Motorrijders topic

Alles wat niet thuis hoort in de andere fora.

Moderators: johannes1, Moderafo's

Gebruikersavatar
-Judith-
Luitenant
Luitenant
Berichten: 609
Lid geworden op: 15 apr 2010 22:31

Re: Motorrijders topic

Berichtdoor -Judith- » 30 sep 2013 09:10

Even vraagje; We hebben afgelopen weekend getoerd op de motor, ritjes van max. 2 uur, en dan waren we weer ergens (rondje familie gedaan ;-) ), maar ik had vrijdag ook wel wat last van m'n heupen gehad, maar dat zakte al snel af, voelde het wel, maar niet echt pijn, maar toen we gisteren naar huis reden kreeg ik na een half uur al behoorlijke pijn in m'n heupen, en dat werd steeds erger, dus we zijn gestopt, maar kon eerst bijna niet op m'n benen staan.
Nu heb ik even op google zitten zoeken, en er komt van alles voorbij, van 'te groot voor de motor', tot versleten heup, (dat lijkt me wel heel stug), maar goed...Heeft iemand van jullie er misschien ervaring mee?

Ik rijd zelf op een Honda CB500, en ben 1,80 lang...

Gebruikersavatar
Reutemeteut
Verkenner
Verkenner
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 jul 2013 22:08
Locatie: Naast de Hollandse Greppel

Re: Motorrijders topic

Berichtdoor Reutemeteut » 11 jan 2014 22:43

-Judith- schreef:Ik rijd zelf op een Honda CB500, en ben 1,80 lang...

Een "CB-tje" is een prettig ding om te rijden, maar nu niet de meest grote fiets. 1 meter 80 is naar mijn indruk aan de lange kant voor zo'n model motorfiets. Niet verkeerd voor een uurtje lessen, maar niet voor lange ritten zonder veel beweging Het zou goed kunnen dat je door de enigzins sportieve houding (lichtjes voorover) en de plaatsing van de voetsteunen een voor jou te scherpe hoek tussen dijbenen en rug krijgt. Daardoor worden (a) allerlei spieren in die regio belast waarvan je niet wist dat je ze had , en (b) misschien wel be-/afgekneld. Je lichaamsbouw speelt daarin ook mee (zeg ik dat politiek correct genoeg?)

Er zijn mogelijkheden om het zadel te verhogen; er zijn daarin gespecialiseerde bedrijven, Buddy Fashion is een bekende. Kun je ook simpel zelf proberen door stevig schuimrubber (of zelfs zo'n Tempur fietszadeldek) op je zadel te bevestigen - duct tape is overal goed voor ;).

Heb je al eens overwogen om een hoger model motorfiets te proberen? Eentje waar je rechter op zit, met een grotere hoek tussen benen en rug. Diverse merken hebben tegenwoordig allroads, hoger met een vrij rechte zit.
Een testritje moet altijd wel kunnen; lijkt dat wat, dan kun je overwegen om zo'n fiets een (halve) dag te huren. Kost wat, maar dan heb je uitgebreid de tijd om te proberen. En bij aanschaf de testdag gratis is vast wel te onderhandelen (is mijn ervaring).

Succes!
Het leven een rozentuin? Ga er maar eens in lopen!

Gebruikersavatar
-Judith-
Luitenant
Luitenant
Berichten: 609
Lid geworden op: 15 apr 2010 22:31

Re: Motorrijders topic

Berichtdoor -Judith- » 16 apr 2014 06:58

Ik zie nu pas de reactie van Reutemeteut... Ik had toen inmiddels al een andere motor, een Honde Transalp XL, en hij rijdt fantastisch! Heerlijke hoge motor!

Maar nu heb ik een andere vraag; wij hebben in september beide 2 weken vakantie, en we willen dan graag op de motor erop uit, m'n man wil graag naar Zweden, ik wil graag naar Tsjechië, maar heeft iemand nog tips / ideeën / routes voor die omgeving? Of ervaring ermee? We zijn namelijk beide nog niet zo heel erg ervaren, hebben nu een jaar ons rijbewijs, ik rij regelmatig naar m'n werk, en +/- 1 x in de maand toeren we samen wat rond, maar verder is er nog niet van gekomen...

Gebruikersavatar
janneke7337
Sergeant
Sergeant
Berichten: 291
Lid geworden op: 08 nov 2007 12:11

Re: Motorrijders topic

Berichtdoor janneke7337 » 16 apr 2014 11:07

Koop een Garmin navigatiesysteem, koop de onroute van Waypoint (www.gps) erbij en je rijd naar je bestemming via fantastische routes!

Gebruikersavatar
mealybug
Generaal
Generaal
Berichten: 6823
Lid geworden op: 09 jul 2012 20:15
Locatie: iKapa

Re: Motorrijders topic

Berichtdoor mealybug » 16 apr 2014 11:21

janneke7337 schreef:Koop een Garmin navigatiesysteem, koop de onroute van Waypoint (http://www.gps) erbij en je rijd naar je bestemming via fantastische routes!


Of gewoon maps op je blackberry of smartphone, dan heb je alleen een houder nodig voor op het stuur.
ram mounting googlen

Gebruikersavatar
Omega
Nestor
Berichten: 1626
Lid geworden op: 10 sep 2002 15:52
Locatie: Midden-Betuwe

Re: Motorrijders topic

Berichtdoor Omega » 02 mei 2014 09:17

Op de route van Dijon naar Lyon, in het hart van de Franse Bourgogne, ligt het pittoreske stadje Tournus. Vanuit de hooggelegen residentie van het Hollandse echtpaar Joan en Truus Koster, de oude wijnboerderij La Montagne, hebben hun Bed and Breakfast-gasten een schitterend uitzicht op de wereldberoemde abdij van de Franse wijnstad. Historie als uitzicht, prehistorie op loopafstand en omgeven door wijngaarden; dat is La Montagne.

De bijzondere plek biedt ook het onderkomen aan de stichting L’Abri-france waar reformatorische jongeren en jongvolwassenen met (psychische) problemen weer tot rust kunnen komen. En last but not least: Joan is een begenadigd motorrijder. En dat in een van Frankrijks’ mooiste gebieden, de heuvelachtige Bourgogne, met op een uurtje rijden de glooiende bergen van de Jura.

Joan (55), Truus (54) en hun zestienjarige zoon Louis, vormen het hart van L’Abri-france. Enkele jaren geleden verhuisden ze van het Hollandse Rhenen naar de Bourgogne om daar met Nederlandse jongeren te kunnen werken.

De plek waar de Kosters wonen is om verschillende redenen uniek en op precies 777 km. afstand van Rhenen. Om L’Abri-france mede te kunnen financieren, runnen ze ook een chambres d'hôtes, een klein pension met enkele kamers en een appartement (gîte). Vanwege de historische en rustgevende omgeving, is daar voldoende belangstelling voor. Vooral van Nederlanders, die zo in hun eigen taal onthaald worden. Het is met name Joan die zich met het hotelgebeuren bemoeit, terwijl de aandacht van Truus in eerste instantie gericht is op L’Abri-france.

Vlakbij La Montagne ligt de bekende kathedraal van Cluny en bevindt zich er de protestantse kloostergemeenschap Taizé. Op loopafstand is een oude steengroeve, en in de directe omgeving zijn prehistorische grotten die een menigte aan fossielen en restanten van holenberen laten zien. Tal van historische steden in de nabije omgeving zorgen voor de nodige culturele inspiratie. En de duizenden wijngaarden in het gebied maken duidelijk dat er ook voldoende gelagerd 'druivensap' verhandeld wordt.

Kortom, het is er voor motorrijders goed toeven. Kastelen, pittoreske wijndorpjes, de glooiende wijnhellingen, de heuvels met lome bochten en de wat steviger Jura maken dat het een uitermate interessante plek is om de nodige bergervaring op te doen. En ’s avonds genieten op het terras van de oude wijnboerderij. Met in de verte het uitbundig verlichte Tournus, en een goed glas wijn in je hand, is het extra aangenaam toeven bij de Kosters. Joan kent het gebied op z’n duimpje en stapt zo af en toe graag eens op de motor om zijn gasten nader in contact te brengen met de meest bijzondere gebieden van de Bourgogne. Hij is bovendien een gezellige prater.

Al drie jaar achtereen verblijven we iedere augustus een week lang bij Joan en Truus en steeds weer ontdekken we nieuwe plekken en nog mooiere routes. Speciaal voor leden van motorclub CMV en bezoekers van Refoweb heeft Joan nu een paar interessante aanbiedingen. Voor motorrijders die dit voorjaar enkele motorrroutes willen uitzetten in de omgeving van Tournus, staat de gîte een paar dagen gratis tot hun beschikking. CMV’ers en Refowebbers die met een groep in het voor- of naseizoen komen krijgen sowieso korting. En bovendien, je steunt een geweldig doel: christelijke hulpverlening aan jongeren die psychisch zijn vastgelopen.

Meer informatie bij:
La Montagne chambres d’hôtes
Chemin des Crêtes 777
71700 Tournus
Frankrijk
+33 (0)385 517 202
+33 (0)637 645 399
http://www.la-montagne-bourgogne.com
http://www.labri-france.com
info@la-montagne-bourgogne.com
Kust den Zoon, opdat Hij niet toorne...

Gebruikersavatar
-Judith-
Luitenant
Luitenant
Berichten: 609
Lid geworden op: 15 apr 2010 22:31

Re: Motorrijders topic

Berichtdoor -Judith- » 03 mei 2014 16:26

Dat klinkt goed, en ziet er oook zeker goed uit! Maar helaas ga ik mijn man echt niet mee krijgen naar Frankrijk, vrees ik. Ik zal nog 's proberen!

Gebruikersavatar
Omega
Nestor
Berichten: 1626
Lid geworden op: 10 sep 2002 15:52
Locatie: Midden-Betuwe

Re: Motorrijders topic

Berichtdoor Omega » 08 mei 2014 07:26

Je kunt altijd een tussenstop met overnachting doen, bijvoorbeeld ergens bij Verdun. Best interessant nu er allerlei herdenkingen zijn m.b.t. het eind van de Eerste Wereldoorlog. Voor een impressie van het gebied hier een link met foto's: http://vidiphoto.photoshelter.com/galle ... OJbTO87KY/

Dit is het vierde jaar op rij dat we er naar toe gaan en steeds ontdekken we weer nieuwe plekken en routes. Het is er verslavend mooi.
Kust den Zoon, opdat Hij niet toorne...

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11384
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Re: Motorrijders topic

Berichtdoor Evelien » 16 mei 2014 12:57

Hier staat weer een motor in de tuin. :D Straks kruip ik er achterop en gaan we even een klein ritje maken.

Majiem
Mineur
Mineur
Berichten: 157
Lid geworden op: 01 apr 2014 08:35

Re: Motorrijders topic

Berichtdoor Majiem » 02 jun 2014 09:32

afgelopen zaterdag een heerlijke motorrit gemaakt, bij mijn vriend achterop.
Over dijkjes, voornamelijk langs de Waal.

Ik heb zelf geen motor of motorrijbewijs, maar misschien ooit in de toekomst..
deep water faith in the shallow end

Gebruikersavatar
Omega
Nestor
Berichten: 1626
Lid geworden op: 10 sep 2002 15:52
Locatie: Midden-Betuwe

Re: Motorrijders topic

Berichtdoor Omega » 20 aug 2014 08:44

En opnieuw genieten hier in Tournus. Gisteren dwars door de Jura gereden, naar Geneve en even een colaatje gedronken aan het meer. Vervolgens weer terug over bergen en door dalen, haarspeldbochten afgewisseld met snelle afdalingen. Bloedmooie uitzichten en routes langs rivieren. Kortom, het is hier fantastisch. Vandaag richting Pouilly, het gebied van de Beaujolais Primeur.
Kust den Zoon, opdat Hij niet toorne...

Gebruikersavatar
Boekenlezer
Generaal
Generaal
Berichten: 6585
Lid geworden op: 10 jan 2004 21:00
Locatie: Nel centro di Olanda

Re: Motorrijders topic

Berichtdoor Boekenlezer » 29 nov 2014 10:31

12 jaar geleden was het zover: ik haalde mijn motorrijbewijs. Bijzonder gevoel was dat. :8>
Ik vraag me wel eens af: is dat een voordeel dat ik dat papiertje heb? Hoe kwam ik er eigenlijk toe? Toen ik met mijn autorijbewijs bezig was dacht ik er al aan. Maar daarna verdween het uit mijn gedachten. Tot ergens in 2000. Ik weet nog wel dat ik auto's zo duur vond om aan te schaffen. Ik zat toen niet zo heel ruim in mijn centen. Dus ik dacht: 'dan ga ik mijn motorrijbewijs wel halen. Baat het niet, dan schaadt het niet.' Maar dat blijkt achteraf toch een heel wat minder vrijblijvende stap te zijn dan hoe ik toen dacht. Je autorijbewijs halen en geen auto kopen? Je ziet af van een bepaalde mogelijkheid die je hebt, maar veel spektakel loop je niet mee mis. Op zich kan dat wel. Maar ik weet nog wel wat voor gevoel er door mij heen ging bij mijn motor-praktijk-examen. 'Wauw, wat is dit gaaf! Je bent wel gek als je geen motor koopt!' Dat is dus wel even wat anders!

Heb ik trouwens ook gedaan, een motor kopen. Al duurde dat dan wel vier jaar voor ik het deed. Je moet zo'n ding ook kunnen en willen betalen, nietwaar? Ik zag mezelf als diehard motorrijder, die geen auto hoefde. Maar in 2010 gebeurde dan toch het onverwachte: ik deed mijn auto weg, en kocht een auto. Dat kwam o.a. door die vervelende winter van 2009/2010 met drie maanden sneeuw. Verder was mijn motor toen toevallig ook net aan zijn eind, en geld voor een motor naast een auto had ik niet.

Je blijft het toch wel een beetje missen, dat spektakel van het motorrijden, als je dat eenmaal geproefd hebt. Dat is dus een van de nadelen van het A-rijbewijs halen. Dat is niet vrijblijvend! Andere nadelen zijn: het is een dure hobby. De aanschaf van een motor kost de nodige duizendjes, al is dat wat beter te overzien dan een auto. Maar je hebt natuurlijk wel ieder jaar een dure onderhoudsbeurt! Dat tikt toch wel een beetje aan. Naast een auto heb je dan dus twee van die kostenposten!
Dan zijn er ook andere mooie hobbies die aanmerkelijk minder geld kosten. Zoals een racefiets. Kun je ook prachtige dingen mee doen.
Vandaar die vraag bij het begin: is dat een voordeel dat ik dat papiertje heb?

Inmiddels is mijn financiële situatie zo, dat een motor weer binnen het bereik gekomen is. Ja, zelfs een hele nieuwe motor behoort tot de mogelijkheden. Ik weet ook precies welke motor ik wil: de Suzuki GSX-R 750. Ik heb wel eens rondgekeken, en bijvoorbeeld ook wel eens op een Kawasaki Z1000SX gezeten in een showroom. Maar nee, dat is het toch niet. De Suzuki GSX-R 750 is en blijft toch de motor die ik wil, de ware liefde voor een eerstvolgende keer. Dat is een mooie stap verder na mijn Yamaha YZF 600 Thundercat, die ik gehad heb, zonder dat je meteen op zo'n intimiderende 1000cc supersport zit, die natuurlijk helemáál veel te veel vermogen over heeft. (Had die toenmalige 600 van mij ook wel, en die 750 zonder twijfel ook. Zij het natuurlijk in wat minder extreme mate.)
Mijn banksaldo is dus inmiddels zo, dat ik zo naar de motorhandelaar kan gaan, en zeggen: "Ik wil deze nieuwe Suzuki GSX-R 750. Maak hem maar klaar, dan kom ik hem binnenkort ophalen." (Ze hebben er twee staan in de gewenste kleuren. Een voor € 1000,- minder en een voor € 2000,- minder - met iets van 1600 km op de teller - dan de officiële nieuwprijs.) Tja, dan wordt de verleiding toch wel groot. Iedere keer speelt hij natuurlijk wel eens op, maar tot voor kort was er dan nog de rem dat ik het geld nog niet had. Maar nu is die drempel dus ook al weg...
Na ja goed, de winter komt er natuurlijk wel aan. Mooie smoes om nog niet meteen naar de motorhandelaar te gaan. En ik kan hem natuurlijk ook eerst eens huren.

