Nederland wordt misleid door Wilders!

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

JeeWee
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3751
Lid geworden op: 24 aug 2008 15:23
Locatie: Aggenebbishausen
Contacteer:

Nederland wordt misleid door Wilders!

Berichtdoor JeeWee » 09 okt 2015 14:48

Wilders is gevaarlijk. Wilders liegt en misleidt. Of ben ik de enige die dat ziet?
Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PVV 33 zetels behalen. De vluchtelingencrisis zorgt er voor dat de PVV de hoogste score ooit behaalt. Veel mensen zien Wilders als redder van Nederland. Juist met zijn verhaal over islam en vluchtelingen laat hij mensen geloven dat ze gevaar lopen. Op de Facebookpagina Alternatieve Media Nederland stond onlangs een ingezonden lijst met punten waar de PVV zich werkelijk mee bezig heeft gehouden.

En wat blijkt?
De PVV komt helemaal niet op voor de gewone man.

De gemiddelde PVV-stemmer denkt dat er veel schort aan de ouderenzorg omdat we nu meer vluchtelingen opvangen of omdat Marokkaanse pensioengerechtigden in hun thuisland van hun pensioen genieten.

Kijk eens mee naar de lijst en reageer maar:

1. In strijd met de gewekte verwachtingen stemde de PVV tegen het opstellen van een armoedebeleid en tegen gelijke rechten op WW en ziektewet voor flexwerkers.

2. De PVV stemde voor bezuinigingen op jonggehandicapten en sociale werkplaatsen, voor het afschaffen van de alleenstaandeouderkorting en voor het korten van de huurtoeslag. Dat laatste kost huurders met een laag inkomen zo’n 180 euro per jaar.

3. De belofte van de PVV om tegen ‘graaiers en profiteurs’ in actie te komen blijkt eveneens loos te zijn. De partij stemde tegen het invoeren van een Balkenendenorm in de cultuursector en in de zorg. En voor de belastingvoordelen van het Koningshuis.

4. Gezinnen met een maandinkomen vanaf 1.950 euro mogen van de PVV niet meer in een sociale huurwoning gaan wonen.

5. Lonen in de publieke sector willen ze bevriezen.

6. Voor de verkiezingen (2010) eiste de PVV ‘absolute transparantie’ over de ontwikkeling van de koopkracht in Nederland. Nu vindt de partij het niet meer nodig dat deze cijfers in de rijksbegroting worden gepubliceerd.

7. De PVV beloofde dat de zorg beter en betaalbaar zou worden en ouderen meer rechten en voorzieningen zouden krijgen. In werkelijkheid stemde de PVV in de Tweede Kamer voor hogere eigen bijdragen en voor bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (pgb) en de begeleiding van ouderen in de dagopvang met een IQ boven de 70.

8. Wilders zegt tegen marktwerking in de zorg te zijn, maar stemde voor particuliere investeringen en winstuitkeringen in ziekenhuizen en voor betaalde voorrangszorg via zogenaamde SOS-artsen.

9. De PVV stemde tegen een meer inkomensafhankelijke premie (ZIEKENFONDS!), tegen maatregelen om wachtlijsten in de jeugdzorg te verminderen en zelfs tegen het in stand houden van het wettelijk recht op jeugdzorg.

10. De PVV stemde ook tegen een passende indicatiestelling voor AWBZ-verzekerden, waardoor meervoudig gehandicapten en mensen met een intensieve zorgvraag nu geen gebruik kunnen maken van een pgb.

11. Ook agenten in spe moeten het ontgelden: de PVV stemt in met bezuinigingen op de politieopleiding en betaalt aspirant-agenten geen vergoeding meer. Voor zij-instromers wordt het zo onmogelijk om politieagent te worden. De PVV stemde in met het afschaffen van de zogenaamde ‘Montfrans-middelen’, geld dat gemeenten gebruiken voor hun veiligheidsbeleid.

12. De PVV weigert ook alcoholverslaafden in het verkeer extra aan te pakken en is tegen concrete voorstellen om de oververtegenwoordiging van niet-westerse jongeren in de criminaliteit terug te dringen.

13. Recidive wil de PVV wel terugdringen, maar door te bezuinigen op reclassering en een snelle re-integratie van ex-gedetineerden af te wijzen, blijft ook dit een loze belofte.

14. De PVV laat gewone mensen in de file staan, maar laat de rijken rijden. De partij stemde in met betaalde elite-tolrijbanen, waarop mensen met geld de files kunnen passeren, tegen mobiliteitsmanagement voor werkgevers en werknemers, tegen geld voor sneller onderhoud van bestaande wegen en tegen maximale sluitingstijden van spoorwegovergangen.

15. De spoorwegen hoeven van de PVV niet weerbestendig te worden gemaakt en de prijs voor een trein- of buskaartje mag sneller stijgen dan de kosten voor een auto.

16. De PVV stemde tegen een voorstel om het tekort aan fietsenstallingen bij stations op te lossen en tegen een minimum-voorzieningenniveau voor openbaar vervoer in het landelijke gebied.

17. De PVV verklaarde zich ook tegen het verbeteren van de verkeersleiding bij ProRail, tegen een inventarisatie van knelpunten op het spoor en tegen een onafhankelijke klachteninstelling voor het openbaar vervoer. De reisinformatie en communicatie met reizigers bij een ongeluk op het spoor hoeft van de PVV niet te worden verbeterd.

18. De PVV was in de verkiezingstijd kampioen dierenrechten. Na de verkiezingen veranderde dat snel. De fractie stemde tegen verplichte brandbestrijdingsmiddelen in stallen – waar de laatste vijf jaar ruim 700.000 dieren levend zijn verbrand. De partij stemde tegen betere controle op de intensieve veehouderij, tegen een voorstel om de dierenwelzijnsregels aan te scherpen, tegen plannen om gaandeweg een einde te maken aan de bio-industrie, tegen een verkoopverbod voor de bedreigde blauwvintonijn, tegen het in stand houden van het systeem van dierenrechten na 2015, maar voor de plezierjacht op wilde zwijnen op de Kroondomeinen.

19. De PVV stemde ook tegen een vergunningenstop voor megastallen. Bovendien was de partij tegen het voorstel om vervuilende bedrijven te laten meebetalen aan het opruimen van dioxine in onze rivierbodems, tegen een actieplan om zwerfafval aan te pakken, tegen gesprekken met België om te voorkomen dat de Westerschelde verder zou moeten worden uitgediept, tegen het voorstel om meer openheid te geven over de plannen voor nieuwe kerncentrales en voor de bouw van nieuwe kolencentrales.

20. Het woord ‘democratie’ valt vijftien keer in het PVV-verkiezingsprogramma, het begrip ‘vrijheid’ nog vaker. Na de verkiezingen stemde de partij echter tegen de verbetering van de informatievoorziening van de regering aan de Kamer over Europese besluitvorming en de invloed van Nederland daarop. In strijd met haar beloften stemde de PVV tegen een nieuwe wet die de financiering van politieke partijen inzichtelijker moet maken.

21. Ook de belofte voor meer openheid werd gebroken: de partij stemde tegen openbaarmaking van de zakelijke belangen van ministers en hoe zij met die belangen zijn omgegaan. De beloofde onafhankelijkheid van ‘Brussel’ leidde niet tot steun voor voorstellen om meer zeggenschap te krijgen over onze land- en tuinbouw.

22. De PVV verzet zich ook niet tegen de groeiende Europese bemoeienis met onze woningcorporaties.

23. De partij stemde voor meer invloed van ‘Brussel’ op de Nederlandse begroting.

24. De ‘falende magistratuur’ is volgens de PVV een bedreiging voor onze democratie, maar de partij stemde tegen een onderzoek naar de invloed van de manier van financieren van de rechterlijke macht op de kwaliteit van de vonnissen.

