De last van het wonen in Israël

Open voor alle onderwerpen en meningen
(Off topic en niet-serieuze posts worden verwijderd)

Moderators: henkie, elbert, Moderafo's

Gebruikersavatar
IsraelEnDeBijbel
Verkenner
Verkenner
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 mar 2016 08:50

De last van het wonen in Israël

Berichtdoor IsraelEnDeBijbel » 12 apr 2018 13:55

“Er is een last die hoort bij wonen in Israël. Een last die velen van ons meedragen: het gemis van een omgekomen vriend of familielid of eenvoudigweg de stress van het wonen op een onveilige plek. Een van de redenen waarom ik naar India ging was om te ontdekken welke last ik met mij meedroeg, en er hopelijk vanaf te komen.”

Het zijn de woorden van Shalev Paller (Times of Israel, 29 juni 2016). Net als 50.000 andere Israëli’s trok hij na zijn diensttijd richting India. Een groot deel van hen raakt aan de drugs en houdt zich bezig met Oosterse religies. Ook in Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Amerika zijn duizenden Israëlische backpackers te vinden. Uit hun verhalen blijkt dat het een poging is te ontsnappen aan de druk die ze dagelijks in Israël ervaren. Zoals Nederland de dijken nodig heeft om zich te beschermen tegen het omringende water, heeft Israël het leger nodig tegen de vloedgolf van vijanden. De prijs voor deze veiligheid is dat elke generatie in dienst moet, met pijnlijke herinneringen of zelfs trauma’s als gevolg.

Op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) is de jaarlijkse ontmoetingsdag van stichting Israël en de Bijbel. Dit jaar staan we stil bij de grote geestelijke nood onder de Israëlische backpackers. Eén van de gastsprekers is de Joodse gelovige Gal Lavie (van Israel College of the Bible). Hij zal uit eigen ervaring vertellen over de impact van de diensttijd op jonge Israëli’s en hoe hij als backpacker tot geloof kwam in zijn Messias, Jezus.

Verder zijn er die dag boeiende seminars over o.a. ’70 jaar Israël, hoe nu verder’. Ook zijn er updates over de wereldwijde Bijbelverspreiding onder het Joodse volk. 
Er zijn aparte programma’s voor kinderen en jongeren. De dag begint om 10 uur en wordt gehouden in De Schuilplaats te Ede (Otterloseweg 18a). Meer informatie is te vinden op http://www.israelendebijbel.nl/ontmoetingsdag

blijblij
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1308
Lid geworden op: 29 dec 2010 10:09

Re: De last van het wonen in Israël

Berichtdoor blijblij » 12 apr 2018 14:05

Trauma's van wat ze de gewone Palestijnse bevolking aandoen?

Gebruikersavatar
Yoshi
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2687
Lid geworden op: 18 jun 2015 19:54

Re: De last van het wonen in Israël

Berichtdoor Yoshi » 12 apr 2018 14:11

blijblij schreef:Trauma's van wat ze de gewone Palestijnse bevolking aandoen?

Een Israëlische dienstplichtige soldaat is natuurlijk ook maar gewoon een pion. Zeker als dienstplichtige iemand die niet gevraagd heeft om de ellendige waar hij/zij in zit.

Let wel dit is een bijeenkomst van een evangelische gemeente. Niets mis mee, maar waarschijnlijk gewoon een nieuwe insteek om joden te laten bekeren tot het christendom. Het is wel handig om daar duidelijk in te zijn.

blijblij
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1308
Lid geworden op: 29 dec 2010 10:09

Re: De last van het wonen in Israël

Berichtdoor blijblij » 12 apr 2018 14:13

Yoshi schreef:Een Israëlische dienstplichtige soldaat is natuurlijk ook maar gewoon een pion. Zeker als dienstplichtige iemand die niet gevraagd heeft om de ellendige waar hij/zij in zit.


Ik heb even getwijfeld over de formulering "moeten aandoen". Was wellicht beter geweest.


Terug naar “[Religie] - Open forum”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast