De Reformatie is gestorven

*(Persoonlijk) geloof in het dagelijks leven*
Om te kunnen posten in dit forum is lidmaatschap van een gebruikersgroep (leden Religie-fora) nodig.
Als je instemt met de voorwaarden krijg je direct toegang.
Klik hier voor meer info en het aanvragen van postrecht
(Off topic en niet-serieuze postings worden verwijderd)

Moderators: henkie, elbert, Moderafo's

bernard 3
Sergeant
Sergeant
Berichten: 258
Lid geworden op: 29 okt 2014 10:28

Re: De Reformatie is gestorven

Berichtdoor bernard 3 » 15 mei 2017 09:37

Eerst en vooral zou ik willen opmerken dat zowel Christus als alle apostelen , dus ook Paulus, steeds verwijzen naar een eenheid in Gods Woord als voorwaarde om te kunnen beschouwd worden als volgelingen /discipelen van Christus

Veelal , zoals jij nu ook , stelt men echter het houden van of het voldoen aan de geboden voorop en wordt op de eerste plaats het bewaken en bewaren ervan niet naar voren gebracht. Maar hoe kan men de geboden houden als deze niet of verminkt worden onderwezen!!?. (vergelijk exodus 20 met deze die door mensen werd opgesteld)

Daarom worden in Gods Woord de trouwe en ware discipelen van Christus ( de Christen) gekenmerkt door hen die in de eerste plaats Gods Woord onbezoedeld bewaken , bewaren en onderwijzen.
De Bijbelse eenheid van mensen onder elkaar en met Christus heeft dan ook maar één kenmerk namelijk “zij die de geboden Gods bewaren (en bewaken) en het geloof ( de gehoorzaamheid)van Christus hebben” ( openbaring12:17 / 14:12)

Of bepaalde individuen nu door geboorte behoren tot een bepaalt ras of stam (Jood, Griek, Nederlander of Amerikaan) doet hierbij niets meer ter zake . Want bij de doop wordt de mens wedergeboren en is hij een burger van een nieuw koninkrijk geworden. Waarbij hij dan voortaan, geestelijk gezien, als “vreemdeling en bijwoner” in deze wereld staat en zodoende allen een eenheid vormen omdat ze zich als gehoorzame burgers van dit koninkrijk onder Gods raadgevingen en geboden geplaatst hebben.

Op vandaag kan men dan ook meer en meer vaststellen dat , zoals ik reeds voordien opmerkte, er voorzegt werd in Gods Woord, er een groeiende polarisatie ontstaat tussen hun die de basishandleiding van Gods Schepping, vervat in de eigenhandig geschreven geboden van Christus, verwerpen en verminken en hen die deze getrouw bewaken en bewaren.

Wat nu Ef 2:11-16 betreft en speciaal vers 15 daar beweert Paulus niet dat Gods geboden afgeschaft zijn. Want zij blijven een spiegel voor de mens zodat hij zijn zondigheid (zijn opstand tegen Gods systeem) zou herkennen en erkennen.

Net zoals een spiegel stukslaan geen zin heeft omdat het aangezicht daardoor niet verandert wordt, heeft het afbreken of verwijderen van Gods (basis)wet geen zin omdat daardoor de zonde en haar gevolg niet weggenomen wordt.

De NBG vertaling 1951 is hierbij iets duidelijker “ doordat Hij in zijn vlees de wet der geboden, in inzettingen bestaande, buiten werking heeft gesteld, om in Zichzelf vrede makende ……weder met God te verzoenen door het Kruis

Omdat het buiten werking stellen door de kruisdood van Christus niet betekent dat Gods wet veranderd of vernietigd wordt maar wel dat de consequentie van het overtreden van de wet , namelijk de eeuwige dood vernietigd wordt.

Net als Paulus schrijft in Kol 2:13-15 dat door de kruisiging (de dood) van Christus het bewijsstuk tegen ons is uitgewist, niet betekent dat nu plots Gods wet onbestaand is geworden. Maar wel dat het bewijsstuk van onze overtreding van deze wet die de eeuwige dood tot gevolg heeft door zijn kruisdood is vernietigd (aan het kruis genageld).
De wet op zich wordt dan ook, zoals je beweert ,niet en nooit een vijand genoemd, wel integendeel want Paulus zegt.” Zo is dan de wet heilig, en ook het gebod is heilig en rechtvaardig en goed”

Iets wat Christus eigenhandig heeft in de rots gegrift kan nooit vijandig zijn omdat het op basis van liefde en rechtvaardigheid is ontworpen. Het zal dan ook de eeuwige en enige blijvende standaard zijn die het onderscheid maakt tussen hen die waarlijk getrouw zijn en zo de ware Bijbelse eenheid vormen en hen die enkel beweren getrouw te zijn aan God en zijn systeem en zo een Babylonische eenheid vormen .

Gebruikersavatar
mona
Majoor
Majoor
Berichten: 1643
Lid geworden op: 04 mei 2012 21:06

Re: De Reformatie is gestorven

Berichtdoor mona » 15 aug 2017 18:44

“We zijn met de trein op weg van Rome naar Jeruzalem. U bent in Worms allemaal uitgestapt,
maar ik hoop dat u uw treinkaartje niet weggegooid hebt, want Worms (de Reformatie) is niet de eindbestemming.
We moeten nog verder met de trein, naar Jeruzalem.”

Citaat van de Messiaanse Jood Elhanan ben Abraham, Jeruzalem

Staat de Refomatietrein soms op dood spoor?
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand,
hoe staat het met mijn binnenkant?

bernard 3
Sergeant
Sergeant
Berichten: 258
Lid geworden op: 29 okt 2014 10:28

Re: De Reformatie is gestorven

Berichtdoor bernard 3 » 19 aug 2017 06:30

[quote="mona"]“We zijn met de trein op weg van Rome naar Jeruzalem. U bent in Worms allemaal uitgestapt,
maar ik hoop dat u uw treinkaartje niet weggegooid hebt, want Worms (de Reformatie) is niet de eindbestemming.
We moeten nog verder met de trein, naar Jeruzalem.”

Citaat van de Messiaanse Jood Elhanan ben Abraham, Jeruzalem

Staat de Refomatietrein soms op dood spoor/ [quote]

Na Luther zijn andere treinbegeleiders gekomen die in de plaats vanuit Worms verder in de richting van Gods Woord te rijden, de wissels terug langzaam maar zeker hebben verlegd richting Rome. Waarbij uiteindelijk op 13 oktober van dit jaar Rome als eindbestemming bereikt zal zijn en de Lutherse Reformatietrein in feite zal opgehouden hebben te bestaan.

Gebruikersavatar
hans0166
Sergeant
Sergeant
Berichten: 318
Lid geworden op: 28 dec 2012 15:30

Re: De Reformatie is gestorven

Berichtdoor hans0166 » 19 aug 2017 11:10

mona schreef:
Staat de Refomatietrein soms op dood spoor?


of zijn ze veblind geraakt door het Licht en zijn ze de koude sneeuw achteraan gegaan naar Siberie, ipv de zon volgend naar het zuid oosten. ?

Terwijl Rome in de loop der tijd zachtjesaan meer oostwaarts gereisd is en inmiddels halverwege Jeruzalem.

Gebruikersavatar
mona
Majoor
Majoor
Berichten: 1643
Lid geworden op: 04 mei 2012 21:06

Re: De Reformatie is gestorven

Berichtdoor mona » 19 aug 2017 11:23

hans0166 schreef:Terwijl Rome in de loop der tijd zachtjesaan meer oostwaarts gereisd is en inmiddels halverwege Jeruzalem.


Inderdaad, om vanuit het Oosten met de "Islamtrein" naar Jeruzalem af te reizen...

Johan100 schreef:Een valse eenheid is de kerk van verlost tijdens de Reformatie. Het draaide voor de reformatie in de kerk niet meer om Christus als middelpunt.

De reformatie is nog niet af. Wij hebben nog een aantal zaken van Rome in de kerk, waarvan we ons moeten bekeren.
We moeten terug naar de leer van de Apostelen, en van die leer is Christus de hoeksteen. Dat stukje Reformatie moet nog gebeuren. Het is niet zo dat de Reformatie met Luther voltooid is. Ik krijg de indruk dat velen dat wel geloven.
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand,
hoe staat het met mijn binnenkant?


Terug naar “[Religie] - Geloof & Leven”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: de passant en 1 gast