schelpje3 schreef:Wel opmerkelijk, de meeste topkoks zijn man!
Omdat mannen niet om 19.00 uur thuis hoeven te zijn om de kinderen op bed te leggen Topkok zijn is enorm zwaar werk en vrouwen kunnen dat vaak niet combineren met een gezin
Moderator: Moderafo's
schelpje3 schreef:Wel opmerkelijk, de meeste topkoks zijn man!
Targetses schreef:Mijn zoon van 33 heeft als hobby koken en braden.
Zo komt ie altijd op tweede kerstdag bij ons voor 6 personen een 5 gangenmaaltijd maken naar eigen inzicht.
Het schoonmaken van de keuken doen wij dan weer.
Als ik naar "wie is de chef" kijk dan zijn er ook vrouwen chefkok hoor.
Mortlach schreef:
Rijst, dat maak ik wel eens, maar eigenlijk weet ik niet waarom. 2 borden rijst en een uur later heb ik alweer honger. Meestal is het volkoren-penne, dat vult tenminste.
Om onbegrijpelijke reden is kip hier duurder dan biefstuk of lamsvlees. Het duurde echt even totdat dat tot me doordrong. En dan eet ik toch liever biefstuk
Zelf hamburgers maken is trouwens ook erg lekker, maar niet voor elke dag en voor een gezin is het misschien ook lastig. Maar serieus, ik maak hamburgers die mensen soms niet eens op kunnen. Ik was een paar jaar geleden bij een vriend in Nederland voor oud en nieuw en we zouden hamburgers maken. En die maat dus 'o, moet daar niet wat bij? Aardappelschijfjes of zo? Nee, echt niet... Hij kocht ze toch... en zat aan het eind met een halve hamburger over
Het is trouwens wel erg leuk als je hoort dat vrienden die bij je hebben gegeten een paar dagen later hetzelfde gerecht proberen na te maken.
Goede tip trouwens om een man aan het koken te krijgen: kookboeken zijn leuk, maar een goed koksmes is nog beter. Zo'n Zwitsers of Japans mes waar uit de speciaalzaak. Een rib uit je lijf, maar jarenlang snijd-genot. Niets is vervelender dan dingen moeten snijden met van die botte fruitmesjes. (nou ja, een breinaald door je hand duwen is vervelender, maar je begrijpt wat ik bedoel.)
LauraC schreef:Omdat mannen niet om 19.00 uur thuis hoeven te zijn om de kinderen op bed te leggen Topkok zijn is enorm zwaar werk en vrouwen kunnen dat vaak niet combineren met een gezin
Als je zo vaak penne eet, is dat wel vrij eenzijdig denk ik. Want in aardappelen zitten veel vezels, meer dan in pasta, en vit C, wat in pasta ook niet zit. In pasta zit eigenlijk alleen koolhydraten, die krijgen we voldoende binnen.
Maak je nooit wraps of taco's?
RogierV schreef:
Zodra je aardappels gekookt of anderszins verwarmd heb kan ik je verzekeren dat er geen noemenswaardige hoeveelheid vitaminen meer inzit.
Dit geld voor alle groenten, koken=weg vitaminen.
Een wijdverbreid misverstand is ook dat rauwe groente meer vitamine bevat dan gekookte groente. Los van het feit dat de voedingswaarde van verse groente drastisch afneemt wanneer het langer bewaard wordt, bevat gekookte groente vitamine in een vorm die door het lichaam gemakkelijker wordt opgenomen.
RogierV schreef:Dan natuurlijke een halve dode koe erbij fftjes aangezet in de roomboter.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 88 gasten