25. Een paar maanden geleden stemden ze tegen afschaffing eigen risico voor mensen met chronische aandoening en ouderen…

De PVV claimt er voor de gewone man te zijn, maar stemde toch voor verdere liberalisering van de sociale huursector, voor TTIP en tegen de miljonairsbelasting waarmee het gat tussen arm en rijk kleiner zou moeten worden.

Wie misleidt nou wie?
Geloof ziet het onzichtbare, gelooft het ongelooflijke en ontvangt het onmogelijke...

Yoshi

Re: Nederland wordt misleid door Wilders!

Berichtdoor Yoshi » 09 okt 2015 14:51

JeeWee schreef:Wilders is gevaarlijk. Wilders liegt en misleidt. Of ben ik de enige die dat ziet?

Dat is toch allemaal synoniem voor politicus? Waarom zou dat bij Wilders anders zijn?

Verder maakt je lijstje weinig indruk als je de context van al die stemmingen weg laat. Vaak zijn punten namelijk onderdeel van een geheel en nog vaker is het kiezen tussen twee kwaden. Van elke partij kan je ellenlange lijstjes maken op deze manier. En nee, ik stem geen PVV.

antoon

Re: Nederland wordt misleid door Wilders!

Berichtdoor antoon » 09 okt 2015 16:20

lijst geeft politiek aam
politiek is vaak volksverlakkerij, heb je ook nog iets nieuws te melden, dan mag je weer langskomen

Gebruikersavatar
meribel
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3826
Lid geworden op: 24 jan 2011 14:15

Re: Nederland wordt misleid door Wilders!

Berichtdoor meribel » 09 okt 2015 21:12

Wilders is gevaarlijk. Wilders liegt en misleidt. Of ben ik de enige die dat ziet?
Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PVV 33 zetels behalen.


je bent niet de enige die het ziet JeeWee, dan zou de pvv 150 zetels hebben.
want er zijn 150 zetels in de tweede kamer om te verdelen, dus het is nog bij lange na niet de helft.
Daarnaast zijn die 33 zetels ook nog eens hypothetisch.

Zodra ze ooit in het pluche komen dan merken ze direct dat van al die ferme standpunten niets waar te maken is,
daarnaast zeg ik...als ze óóit in het pluche komen....
daar heb je een meerderheid voor nodig ( uitzonderingen daargelaten ) ...die krijgen ze alleen niet, dus zullen ze moeten samenwerken; betekent compromissen sluiten...dat zullen ze liever niet willen want ja...dan krijg je wat regeringspartijen altijd moeten doen...iets beloven wat je niet waar kan maken.

daarnaast heeft de pvv nog een groot probleem....zonder wilders geen pvv. En ook wilders heeft niet het eeuwige politieke leven.

mohamed

Re: Nederland wordt misleid door Wilders!

Berichtdoor mohamed » 09 okt 2015 23:29

Wilders weet met zijn populistische geneuzel als geen ander het volk op te ruien. Dat soort mensen moet je voor uitkijken, ongeacht hun zetels.

Yoshi

Re: Nederland wordt misleid door Wilders!

Berichtdoor Yoshi » 10 okt 2015 09:11

mohamed schreef:Wilders weet met zijn populistische geneuzel als geen ander het volk op te ruien. Dat soort mensen moet je voor uitkijken, ongeacht hun zetels.

Politiek leiders zijn over het algemeen populistisch, weliswaar voor andere doelgroepen maar populistisch zijn ze allemaal. Anders harken ze geen stemmen binnen. Voor elke politicus moet je overigens uitkijken lijkt me. Niet zelden breken ze beloften, knijpen je uit en steken ze een mis in je rug.

mohamed

Re: Nederland wordt misleid door Wilders!

Berichtdoor mohamed » 10 okt 2015 10:40

mohamed schreef:Wilders weet met zijn populistische geneuzel als geen ander het volk op te ruien. Dat soort mensen moet je voor uitkijken, ongeacht hun zetels.

