Lalage schreef:Stamppot is altijd lekker! Wel schakelen we in de zomer over van boerenkool of zuurkool naar andijvie. Hutspot eten we het hele jaar door, maar in de zomer vaker met gerookte tofu en in de winter vaker met gemarineerde tempeh of sojabrokjes.
Wij zijn toch meer van de winterse stamppotten dan de zomerse, maar na dit bericht denk ik wel: Een keertje stamppot andijvie of raapsteeltjes of zo maken in de zomer is nog wel een prima idee. En er dan wat frissere dingen bijdoen (zongedroogde tomaatjes, iets met een zuurtje, dat soort dingen.
Tofu en Tempeh vind ik trouwens niks. Door rijstgerechten en zo doe ik dan liever gewoon gekruid gebakken ei of zo. En door de stappotten gebruiken we nog wel eens haloumi, dat is bij raapsteeltjes of andijvie ook wel erg lekker! (Ik weet niet of je vega of vegan bent) maar als het eerste het geval is heb je allicht iets aan deze tip