Chaya schreef:Maar ik begrijp dat Boekenlezer alleen is en sommige gerechten maak je niet voor 1 persoon. Ook tiramisu niet.
Maar dan zou ik het liever halen bij een patisserie. ...
Die zit in Frankrijk. Of wellicht Zuid-België? Maar hier vind je toch nergens een patisserie?
lekkerbek schreef:Wat die tiramisu betreft: ik ben ook alleen maar ik maak het toch af en toe. Dan geef ik de helft aan mn boverburen of aan mn ouders, en ik heb zelf 3 dagen een heerlijk toetje.
En het is overigens zeer snel klaar, je zet sterke koffie, doe dit in een schaaltje, even wat lepels amaretto of zo erin.
Dan mix je t eigeel van 3 eieren met wat witte basterdsuiker, als dit er romig uitziet goe je er 500 mg mascarpone door. In een andere kom mix je de slagroom met witte basterdsuiker. Daarna spatel je de slagroom door t andere mengsel.
Dan ga je t opbouwen: haal de lange vingers door de koffie en leg deze op een langwerpige schaal. Doe hierna de helft van t mengsel op en strijk het wat glad. Hierna weer lange vingers in koffie gedoopt op t mascarpone mengsel leggen, en hierbovenop de rest van t mascarpone mengsel. Als laatste strooi je er cacao op, wel een zeefje gebruiken. Minimaal 2 uur in de koelkast zetten voor je t gaat eten.
Eet smakelijk! (Ws geef je de helft niet weg )
Je hebt het over snel klaar, maar zo te zien is het nog een behoorlijke onderneming! Helemaal na een werkdag. Dan is zo ongeveer iedere op te tillen pen al te veel. Sorry, maar er zijn van die tijden dat ik flink lui kan zijn, en vooral zaterdag is typisch zo'n dag.