Yoshi schreef:Politiek leiders zijn over het algemeen populistisch, weliswaar voor andere doelgroepen maar populistisch zijn ze allemaal. Anders harken ze geen stemmen binnen. Voor elke politicus moet je overigens uitkijken lijkt me. Niet zelden breken ze beloften, knijpen je uit en steken ze een mis in je rug.

Klopt maar vind je het allemaal opruiers in de mate van Wilders? Dat kan ik niet zeggen.

antoon

Re: Nederland wordt misleid door Wilders!

Berichtdoor antoon » 10 okt 2015 11:23

Klopt maar vind je het allemaal opruiers in de mate van Wilders? Dat kan ik niet zeggen.

in je perceptie kan het zo overkomen, ik zeg ook niet meteen dat je ongelijk zou hebben, maar is het een ophitser in de ware zin van het woord, hij blijft binnen de lijnen van het toelaatbare en democratie, kan je hem vergelijken met Stalinistische regeerders en politici van Moslimlanden die werkelijk zonder enig fatsoen de bevolking ophitsen ook tot moord, kan je het vergelijken met nazi Duitsland, kan je het vergelijken met haatimans, ik dacht het niet, wel zegt hij zonder omwegen zijn mening, en is die dan altijd fout.
Voor de goede orde ik stem niet ook niet op Wilders eigenlijk ben ik niet eens verplicht dit te zeggen, echter waar ik niet van houd is dat mensen onterecht een stempel krijgen, voor het overige ga ik ervan uit dat ook mohamed (die van hier) :wink: geen vooroordeel heeft.

IRHuman
Sergeant
Sergeant
Berichten: 386
Lid geworden op: 10 okt 2015 12:15

Re: Nederland wordt misleid door Wilders!

Berichtdoor IRHuman » 10 okt 2015 12:38

JeeWee schreef:En wat blijkt?
De PVV komt helemaal niet op voor de gewone man.


Politiek is niet gebaseerd op waarheid. Het is een visie op een waarheid gebaseerd op een bepaalde moraliteit. Maar vaak is politiek ook gewoon dat zeggen wat men wil horen, om er vervolgens lak aan te hebben.

Wilders zelf heeft nog niet veel mogelijkheid gehad om op te komen voor dat wat hij pretendeert, wanneer hij daar wel zich voor hardmaakte viel het kabinet. Dus ik dek dat je echt geen punt heeft. Ik vindt Wilders niet de man bij uitstek om als Minister President te hebben, Fortuyn was veel welbespraakter en intellectueler. Maar momenteel zie ik Wilders wel als diegene die het meest luistert naar het volk en op komt voor het volk.

Gebruikersavatar
benefietdiner
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3466
Lid geworden op: 22 jan 2012 14:06

Re: Nederland wordt misleid door Wilders!

Berichtdoor benefietdiner » 11 okt 2015 10:29

JeeWee schreef:Nederland wordt misleid door Wilders!
De PVV komt helemaal niet op voor de gewone man.


In ieder geval niet tot het vluchtelingen beleid.

Vluchtelingencrisis brengt PVV naar ongekende hoogte.

Afbeelding
Bron: Telegraaf

Yoshi

Re: Nederland wordt misleid door Wilders!

Berichtdoor Yoshi » 11 okt 2015 11:01

meribel schreef:daarnaast heeft de pvv nog een groot probleem....zonder wilders geen pvv. En ook wilders heeft niet het eeuwige politieke leven.

Zonder Wilders zal de PVV gewoon door gaan. Wilders heeft namelijk wat mensen om zich heen die prima capabel zullen zijn om de PVV voort te zetten.

Martin Bosma en Fleur Agema bijvoorbeeld.

Martin Bosma over de NPO afgelopen week;
http://www.dumpert.nl/mediabase/6687585 ... e_npo.html

IRHuman
Sergeant
Sergeant
Berichten: 386
Lid geworden op: 10 okt 2015 12:15

Re: Nederland wordt misleid door Wilders!

Berichtdoor IRHuman » 11 okt 2015 14:00

Als Wilders er niet is, zal een ander het gat opvullen. Wanneer de VVD dat gaat opvullen of een andere gevestigde politieke partij, dan zal een groot deel dat niet geloofwaardig vinden. De gevestigde politiek heeft te lang niet oog willen hebben voor dat deel van Nederland(een enorm groeiend deel overigens) dat het zat is dat Nederland stukje bij beetje weggegeven wordt aan vreemde culturen met een agenda die niet in het voordeel van de democratie is.

*Off topic verwijderd door moderator. Hier geen discussie over de islam.*

JeeWee
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3751
Lid geworden op: 24 aug 2008 15:23
Locatie: Aggenebbishausen
Contacteer:

Re: Nederland wordt misleid door Wilders!

Berichtdoor JeeWee » 12 okt 2015 18:15

Yoshi schreef:Zonder Wilders zal de PVV gewoon door gaan. Wilders heeft namelijk wat mensen om zich heen die prima capabel zullen zijn om de PVV voort te zetten.


Natuurlijk droogt de PVV op zonder Wilders.
De PVV IS Wilders.
Er zijn geen leden, het is een ondemocratische partij.
Wilders roept iets en het volk volgt.
Tot op heden heeft de PVV nog niets meer kunnen doen dan het schreeuwen van populistische leuzen.
Hij weet dat hij niks kan klaarmaken.
Gelukkig hebben we daar in een democratie een meerderheid voor nodig.
En de weldenkende meerderheid moet niks van dat gebral hebben.
Geloof ziet het onzichtbare, gelooft het ongelooflijke en ontvangt het onmogelijke...

Yoshi

Re: Nederland wordt misleid door Wilders!

Berichtdoor Yoshi » 12 okt 2015 18:37

JeeWee schreef:Natuurlijk droogt de PVV op zonder Wilders.
De PVV IS Wilders.

Wilders is het gezicht van deze protestpartij. Als je denkt dat deze protestpartij ophoud te bestaan zodra Wilders van het toneel verdwijnt dan heb je weinig begrepen van de onvrede die er bij grote delen van de bevolking heerst over de huidige politiek.
Er zijn geen leden, het is een ondemocratische partij.

Dat is een recht in Nederland.
Wilders roept iets en het volk volgt.

Zoals bij alle politieke partijen.
Verschil is dat de PVV niet in de regering zit en dus niet kan roepen en het volk met geweld kan dwingen te volgen. Iets wat het huidige kabinet wel doet.
Tot op heden heeft de PVV nog niets meer kunnen doen dan het schreeuwen van populistische leuzen.

Dat is een onwaarheid. Op bepaalde vlakken hebben ze een stempel kunnen drukken. EN of je het wil of niet, veel politieke discussie worden beheerst door de PVV. Al is het maar omdat andere partijen zoals D66 en de PvdA zo spastisch en voorspelbaar reageren.
Hij weet dat hij niks kan klaarmaken.

Toch speelt hij het politieke spel uitmuntend. Beter dan elke andere partijleider op dit moment. Ook in de huidige asielproblematiek trekt de PVV alle aandacht.
Gelukkig hebben we daar in een democratie een meerderheid voor nodig.
En de weldenkende meerderheid moet niks van dat gebral hebben.

Dan zou die weldenkende meerderheid al lang en breed politiek Den Haag de rug hebben toegekeerd.
Brallen doen ze namelijk allemaal, ons parlement is een grote poppenkast met verschillende poppen die prima hun rol instuderen.

Denken dat andere partijen geheel anders zijn of beter dan de PVV klinkt mij lachwekkend naïef in de oren.

Gebruikersavatar
pindas83
Majoor
Majoor
Berichten: 1929
Lid geworden op: 01 jun 2015 15:35

Re: Nederland wordt misleid door Wilders!

Berichtdoor pindas83 » 12 okt 2015 19:15

Eens met Yoshi. Als Wilders weg zou vallen, staat er een ander op die de stem wordt voor een niet geringe club mensen.

Ik kan me goed voorstellen dat mensen PVV stemmen, heb het zelf ook wel eens overwogen.


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 47 gasten