Hoe ziet jouw keuken eruit?

Alles wat niet thuis hoort in de andere fora.
(Off topic en niet-serieuze posts worden verwijderd)

Moderators: johannes1, Moderafo's

Memmem
Moderator
Berichten: 2640
Lid geworden op: 11 sep 2002 21:27

Re: Hoe ziet jouw keuken eruit?

Berichtdoor Memmem » 12 mar 2018 20:41

Mooi verhaal pinda. Een poosje terug iets van een oud keukenverkoper gelezen. Volgens hem wordt je echt belazerd waar je bij zit. Ze schatten je in naar vermogen en pasden daar de prijs op aan. Overleg met de baas is gewoon even weglopen en een glaasje water drinken, geen baas die ze spreken. En zo nog veel meer.

Gebruikersavatar
schaapje
Generaal
Generaal
Berichten: 4523
Lid geworden op: 28 dec 2010 12:08

Re: Hoe ziet jouw keuken eruit?

Berichtdoor schaapje » 12 mar 2018 21:35

Pinda wat heb je dat goed beschreven hoe die verkopers tewerk gaan.
Je bent er toch niet zelf zo één 8)
Wie overwint, zal van de tweede dood geen schade lijden.

Marnix
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 17412
Lid geworden op: 03 dec 2002 23:50

Re: Hoe ziet jouw keuken eruit?

Berichtdoor Marnix » 12 mar 2018 21:36

Ja dat vermoed ik ook. Sowieso zit er een enorme marge op keukens, als je een beetje kan onderhandelen kan je dat een hoop geld schelen.
“He died not for men, but for each man. If each man had been the only man made, He would have done no less.”
― C.S. Lewis

Gebruikersavatar
pindas83
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1304
Lid geworden op: 01 jun 2015 15:35

Re: Hoe ziet jouw keuken eruit?

Berichtdoor pindas83 » 12 mar 2018 22:14

Memmem schreef:Overleg met de baas is gewoon even weglopen en een glaasje water drinken, geen baas die ze spreken. En zo nog veel meer.


Ja dat is zo doorzichtig, gewoon gênant. :?
Wie trapt daar nou nog in, in die flauwekul?

schaapje schreef:Pinda wat heb je dat goed beschreven hoe die verkopers tewerk gaan.
Je bent er toch niet zelf zo één 8)


Ik keukens verkopen? Nog liever zou ik onbetaald, 30 jaar dwangarbeid in een Siberische goelag verrichten.

Marnix schreef:Ja dat vermoed ik ook. Sowieso zit er een enorme marge op keukens, als je een beetje kan onderhandelen kan je dat een hoop geld schelen.


Valt me tegen Marnix dat je dat van me denkt. Ik weet, ik kom niet altijd even intelligent over maar dat je denkt dat ik keukens verpats steekt me toch wel enigszins. Dit is niet denigrerend bedoeld richting verkopers want daarmee heb ik over het algemeen weinig problemen (hoewel autoverkopers :-k ??) maar keukenverkopers zijn wat mij betreft hedendaagse tollenaars!

Marnix
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 17412
Lid geworden op: 03 dec 2002 23:50

Re: Hoe ziet jouw keuken eruit?

Berichtdoor Marnix » 13 mar 2018 08:44

Haha, mijn reactie was bedoeld voor Memmem en sloeg niet op de opmerking van Schaapje hoor. Toen ik mijn reactie plaatste had hij ook net gereageerd ;)
“He died not for men, but for each man. If each man had been the only man made, He would have done no less.”
― C.S. Lewis

Katlheen
Majoor
Majoor
Berichten: 1744
Lid geworden op: 08 okt 2005 15:56

Re: Hoe ziet jouw keuken eruit?

Berichtdoor Katlheen » 13 mar 2018 11:56

Tja, keukenboeren. Als je binnenkomt krijg je al 50% korting. Kortom, geklets. Ze maken de prijzen express een stuk hoger zodat er wat af te dingen valt, ze doen net alsof je mega veel korting krijgt en bedragen zijn cijfers achter de komma, alsof ze het helemaal hebben berekend. Gewoon geklets, laat ze maar met het scherpste bod komen na alle "kortingsacties" en dan ga je pas echt afdingen. Ik wil best geld uitgeven aan een keuken, maar niet als daar een hoop onduidelijk geneuzel over prijzen bij zit.

Ik zie het al voor me, dat iemand bij de bank komt voor een hypotheek: "gefeliciteerd, wij halveren de rente voor u, nu betaalt u nog maar 4% variabel". (wat realistisch misschien 2% is).
Wij veroordelen dogmatisch andere dogma's.

Gebruikersavatar
MoesTuin
Majoor
Majoor
Berichten: 2484
Lid geworden op: 02 feb 2014 16:00

Re: Hoe ziet jouw keuken eruit?

Berichtdoor MoesTuin » 13 mar 2018 14:28

pindas83 schreef:Als je hartproblemen wil moet je een nieuwe keuken kopen Moestuin, wat een tranendal is dat.
Heel leuk en aardig allemaal, je laat een tekeningetje maken, helemaal naar je zin. Kastjes hier, magnetronnetjes daar en die mooie RvS afzuigkap die 1600m3/h doet die je altijd al wou. En dan gaat er over de prijs gesteggeld worden. Dan beginnen ze ineens zo raar te praten.
Men start met een bizarre, irreële prijs waar zomaar 30-40% vanaf kan. Dat is natuurlijk die actie die ze alleen deze week hebben :roll:
Nou dan is het nog steeds veel te gek en vragen ze je, wat eigenlijk je budget is. Nou als jij 10k wil spenderen zet je in op max. 8k ofzo. Is natuurlijk ook helemaal niet erg om 20% minder uit te geven dan heb je wat over om je keukenkastjes te vullen nietwaar?!
Nou die verkoper weet dat natuurlijk ook wel, gaat heel moeilijk kijken alsof ie moet poepen en zegt dat ie echt niet van 13k naar 8k kan zakken en ondanks dat hij al 45 jaar filiaalmanager is mag hij deze veel te grote beslissing niet nemen en verzoekt hij je te wachten en te blijven zitten zonder een tweede bakkie omdat hij telefonisch moet overleggen met het opperhoofd.
Met de hele serieuze vraag of het wel verstandig is dhr. Mandemakers met dit soort vragen lastig te vallen terwijl deze op zijn luxueuze jacht op de Cariben, met een baco in de hand en een dikke sigaar in zn hoofd zit, word schaapachtig gelachen en beweert dat er nog een baas is, iets minder baas maar wel baas.
Nou verkoper loopt weg, jij kijkt je vrouw vragend aan, “mogen we al naar huis schat?”
“Nee we blijven nog even afwachten met waar hij mee op de proppen komt.” Okay..
Verkoper komt terug van zn sigaret die hij tijdens het zeer, zeer belangrijke telefoontje heeft genuttigd en kijkt je veelbelovend aan. Goed nieuws! Ik mag omdat het vandaag de derde donderdag van de maand is wat verder gaan dan normaal. Echt een heul stuk verder.
Ik heb gezegd dat ik die 8k niet ga redden maar ik ga nu wat op dit papiertje schrijven en dan loop ik nog eens weg en dan kijken jullie op dat papiertje wat ik heb opgeschreven. En ik denk dat ik twee blijde gezichten aantref als ik zo terug kom met een glaasje water voor jullie. :^o
Joepie, het is net lootjes trekken als met sinterklaas, wat een spanning! Op het papiertje staat met een quasi-doktershandschrift een bedrag wat ternauwernood ontcijfert kan worden 10.950EU. Wauw! Nog steeds bijna 3 rooien boven het gestelde budget, nee we staan te juichen hoor :roll:
Verkoper komt terug, geen blije gezichten, wat nu? Waar zaten jullie dan aan te denken? Ja 8.000 dat hadden we al gezegd! Ohja, nou dan maar eens zien of we de complete opstelling, keuze van de kastjes, beslag en werkblad kunnen aanpassen. Ja als je alles van underlayment maakt kan het wel voor die prijs ](*,) .
Nou goed, lang verhaal kort. Complete opstelling veranderd, veel kleiner, werkblad goedkoper, kastjes simpel. En zie, de keuken die je nooit wilde! Maar wel binnen budget, holadiejee.
Wel nu tekenen want de aanbieding geldt natuurlijk alleen voor nu. Zodra je de deur uitloopt is deze verbeurd.
Natuurlijk niet getekend en dezelfde week gebeld door een telefonisch verkoperachtig kereltje dat wij tot offerte van de maand waren gekozen en de montage geheel gratis kregen.
Zo hè, een voordeel van wel €1 aangezien ook net die week een actie goldt voor montage voor €1.
Het gaat nog verder maar ik heb geen zin meer op te typen en jullie niet meer om te lezen.
Ga vooral naar Keukenkampioen als je het leuk vind om in de zeik genomen te worden (geldt waarschijnlijk voor de gehele mandemakers groep en daarbuiten voor een deel)
Grt :D

Schitterend omschreven Pinda
....ik zie zowat uit naar deel 2..... :mrgreen: =D>
want wij hebben hier geen blijvende stad
maar zoeken de toekomende

De Heere Jezus zegt;
"Wie in Mij gelooft zal Hét Eeuwige Leven ontvangen"


Terug naar “Algemene Zaken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron