Tuurlijk zal het een deel van je opvoeding zijn.
In veel gevallen is voeding het medicijn voor je lichaam. Vele ziektens voorkom je door gezonde voeding. Suiker is zo slecht voor je lichaam. En ook dat heb je leren eten.
Als ik kijk naar onze zoon, die vind iets al vrij snel te zoet (limonade bijv. hebben wij ook helemaal niet in huis net zoals snoep). Een naturel pannenkoek eet hij zo op zonder beleg. En als hij beleg eet dan is het meestal geitenkaas of appelperenstroop (zonder toegevoegde suikers).
Zoutloos eten dat kan overigens niet, wel zoutarm. Als je kijkt waar zout allemaal aan toegevoegd is.
Hier word voornamelijk natuurlijke suikers genuttigd, denk aan: fruit, dadels. Pure chocolade (92%) en de rest is gezoet met kokosbloesemsuiker (die heeft een lage gl waarde, waardoor je bloedsuikerspiegel niet enorm stijgt). Of ik maak zelf chocolade van cacao en dadels.
Zelf merk ik dat als ik geraffineerde suikers binnen krijg ik enorm moe word.
En wij leven echt niet 100% zo, maar er komen veel voedingsmiddelen hier niet in huis. Zoals: melk uit de winkel (wij halen rauwe melk bij de boer, voor de mannen die s' ochtends pap eten), snoep, chips, frisdrank, sap, vlees, zakjes/blikjes soep/saus.
Veel sausen, soepen etc. maak ik zelf.
En zelf maak pannenkoeken van bijv. plantaardige melk, kokosolie, banaan en speltmeel/boekweitmeel.
Ach het is ook maar net wat je zelf prettig vind en belangrijk vind. En het is helemaal mijn bedoeling niet om met een vingertje te wijzen naar de mensen, totaal niet. Omdat ik het zelf merk aan mijn lichaam wat het doet met je zijn wij zo gaan leven.