afgerond voor de Zoon des Mensen zou komen (Mat. 10:23), opnieuw een aanwijzing dat het om een gebeurtenis ging die plaats zou vinden in hun tijdsperiode. Daar kunnen we niet omheen.""

U ziet in de schrift u waarheid, en ik een andere, dat heeft met interpretatie te maken, maar ondanks deze verschillen zou je elkaar toch kunnen respecteren als Broer en zus in CHristus !!, of vindt u dat moeilijk ? want als u denkt dat deze mensen alleen bij u in de kerk zitten, of alleen gelovige en wedergeboren mensen zijn die u leer aanhangen en het met u waarheden eens zijn, dan wens ik u veel succes en heeeeeel veel genade toe :-({|=


Terug naar “[Religie] - Bijbel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast