Omdat ze dan toch wel heel lekker zijn, speciaal voor alle mannen die niet kunnen koken (vrouwen mogen natuurlijk ook
)
Gehaktballen in tomatensaus (ong. 6 personen)
750 gram gehakt
Paneermeel
2 grote uien
2 eieren
knoflook (puree of vers)
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
1 pak pasta
Peper, zout
Mosterd
Oregano
Gehakt in een grote schaal doen, 3 flinke theelepels mosterd erbij, peper-zout-oregano naar smaak (liever te weinig dan te veel, extra kan altijd nog), 2 eieren.
Flink kneden met paneermeel tot het een stevig geheel wordt. Gewoon steeds een beetje meer paneermeel toevoegen.
Steeds kleine beetje gehakt pakken en tot balletjes van gelijke grote draaien. Meestal maak ik zo'n 20-25 balletjes.
Uien in grote snippers snijden, knoflook snijden. Een beetje (olijf)olie in een grote pan doen en verhitten. Ui en knoflook even fruiten (paar minuutjes is genoeg.) Gehaktballen in pan doen. Zo nu en dan de balletjes draaien met twee lepels oid totdat alle kanten enigszins zijn gebakken. Wel voorzichtig zodat ze niet uit elkaar vallen.
Blik tomaten openmaken en prakken met vork. Geheel toevoegen. Klein blikje tomatenpuree toevoegen. Blikje kikkererwten of boontjes afspoelen en toevoegen, deksel erop en op laag vuur laten pruttelen.
Dan een ruime pan water opzetten en aan de kook brengen. Een pak pasta (500gr) openmaken en de pasta in het water doen. 10-12 minuten laten koken (zo nu en dan roeren). In die 12 minuten zouden al je gehaktballetjes mooi egaal gaar moeten zijn geworden.
Pasta afgieten, beetje olijfolie erop en serveren. Gehaktballen + saus erbij, beetje geraspte parmezaanse kaas erbij en smakelijk eten!