schelpje3 schreef:En rijst, met een kipfileetje bijv?
Of aardappeltjes uit de oven.
Of een gepofte aardappel.
En in soepjes is eindeloos te variëren
Rijst, dat maak ik wel eens, maar eigenlijk weet ik niet waarom. 2 borden rijst en een uur later heb ik alweer honger. Meestal is het volkoren-penne, dat vult tenminste.
Om onbegrijpelijke reden is kip hier
duurder dan biefstuk of lamsvlees. Het duurde echt even totdat dat tot me doordrong. En dan eet ik toch liever biefstuk
Zelf hamburgers maken is trouwens ook erg lekker, maar niet voor elke dag en voor een gezin is het misschien ook lastig. Maar serieus, ik maak hamburgers die mensen soms niet eens op kunnen. Ik was een paar jaar geleden bij een vriend in Nederland voor oud en nieuw en we zouden hamburgers maken. En die maat dus 'o, moet daar niet wat bij? Aardappelschijfjes of zo? Nee, echt niet... Hij kocht ze toch... en zat aan het eind met een halve hamburger over
Het is trouwens wel erg leuk als je hoort dat vrienden die bij je hebben gegeten een paar dagen later hetzelfde gerecht proberen na te maken.
Goede tip trouwens om een man aan het koken te krijgen: kookboeken zijn leuk, maar een
goed koksmes is nog beter. Zo'n Zwitsers of Japans mes waar uit de speciaalzaak. Een rib uit je lijf, maar jarenlang snijd-genot. Niets is vervelender dan dingen moeten snijden met van die botte fruitmesjes. (nou ja, een breinaald door je hand duwen is vervelender, maar je begrijpt wat ik bedoel.)