Een dubieus stukje van de apostolische geloofsbelijdenis?

Om te kunnen posten in dit forum is lidmaatschap van een gebruikersgroep (leden Religie-fora) nodig.
Als je instemt met de voorwaarden krijg je direct toegang.
Klik hier voor meer info en het aanvragen van postrecht
(Off topic en niet-serieuze postings worden verwijderd)

Moderators: henkie, elbert, Moderafo's

Marnix
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 17412
Lid geworden op: 03 dec 2002 23:50

Re: Een dubieus stukje van de apostolische geloofsbelijdenis?

Berichtdoor Marnix » 05 okt 2017 16:10

Chaya schreef:Je slaat iets over, dat geldt niet voor iedereen! Alleen voor degenen die daadwerkelijk bekeerd zijn.


Dat geldt voor de heiligen inderdaad, maar de kerk is in de eerste plaats de gemeenschap der heiligen. En de NGB zegt terecht dat er wolven onder de schapen zijn. Maar dat wil niet zeggen dat de herder de kudde niet als schapen moet behandelen.

Dan heb je of niet goed geluisterd, of de preek was niet evenwichtig.


Precies. En ik heb wel eens preken gehoord waarbij het evenwicht ver te zoeken was.

Anders wordt het maar een kort verhaaltje: beste gemeente, voor wie deze week gezondigd heeft, het is u vergeven hoor. Tot volgende week!


Nee. Dan heb je er weinig van begrepen. De kerkdienst begint immers al met votum en groet waar klinkt dat er genade en vrede is voor ons, van God, door Jezus Christus. Maar daarmee eindigt de dienst niet. Daarnaast ben je niet alleen in de kerk om te horen dat er vergeving is, dan zou je inderdaad snel naar huis kunnen. Het gaat ook om de heiliging. God wil je veranderen, hervormen naar Zijn beeld... en als het goed is gaat het daar in de kerk ook om. Jij lijkt te stellen dat als er vergeving is, je klaar bent. Maar dan begint het pas.
“He died not for men, but for each man. If each man had been the only man made, He would have done no less.”
― C.S. Lewis

Gebruikersavatar
MoesTuin
Majoor
Majoor
Berichten: 2484
Lid geworden op: 02 feb 2014 16:00

Re: Een dubieus stukje van de apostolische geloofsbelijdenis?

Berichtdoor MoesTuin » 06 okt 2017 10:33

Chaya schreef:Ik zit in een zogenoemde middengemeente, oudvaders worden helaas niet meer gelezen, als er leesdienst is, is het een geschreven preek van een hedendaagse predikant.
Soms hebben wij een BhP predikant op de kansel en die steken de spade meestal dieper in de grond. Inderdaad, wij zijn zondaars en dat is nu juist wat de mensen niet willen horen, want ze doen toch hun best, ook al zondigen ze af en toe?
Maar zo is het niet. Wij zijn zonden, doelmissers, ook na ontvangen genade.
Maar juist dan laat het ontdekkend licht van de H.G. zien hoe wij werkelijk zijn! En dan kunnen we ons jasje niet meer oppoetsen, of onze oren dichtstoppen.

Precies!


Bedoel je wat in Johannes 3 staat? Die in den Zoon gelooft, die heeft het eeuwige leven; maar die den Zoon ongehoorzaam is, die zal het leven niet zien, maar de toorn Gods blijft op hem.
Uit de H.C. Hoe leren wij onze ellende kennen? zondag 2: waaruit ken u uw ellende? Uit de wet van God. Wat eist die wet? Dat leert ons Christus!!


Ik ben het eens dat ieder mens zondig is en zijn zonden moet erkennen en pas vergeven worden in Christus als ze allen oprecht beleden worden in Christus.
Volgens mij kun je ook blijven hangen in je zonden die je reeds beleden hebt (die reeds in Christus vergeven zijn dus), of dat je zo hoogmoedig bent dat je er aan twijfelt dat God je zonden wel kan vergeven en deze hierom niet belijdt. (denk eens in , God, de Almachtige....zou Hij jou zonden niet aan kunnen, tuurlijk wel, in het Grote Offer in Christus is geen zonde te groot)
Gods vergeving is diep en grondig. Hij komt er later niet meer op terug en haalt geen "oude koeien uit de sloot". "U zult al hun zonden werpen in de diepten van de zee" (Micha 7:19).
Corrie ten Boom schreef hierover: "Als je genade ontvangen hebt, dan gooit God al je zonden in het meer van vergetelheid en zet Hij er een bordje bij: Verboden te vissen."

Lees ook Zondag 1 eens.....
want wij hebben hier geen blijvende stad
maar zoeken de toekomende

De Heere Jezus zegt;
"Wie in Mij gelooft zal Hét Eeuwige Leven ontvangen"


Terug naar “[Religie] - Dogmatiek/Kerkleer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast