Marnix schreef:Chaya, slagroom en mascarpone?! Lekker, wel ongezond Ik maak lasagne liever van verse tomaten
Er zit geen vlees, kaas in.
Met verse tomaten (en uit blik) maak ik het wel op koudere dagen.
Moderators: johannes1, Moderafo's
Marnix schreef:Chaya, slagroom en mascarpone?! Lekker, wel ongezond Ik maak lasagne liever van verse tomaten
vpk schreef:Zijn hier ook mensen die eten volgens het paleo principe?
vpk schreef:Het is meer vanwege gezondheidsredenen dat we dit tegenkwamen.. lijkt me alleen wel lastig, wat eet je wel als je geen rijst/pasta/aardappelen/brood eet..?
mohamed schreef:Wat is dat toch met die calvinistische kruistocht tegen zout? Weet je dan niet dat eten zonder zout zijn smaak verliest en derhalve dient weg geworpen te worden? minder zout, zo zout heb ik het nog nooit gegeten! Lever liever strijd tegen de suikermaffia, want suiker proppen ze stiekem overal in, net als varken.
ajl schreef:Nee inderdaad. Te veel zout ( en suiker) is gewoon schadelijk. Wij eten al sinds ongeveer 8 jaar zoutarm en bevalt prima. Ik voeg alleen wat zout toe aan soep en sommige sauzen. Met een paar boterhammen en wat kaas krijg je genoeg binnen.
Il heb recent de zouttest gedaan en ik kwam uit op 5 gram zout per dag, binnen de marge dus.
meribel schreef:
ik voeg nergens zout actief aan toe maar ja, als je bv een bouillonblokje gebruikt dat gooi je het er ook in
ik weet niet hoe ik soep maak zonder bouillon,
Chaya schreef:Als je normaliter een eetlepel zout in de pan gooit, zou je bijv eens driekwart lepel kunnen proberen.
Ik heb zelf altijd de halvazout van Jozo, dat is die groene.
Dan krijg je minder natrium (dat is de boosdoener) en meer kalium naar binnen.
Fabrieksmatig bereid voedsel bevat vaak meer zout dan wanneer je het zelf klaarmaakt.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 95 gasten