Ongelovig verleden met de 'Rock', twijfelend toch.

Open voor alle onderwerpen en meningen
(Off topic en niet-serieuze posts worden verwijderd)

Moderators: henkie, elbert, Moderafo's

Gebruikersavatar
BroerKobijn
Verkenner
Verkenner
Berichten: 31
Lid geworden op: 17 aug 2016 06:00

Ongelovig verleden met de 'Rock', twijfelend toch.

Berichtdoor BroerKobijn » 08 okt 2018 19:59

Ik waag toch een poging hier, ondanks mogelijke kritiek op mijn 'Rock & Roll' -leven...

Aanvankelijk is de christelijke leer zeer populair geweest in Europa en daarbuiten. Het verving zo'n beetje alle reeksen aan goden die niet joods of aan Israël gebonden lijken te zijn.
Zoals ik het begrepen heb, is het een uitvinding van de Romeinen om er een staatsgodsdienst van te maken. Alle neuzen dezelfde kant op => steengoed idee. Maar volgens mijn inzicht is daarmee tegelijk de houdbaarheid van kerkgeloof aangebroken: De mensen die niet willen zullen alleen maar roet in het eten gooien. Mijn mening is dat je het niet kunt of mag verplichtten.
Neem nu de Nederlandse staatsgodsdienst van weleer: tijdelijk houdbaar.
Bovendien heeft onze koning als kroonprins voor een katholieke vrouw gekozen => nogmaals is de staatsgodsdienst verder weg.

Godsdienst op zich is prima voor mij, het hoeft alleen niet per staat bepaalt te worden. In mijn anarchistische 'Rock & Roll' -visie is juist de "Totalitaire macht" des duivels, zoals we gezien hebben in wat meer recente geschiedenis; Adolf Hitler bijvoorbeeld, of Josef Stalin. Daar is geen christelijke weg meer in te vinden.
In Rock & Roll soms ook niet. Zie volgende voorbeelden.
Een Amerikaanse Rock & Roll -uitspatting is de Metal. Daar kennen ze de godslasterlijke band 'Deicide'. Deicide doet het er ook om. of de band 'Morbid Angel', of de Nederlandse Metalband variant 'Altar'. Altar met het album 'Youth Against Christ'. Zwaar, dreigend en agressief; Dat willen ze juist. Dat zegt het wel, ikzelf hou er niet echt van, het beschrijft duidelijk niet mijn song van 'vrede en liefde', maar ben toch bekend met Death -Metal.

Rock & Roll hoort in ieder geval met de elektrische gitaar, voortgekomen uit de bluesrock, om de electrische gitaar wat meer 'body' te geven in een muziekgezelschap. Ik luister graag naar Amerikaanse Rock, van Nirvana (met Kurt Cobain: die in mijn avatar) tot Jefferson Airplane; Dat luistert prettiger dan Death Metal, zo vind ik, en het is zeker geen "verplichte" klassieke compositie zoals Bach, Beethoven en die anderen.

Ik wil best geloven in Jezus en God, en in de kerk een betere eredienst volgen...
Maar ook niet onder dwang, ik hou niet van staatsgodsdienst. Al problemen genoeg toen ik als kind vaders' regel overtrad. Ik ben aan het vallen sindsdien, het lijkt wel die sombere 'Doom Metal', of 'Gothic'.

In ieder geval, Rock is niet mijn bijbel of wet. Mijn leven is ruimer: Dat geloof ik wel. Misschien hoort God en de leer van Jezus daar in. Mijn vader en moeder volgen de kerk; Zij hebben al genoeg met mij te stellen. In alle vrijheden hebben ze me de Rockmuziek nog nooit verboden. Zij verbieden me nu nog weinig, ik ben al middelbare leeftijd. Oud en Wijs genoeg zo zegt men (zelfs daar kan ik soms nog aan twijfelen).
Rock is volgens mij ook niet het Duivels' werk, maar het is wel zeker wilde muziek voor jongelui (het kan magisch zijn...).

Ik sta nu ook wel open voor commentaar, denk ik. Schrijf maar raak hieronder, als het uitnodigt.
Groeten van BroerKobijn.
Come as you are

coby6
Kapitein
Kapitein
Berichten: 822
Lid geworden op: 01 apr 2018 19:00

Re: Ongelovig verleden met de 'Rock', twijfelend toch.

Berichtdoor coby6 » 11 okt 2018 18:37

Laat het dienen van God niet iets zijn wat moet. Het moet niet, het mag. Verbieden werkt averechts. Pak een hond niet zijn oude bot af, werp hem een beter bot toe. Ik had allemaal muziek waarvan de kerk zou zeggen: niet goed. Niemand heeft me verboden het te hebben. Op een gegeven moment had ik er genoeg van en luisterde ik liever gospel.
Mijn vader was niet christelijk. Die dwong me om naar een discotheek te gaan. Ik haat discotheken nu.


Terug naar “[Religie] - Open forum”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast