ajl schreef:Klinkt goed Chaya! Kan jij het recept en de hoeveelheden geven? Ik mis elke vorm van inspiratie voor het paaseten. Tot voor vorige week zouden wij weggaan met de pasen en dan wordt er gekookt, maar helaas. Ik moet het er nog ergens tussendoor doen.
Wat is verder jouw paasmenu?
Het paaseten houd ik vrij eenvoudig. Ik houd niet zo van allerlei gekruid spul als we naar de kerk gaan. Dat rommelt zo van binnen en vind het vreselijk als iemand een knoflookwalm heeft dan.
Ik kan je een recept geven voor ong. 6 personen:
1 kilo krieltjes, wassen, ong. 15 minuten koken, laten afkoelen tot warm en dan pellen. Dan zijn ze het lekkerst. Als ze nog lauwig zijn kruiden met zout, wat peper uit de molen, paprikapoeder, kerrie. Doorhusselen met mayo (ik heb licht en romig)
100 gram = 1 bakje aspergetips 2 minuutjes koken (je kunt ook een blikje nemen, is goedkoper)
2 bosjes raapstelen, rauw, fijnsnijden
200 gram zalm (maar 100 gr is met kleine kindjes ook wel genoeg denk ik)
2 gekookte eitjes (of meer natuurlijk)
peterselie fijngeknipt
3 fijngesneden lente uitjes
Je kunt er ook nog worteljuliënne doordoen,
En dan eventueel sla erbij, veldsla is er lekker bij, maar het hoeft niet, want het vult best en er zit groenten door natuurlijk.
Zondag braad ik een kip even rondom aan met een limoentje in zijn buikje en een klontje boter.
Daarna gaat ie met pan en al de oven in, alleen af en toe even bedruipen.
Groente moet ik nog halen, ik denk snijboontjes.
Simpel gekookte aardappeltjes, want ik heb dan heerlijke kippenjus.
Maandag gaan we aan de slag met de tafelgrill. Ik heb een XXL bakplaat. Biefstukpuntjes, varkensfilet, ik maak wat hamburgertjes, mini tortillawraps, garnalen, zalmfilet, aardappelblokjes en rauwkost.
Voor zaterdagavond heb ik een maaltijdsoep gepland staan, op basis van groentenbouillon, vegetarisch dus.