Afbeelding
Doet aan de gehele wapenrusting Gods, opdat gij kunt staan tegen de listige omleidingen des duivels. (Efeziërs 6:11)

Gebruikersavatar
-Judith-
Luitenant
Luitenant
Berichten: 609
Lid geworden op: 15 apr 2010 22:31

Re: Motorrijders topic

Berichtdoor -Judith- » 03 dec 2014 09:53

Ik heb mijn motor juist wél aan het einde van het seizoen gekocht... Als je dan wilt afdingen o.i.d. dan heb je meer kans van slagen :wink:
Ik heb mijn Honde Transalp heel goedkoop kunnen kopen, maar dat was omdat het einde van het seizoen was, en de verkoper gaf ook toe dat ze dan sneller ingaan op biedingen van klanten!

Gebruikersavatar
StillAwake
Generaal
Generaal
Berichten: 7910
Lid geworden op: 27 aug 2013 13:47

Re: Motorrijders topic

Berichtdoor StillAwake » 03 dec 2014 10:12

Boekenlezer schreef:Na ja goed, de winter komt er natuurlijk wel aan. Mooie smoes om nog niet meteen naar de motorhandelaar te gaan. En ik kan hem natuurlijk ook eerst eens huren.

Afbeelding

Mooie fiets!
Mijn ervaring (ik heb geen motorrijbewijs, maar heb jarenlang cabriolet gereden) is dat een cabrio aan het eind van het seizoen inderdaad zoals Judith al zegt goedkoper is en meer onderhandelingsruimte biedt dan een cabrio vroeg in het seizoen.
Ik kan me zomaar voorstellen dat datgene wat voor een cabrio geldt ook voor een motorfiets geldt!

Overigens kan ik je cabrio-rijden ook zeker aanbevelen.
Het wind in je haar-idee is, vanwege het ontbreken van een helm, volgens mij nog nadrukkelijker aanwezig... ;-)
Geef me de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me de moed om te veranderen wat ik kan.
Geef me de wijsheid om het verschil te zien.

Gebruikersavatar
Boekenlezer
Generaal
Generaal
Berichten: 6585
Lid geworden op: 10 jan 2004 21:00
Locatie: Nel centro di Olanda

Re: Motorrijders topic

Berichtdoor Boekenlezer » 05 dec 2014 23:00

StillAwake schreef:Overigens kan ik je cabrio-rijden ook zeker aanbevelen.
Het wind in je haar-idee is, vanwege het ontbreken van een helm, volgens mij nog nadrukkelijker aanwezig... ;-)

Ik ben aan een nieuwe helm toe, als ik een motor koop. Die moet je om de vijf jaar vervangen, is mij wel eens verteld. Arai heeft modellen waarbij er wel complete luchtgeleiders op lijken te zitten.

Dat vervangingsverhaal heeft met veiligheid te maken. De helm moet goed strak zitten. Verder kan het materiaal van de helm versplinteren als de helm ouder is bij een val, zoiets was het ook.
Doet aan de gehele wapenrusting Gods, opdat gij kunt staan tegen de listige omleidingen des duivels. (Efeziërs 6:11)


Terug naar “Algemene Zaken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten