De Reformatie is gestorven

*(Persoonlijk) geloof in het dagelijks leven*
Om te kunnen posten in dit forum is lidmaatschap van een gebruikersgroep (leden Religie-fora) nodig.
Als je instemt met de voorwaarden krijg je direct toegang.
Klik hier voor meer info en het aanvragen van postrecht
(Off topic en niet-serieuze postings worden verwijderd)

Moderators: henkie, elbert, Moderafo's

bernard 3
Mineur
Mineur
Berichten: 247
Lid geworden op: 29 okt 2014 10:28

Re: De Reformatie is gestorven

Berichtdoor bernard 3 » 15 mei 2017 09:37

Eerst en vooral zou ik willen opmerken dat zowel Christus als alle apostelen , dus ook Paulus, steeds verwijzen naar een eenheid in Gods Woord als voorwaarde om te kunnen beschouwd worden als volgelingen /discipelen van Christus

Veelal , zoals jij nu ook , stelt men echter het houden van of het voldoen aan de geboden voorop en wordt op de eerste plaats het bewaken en bewaren ervan niet naar voren gebracht. Maar hoe kan men de geboden houden als deze niet of verminkt worden onderwezen!!?. (vergelijk exodus 20 met deze die door mensen werd opgesteld)

Daarom worden in Gods Woord de trouwe en ware discipelen van Christus ( de Christen) gekenmerkt door hen die in de eerste plaats Gods Woord onbezoedeld bewaken , bewaren en onderwijzen.
De Bijbelse eenheid van mensen onder elkaar en met Christus heeft dan ook maar één kenmerk namelijk “zij die de geboden Gods bewaren (en bewaken) en het geloof ( de gehoorzaamheid)van Christus hebben” ( openbaring12:17 / 14:12)

Of bepaalde individuen nu door geboorte behoren tot een bepaalt ras of stam (Jood, Griek, Nederlander of Amerikaan) doet hierbij niets meer ter zake . Want bij de doop wordt de mens wedergeboren en is hij een burger van een nieuw koninkrijk geworden. Waarbij hij dan voortaan, geestelijk gezien, als “vreemdeling en bijwoner” in deze wereld staat en zodoende allen een eenheid vormen omdat ze zich als gehoorzame burgers van dit koninkrijk onder Gods raadgevingen en geboden geplaatst hebben.

Op vandaag kan men dan ook meer en meer vaststellen dat , zoals ik reeds voordien opmerkte, er voorzegt werd in Gods Woord, er een groeiende polarisatie ontstaat tussen hun die de basishandleiding van Gods Schepping, vervat in de eigenhandig geschreven geboden van Christus, verwerpen en verminken en hen die deze getrouw bewaken en bewaren.

Wat nu Ef 2:11-16 betreft en speciaal vers 15 daar beweert Paulus niet dat Gods geboden afgeschaft zijn. Want zij blijven een spiegel voor de mens zodat hij zijn zondigheid (zijn opstand tegen Gods systeem) zou herkennen en erkennen.

Net zoals een spiegel stukslaan geen zin heeft omdat het aangezicht daardoor niet verandert wordt, heeft het afbreken of verwijderen van Gods (basis)wet geen zin omdat daardoor de zonde en haar gevolg niet weggenomen wordt.

De NBG vertaling 1951 is hierbij iets duidelijker “ doordat Hij in zijn vlees de wet der geboden, in inzettingen bestaande, buiten werking heeft gesteld, om in Zichzelf vrede makende ……weder met God te verzoenen door het Kruis

Omdat het buiten werking stellen door de kruisdood van Christus niet betekent dat Gods wet veranderd of vernietigd wordt maar wel dat de consequentie van het overtreden van de wet , namelijk de eeuwige dood vernietigd wordt.

Net als Paulus schrijft in Kol 2:13-15 dat door de kruisiging (de dood) van Christus het bewijsstuk tegen ons is uitgewist, niet betekent dat nu plots Gods wet onbestaand is geworden. Maar wel dat het bewijsstuk van onze overtreding van deze wet die de eeuwige dood tot gevolg heeft door zijn kruisdood is vernietigd (aan het kruis genageld).
De wet op zich wordt dan ook, zoals je beweert ,niet en nooit een vijand genoemd, wel integendeel want Paulus zegt.” Zo is dan de wet heilig, en ook het gebod is heilig en rechtvaardig en goed”

Iets wat Christus eigenhandig heeft in de rots gegrift kan nooit vijandig zijn omdat het op basis van liefde en rechtvaardigheid is ontworpen. Het zal dan ook de eeuwige en enige blijvende standaard zijn die het onderscheid maakt tussen hen die waarlijk getrouw zijn en zo de ware Bijbelse eenheid vormen en hen die enkel beweren getrouw te zijn aan God en zijn systeem en zo een Babylonische eenheid vormen .


Terug naar “[Religie] - Geloof & Leven”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast